اختلال شخصیت هیستریونیک چیست؟ این یک وضعیت روانی است که در آن افراد به شیوه ای بسیار عاطفی و نمایشی عمل می کنند که توجه را به آنها جلب می کند.
علل اختلال شخصیت هیستریونیک
علل اختلال شخصیت هیستریونیک ناشناخته است. وقایع و ژن های اولیه کودکی ممکن است مسئول باشند. در زنان بیشتر از مردان تشخیص داده می شود. پزشکان بر این باورند که تعداد مردانی که ممکن است به این اختلال مبتلا شوند، بیشتر از مواردی است که تشخیص داده شده است.
اختلال شخصیت هیستریونیک معمولاً در اواخر نوجوانی یا اندکی پس از ۲۰ سالگی شروع می شود.
علائم اختلال شخصیت هیستریونیک
افراد مبتلا به این اختلال عموماً قادر به عملکرد در سطح بالایی هستند و می توانند هم از نظر اجتماعی و هم در کار موفق باشند.
علائم عبارتند از:
- بازیگری یا ظاهری بیش از حد اغوا کننده
- به راحتی تحت تأثیر دیگران قرار می گیرند
- توجه بیش از حد به ظاهر فیزیکی آنها
- بیش از حد نمایشی و احساسی بودن
- حساسیت بیش از حد نسبت به انتقاد یا عدم تایید
- اعتقاد به این که روابط شخصی صمیمی تر از آنچه هست هستند
- دیگران را برای شکست ها یا ناامیدی های خود سرزنش کنید
- دائماً به دنبال اعتماد یا تأیید است
- تحمل ناامیدی یا تأخیر در ارضای خود را داشته باشید
- نیاز به مرکز توجه بودن ( خودمداری )
- حالات عاطفی در حال تغییر سریع که ممکن است برای دیگران سطحی به نظر برسد
تست ها و امتحانات
اختلال شخصیت هیستریونیک بر اساس ارزیابی روانشناختی تشخیص داده می شود. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مدت و شدت علائمی را که فرد داشته است در نظر می گیرد.
ارائه دهنده می تواند این اختلال را با نگاه کردن به فرد تشخیص دهد:
-
رفتار – اخلاق
-
ظاهر کلی
-
ارزیابی روانشناختی
درمان اختلال شخصیت هیستریونیک
افراد مبتلا به این عارضه زمانی که دچار افسردگی یا اضطراب در مورد روابط ناموفق یا سایر درگیری ها با افراد می شوند، اغلب به دنبال درمان هستند. داروها می توانند به علائم کمک کنند. روان درمانی بهترین درمان برای خود این اختلال است.
انتظارات (پیش بینی)
این اختلال می تواند با گفتار درمانی و گاهی اوقات دارو بهبود یابد. بدون درمان، می تواند مشکلاتی در زندگی شخصی افراد ایجاد کند و آنها را از بهترین عملکرد خود در محل کار باز دارد.
عوارض احتمالی
اختلال شخصیت تاریخی می تواند بر روابط اجتماعی یا عاشقانه فرد تأثیر بگذارد. ممکن است فرد نتواند با شکست یا شکست کنار بیاید. ممکن است به دلیل کسالت یا ناتوانی در کنار آمدن با ناامیدی، مرتباً شغل خود را تغییر دهید. ممکن است هوس چیزهای جدید و هیجان انگیزی داشته باشید که شما را به موقعیت های خطرناک سوق می دهد. همه این عوامل می توانند منجر به افزایش احتمال افسردگی یا افکار خودکشی شوند.
نام های جایگزین
اختلال شخصیت – هیستریونیک؛ جلب توجه – اختلال شخصیت هیستریونیک
منابع
انجمن روانپزشکی آمریکا اختلالات شخصیت. راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ویرایش پنجم، ویرایش متن (DSM-5-TR). واشنگتن دی سی: انتشارات انجمن روانپزشکی آمریکا. ۲۰۲۲٫
چه زمانی با یک متخصص تماس بگیرید
اگر شما یا فردی که می شناسید علائم اختلال شخصیت هیستریونیک را دارید، به ارائه دهنده خود یا یک متخصص سلامت روان مراجعه کنید.