رفتار با نوجوان پرخاشگر

نوشته شده برای at 7:14 ب.ظ
331 0

رفتار با نوجوان پرخاشگر، بهترین راهکار چیست؟

دوره نوجوانی بسیار پر فراز و نشیب و با اهمیت می باشد و چگونگی رفتار با نوجوان پرخاشگر شخصیت نوجوان را می سازد و در شکل گیری هویت او تاثیر گذار می باشد، در این شرایط نقش والدین بسیار مهم و تعیین کننده می باشد.

معمولا نوجوانان تغییرات خلقی بسیاری را تجربه می کنند که یکی از این تغییرات خشم و پرخاشگری می باشد ، پرخاشگری در نوجوانان به میزان زیادی به بحران های دوران نوجوانی آنها مربوط می شود و والدین می توانند نیاز ها و احساسات فرزند خود را به خوبی درک کنند و برخورد مناسب و متعادلی با اشتباهات و پرخاشگری های داشته باشند، در این صورت محیط خانه به محیطی آرام برای فرزندان تبدیل می شود و زمینه برای رشد آن ها مهیا می گردد همچنین برای حل مشکل نوجوانان پیشنهاد می شود تا از مشاور کمک بگیرید تا در این زمینه راهنمایی های لازم را بگیرند.

رفتار با نوجوان پرخاشگر، نوجوانی و پرخاشگری

نوجوانی یک دوره بسیار پر اهمیت در زندگی فرد می باشد و فرد در آن دوره به دنبال پیدا کردن شخصیت و هویت مختص به خود می باشد و رسیدن به هویت واقعی به راحتی صورت نمی گیرد و مسلما به زمان نیاز دارد.

رفتار ها و تغییرات خلقی نوجوانان به خاطر تغییرات هورمونی به وجود می آید، پرخاشگری در دوره نوجوانی امری طبیعی است و نوجوانان در این دوره تحریک پذیر هستند و حالات عاطفی بسیاری را تجربه می کنند.

بسیاری از والدین نسبت به پرخاشگری فرزندان خود گله مند هستند زیرا پرخاشگری در خانواده یک امر استرس زا می باشد و به همین دلیل خانواده ها به دنبال راهی هستند تا مشکلات و پرخاشگری های نوجوان شان را کاهش دهند.

رفتار با نوجوان پرخاشگر، دلایل عصبانیت و پرخاشگری نوجوانان

پرخاشگری در نوجوانان دلایل بسیاری دارد، آگاهی های لازم نسبت به این دلایل می تواند به برخورد بهتر والدین با فرزندان کمک کند، این دلایل موارد زیر را در بر می گیرد:

دلایل زیست شناختی

بر اساس تحقیقات انجام شده هنگامی که هورمون تستسترون ( هورمون پرخاشگری) افزایش می یابد خشم و عصبانیت در نوجوانان افزایش می یابد و زمانی که قند خون فرد کاهش می یابد نیز فرد عصبی و پرخاشگر می شود بنابراین کاهش قند خون یکی از دلایل زیست شناختی می باشد.

دلایل روانشناختی

دلایلی مانند افسردگی و احساس گناه از متداول ترین نوسانات خلقی در نوجوانان می باشد و نوجوان زمانی که تحت تاثیر این عوامل و مشکلات قرار می گیرد پرخاشگر می شود، الگو های شخصیتی نیز در بروز خشم و پرخاشگری بسیار تاثیر می گذارند.

دلایل اجتماعی

بسیاری از دلایل پرخاشگری در نوجوان را می توان به چالش های محیطی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن ها در دوران نوجوانی نسبت داد و هم چنین از این موارد می توان به تاثیر خانواده، فقر و یادگیری و تربیت در محیط خانواده اشاره کرد و در این زمینه می تواند مطالعه مفید باشد و اطلاعات جامعی را در خدمت شما قرار دهد.

 

 

رفتار با نوجوان پرخاشگر

زمانی که نوجوان عصبی و پرخاشگر می شود والدین چه برخوردی می کنند؟ به طور معمول در اکثر مواقع والدین برای این که قدرت خود را در این شرایط حفظ کنند پا به پای نوجوان داد می زنند و میل به انجام این کار در والدین طبیعی می باشد چرا که والدین تحمل ندارند که قدرت شان توسط فرزندشان از بین برود و آن ها با انجام این کار نوجوان را به یک مبارزه و دعوای بزرگ تر دعوت می کنند و به همین دلیل یک دعوای طولانی میان شما و فرزندتان به وجود می آید.

برای این که برخورد بهتری با فرزندتان داشته باشید باید قبل از شروع دعوا یک جلسه خانوادگی ترتیب دهید و او را به آرامش دعوت کنید، زمانی که شما نوجوان خود را به گفت و گو دعوت می کنید به او احترام می گذارید و احساس مهم بودن و با ارزش بودن را به او نشان می دهید، هم چنین برخورد درست باعث می شود تا نوجوان مهارت های اجتماعی، مهارت صحیح حل مسئله، مسئولیت پذیری و همکاری را بیاموزد.

رفتار با نوجوان پرخاشگر، توصیه های مهم

برای مقابله با نوجوان پرخاشگر راهکار هایی وجود دارد که این راهکار ها شامل موارد زیر می باشد.

  1. وقت گذراندن با نوجوان

براساس تحقیقات انجام شده باید زمان بیشتری را با نوجوان خود بگذرانید و برای او وقت بگذارید، وقت گذراندن با نوجوان از خشم و سرکشی آن ها کم می کند، بسیاری از والدین پس از وقت گذراندن با نوجوان خود تغییراتی در رفتار فرزند خود مشاهد می کنند.

  1. تشویق کردن

تشویق کردن باعث می شود تا حس وابستگی در نوجوان به وجود آید و به عبارتی انگیزه او برای پرخاشگری از بین می رود، توصیه می شود به جای این که نوجوان را به خاطر اشتباهاتش سرزنش کنید، رفتار های مثبت او را در نظر بگیرید و او را تشویق کنید زیرا تشویق کردن یکی از راه های موثر برای ایجاد انگیزه در نوجوان می باشد.

  1. تهدید نکردن

دقت کنید که در هنگام دعوا و مشاجره نوجوان خود را تهدید نکنید مثلا در هنگام دعوا به او نگویید که “اگر دعوا را تمام نکنی حق نداری از خانه خارج شوی ” این رفتار نه تنها مشاجره را تمام نمی کند بلکه نوجوان عصبی تر شده و دعوا جدی تر می شود .

برای پایان دادن به دعوا به نوجوان خود بگویید “اگر این رفتار را تمام نکنی باید منظر عواقب آن باشی “و بعد از گفتن این حرف اتاق را ترک کنید شما باید این نکته را در نظر بگیرید که رفتار با نوجوان پرخاشگر باید با دقت خاصی انجام شود و لحن صحبت کردن با نوجوان پرخاشگر بسیار مهم می باشد.

  1. کنترل نکردن

تمام والدین تمایل زیادی به کنترل فرزندشان دارند که یکی از بزرگترین عوامل درگیری می باشد، نوجوانان از کنترل شدن بیزار هستند و نسبت به آن واکنش های بسیار جدی نشان می دهند، والدین باید بدانند که همیشه نمی توانند فرزندشان را کنترل کنند و آن وظیفه دارند تا قوانین را به فرزندشان آموزش دهند و با تشویق و تنبیه مناسب، قوانین را در آن ها درونی سازی کنند.

  1. عدم درگیری جسمی

این نکته را فراموش نکنید که فرزند شما دیگر کودک نمی باشد و از غرور و قدرت برخوردار است، درگیری و تنبیه فیزیکی باعث می شود تا او عصبانی تر شود و از زور و قدرت خود برای مقابله با شما استفاده کند، هم چنین این روش به او یاد می دهد تا مشکلات خود را با دعوا و درگیری جسمی حل کند، در صورتی که درگیری جسمی و کتک زدن نوجوان می تواند باعث بحران هویت او شود.

  1. علت خشم را پیدا کنید

توصیه می شود به جای آن که تلاش کنید پرخاشگری نوجوان را کاهش دهید دنبال علت آن باشید، احتمال دارد پرخاشگری در نوجوان علت هایی همچون افسردگی، اضطراب، مشکل در مدرسه و غیره باشد. با پیدا کردن علت مشکل می توان آن مشکل را حل کرد و پرخاشگری در نوجوان کاهش می یابد.

  1. از یک مشاور کمک بگیرید

در صورتی که نتوانید رفتار های پرخاشگرانه کودک خود را کنترل کنید و یا آن ها را حذف کنید لازم است تا در این زمینه از مشاور و روانشناس کمک بگیرید تا روانشناس با در نظر کردن همه جوانب آموزش های لازم در این زمینه و تکنیک های رفتار با نوجوان پرخاشگر را به شما آموزش می دهد و به این طریق شما می توانید مشکلات خود را مدیریت کنید، این نکته را در نظر بگیرید که مشاوره هم برای شما و هم برای فرزندتان مفید می باشد و به همین دلیل توصیه می شود تا از مشاوره رواننشاسی نوجوان استفاده کنید.

مراکز مشاوره

مراکز مشاوره می تواند در زمینه رفتار با نوجوان و مخصوصا با نوجوان پرخاشگر به شما کمک کنند و در این کنار مشاوره با برگزاری کارگاه هایی در زمینه نوجوان برای والدین این امکان را فراهم کند تا تنش ها میان شما و نوجوان کاهش یابد، علاوه بر این والدین می توانند با دریافت مشاوره خانواده در راستای شکل گیری خانواده سالم و افزایش بهداشت جسمی و روانی تمامی اعضا حرکت کنند.

منبع : رفتار با نوجوان پرخاشگر

بازنشر(Cite this article as):
دکتر ندا. تاپ نیوز: رفتار با نوجوان پرخاشگر. آخرین ویرایش: می 26, 2021. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=6007

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *