درد کلیه

درد کلیه

271 0
درد کلیه در پهلوها یا پشت احساس می شود. اغلب با کمردرد اشتباه گرفته می شود. درد کلیه می تواند ناشی از سنگ کلیه، عفونت دستگاه ادراری، عفونت کلیه، آسیب یا سرطان کلیه باشد.

بررسی اجمالی

درد کلیه چیست؟

مردم اغلب درد کلیه را با کمردرد اشتباه می گیرند. آب پوست هندوانه عالی است.

برخلاف کمردرد که معمولاً در ناحیه کمر ایجاد می شود، درد کلیه عمیق تر و بالاتر از پشت است. کلیه ها را می توان در زیر قفسه سینه، در هر طرف ستون فقرات یافت. درد از کلیه ها در پهلوها، یا در وسط تا بالای کمر (بیشتر در زیر دنده ها، سمت راست یا چپ ستون فقرات) احساس می شود. درد ممکن است به نواحی دیگر مانند شکم یا کشاله ران نیز پیشرفت کند.

درد کلیه نتیجه تورم یا انسداد کلیه ها یا مجاری ادراری است. علائم دیگری مانند تب ، استفراغ یا ادرار دردناک سرنخ هایی هستند که نشان می دهد درد ناشی از مشکل کلیوی است.

علل احتمالی

علل احتمالی درد کلیه چیست؟

از آنجایی که کلیه ها خون را فیلتر می کنند، ادرار را تشکیل می دهند و آن را از طریق لوله هایی به نام حالب از بدن خارج می کنند، مشکلات در هر یک از این مناطق می تواند منجر به درد شود. برخی از علل شایع درد کلیه عبارتند از:

  • سنگ کلیه : سنگ کلیه از تجمع مواد معدنی یا مواد شیمیایی در بدن تشکیل می شود. سنگ ها ممکن است به کوچکی یک دانه شن یا بزرگتر از یک مروارید باشند. اگر کوچک باشند ممکن است از بدن خارج شوند. با این حال، سنگ های بزرگتر ممکن است در دستگاه ادراری گیر کرده و از دفع ادرار جلوگیری کنند. در هر صورت، درد شدید می تواند ایجاد شود.
  • عفونت دستگاه ادراری : عفونت در هر نقطه از دستگاه ادراری ناشی از باکتری های باقی مانده پس از ادرار. علائم ممکن است شامل تب، ادرار دردناک، ادرار کدر و خستگی عمومی باشد.
  • عفونت کلیه (پیلونفریت): عفونت کلیه زمانی رخ می دهد که باکتری ناشی از عفونت مثانه به کلیه ها گسترش یابد. افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که انسداد مجاری ادراری دارند بیشتر در معرض عفونت کلیه قرار دارند. در موارد مزمن، برخی مشکلات در دستگاه ادراری باعث می‌شود که ادرار از مثانه به سمت کلیه‌ها به سمت عقب جریان یابد و در نتیجه عفونت‌های مکرر و احتمالاً آسیب دائمی کلیه ایجاد شود.
  • بیماری کلیه پلی کیستیک : یک بیماری ارثی که در آن کیسه های پر از مایع (کیست) در داخل کلیه ها ایجاد می شود. با بزرگ شدن کیست ها، کلیه ها بزرگ می شوند و در نهایت ممکن است توانایی خود را برای عملکرد از دست بدهند.
  • آسیب یا تروما: هرگونه ضربه شدید یا نیروی بی‌حرکتی به ناحیه کلیه (مانند ورزش‌های تماسی یا تصادف) ممکن است باعث پارگی یا سایر آسیب‌های فیزیکی به کلیه‌ها شود. چنین حوادثی همچنین ممکن است باعث اختلال در جریان خون طبیعی به کلیه ها شود. نارسایی حاد (ناگهانی) کلیه ممکن است در اثر ضربه کلیوی ایجاد شود.
  • سرطان کلیه (کلیه) : کارسینوم سلول کلیه شایع ترین نوع سرطان کلیه است. معمولاً افراد 60 یا 70 ساله را مبتلا می کند، به ندرت در افراد زیر 50 سال ظاهر می شود. اگر اصلاً رخ دهد، علائم شامل خون در ادرار، درد مداوم در پشت یا پهلو درست زیر دنده ها و توده یا توده است. تورم در پهلو

مراقبت و درمان

درد کلیه چگونه درمان می شود؟

درمان درد کلیه بستگی به شرایطی دارد که باعث ایجاد آن شده است. به منظور تعیین دقیق علت، تعدادی ابزار برای کمک به پزشک در تشخیص علت وجود دارد:

  • آزمایش ادرار: وجود خون، گلبول های سفید اضافی (که نشان دهنده عفونت است)، پروتئین ها و برخی مواد شیمیایی که با اختلالات کلیوی مختلف مرتبط هستند را بررسی می کند.
  • تست های تصویربرداری: سونوگرافی یا سی تی اسکن (توموگرافی کامپیوتری) تصویری از ساختار فیزیکی کلیه ها و مجاری ادراری ارائه می دهد، وجود سنگ ها را مشاهده می کند و به تعیین کافی بودن جریان خون کمک می کند.

چه زمانی با دکتر تماس بگیرید

چه زمانی باید با پزشکم تماس بگیرم؟

اگر درد مداوم در ناحیه کلیه دارید و اگر کمردرد همراه با هر یک از علائم زیر دارید به پزشک مراجعه کنید:

  • تب
  • ادرار تغییر رنگ داده است
  • ادرار دردناک
  • خون در ادرار
  • نیاز فوری مکرر به ادرار کردن
  • ظهور مواد جامد (سنگ کلیه) در ادرار
  • احساس کلی بیماری یا بی حالی که از بین نمی رود
بازنشر(Cite this article as):
گروه محتوایی دکتر آزمندیان. تاپ نیوز: درد کلیه. آخرین ویرایش: می 31, 2022. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=9988

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *