اختلال شخصیت مرزی چیست؟ اختلال شخصیت مرزی (BPD) یک وضعیت روانی است که در آن فرد دارای الگوهای طولانی مدت هیجانات آشفته یا ناپایدار است. این تجربیات درونی اغلب آنها را به اقدامات تکانشی و روابط آشفته با افراد دیگر سوق می دهد.
علل اختلال شخصیت مرزی
علت BPD ناشناخته است. اعتقاد بر این است که با عوامل ژنتیکی، خانوادگی و اجتماعی مرتبط است.
عوامل خطر عبارتند از:
- رها شدن واقعی یا ترس از رها شدن در کودکی یا نوجوانی
- زندگی خانوادگی از هم گسسته
- ارتباطات ضعیف در خانواده
- سوء استفاده جنسی، جسمی یا عاطفی
BPD در مردان و زنان به طور مساوی رخ می دهد، اگرچه زنان بیشتر از مردان به دنبال درمان هستند. علائم ممکن است در میانسالی یا بعد از آن بهبود یابد.
علائم اختلال شخصیت مرزی
افراد مبتلا به BPD نسبت به اینکه چگونه خود را می بینند و چگونه توسط دیگران قضاوت می شوند اعتماد ندارند. در نتیجه، علایق و ارزش های شما می توانند به سرعت تغییر کنند. آنها همچنین تمایل دارند که موقعیت ها را به صورت افراطی ببینند، یا همه چیز خوب است یا همه چیز بد. دیدگاه شما نسبت به افراد دیگر می تواند به سرعت تغییر کند. فردی که یک روز تحسین برانگیز به نظر می رسد ممکن است روز بعد تحقیر کننده به نظر برسد. این احساسات تغییر ناگهانی اغلب منجر به روابط شدید و ناپایدار می شود.
سایر علائم BPD عبارتند از:
- ترس شدید از رها شدن
- عدم تحمل تنهایی
- احساس پوچی و کسالت
- نمایش نامناسب عصبانیت
- تکانشگری، مانند مصرف مواد یا آمیزش جنسی
- اعمال آسیب به خود، مانند بریدن مچ دست یا مصرف بیش از حد
تست ها
اختلال شخصیت مرزی بر اساس ارزیابی روانشناختی تشخیص داده می شود. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تاریخچه و شدت علائم فرد را ارزیابی می کند.
درمان اختلال شخصیت مرزی
روان درمانی فردی می تواند به طور موثر BPD را درمان کند. همچنین گاهی اوقات گروه درمانی می تواند کمک کننده باشد.
داروها نسبت به بسیاری از اختلالات روانی دیگر نقش کمتری در درمان BPD دارند. در برخی موارد، آنها می توانند نوسانات خلقی را بهبود بخشند و افسردگی یا سایر اختلالاتی که ممکن است با این اختلال ایجاد شوند را درمان کنند.
انتظارات (پیش بینی)
چشم انداز درمان به شدت بیماری و اینکه آیا فرد مایل به پذیرش کمک است بستگی دارد. با روان درمانی طولانی مدت، فرد اغلب به تدریج بهبود می یابد.
عوارض احتمالی
عوارض می تواند شامل موارد زیر باشد:
- افسردگی
- اعتیاد به مواد مخدر
- مشکلات در روابط کاری، خانوادگی و اجتماعی
- اقدام به خودکشی و خودکشی
چه زمانی با یک متخصص تماس بگیرید
اگر شما یا شخصی که می شناسید علائم اختلال شخصیت مرزی را دارید به ارائه دهنده خود مراجعه کنید. اگر شما یا کسی که میشناسید در فکر خودکشی است فوراً کمک بگیرید.