علت اختلافات خانوادگی چیست؟ مسئله اختلاف امری طبیعی است و در هر خانواده ای وجود دارد علت این اختلافات می تواند تفاوت عقیده و دیدگاه اعضای خانواده باشد.
گاهی اوقات ممکن است سوء تفاهم ها باعث اختلاف و درگیری اعضای خانواده شود.
هیچ کس نمی تواند صد در صد جلوی اختلاف و درگیری را بگیرد تا حدی اختلاف و درگیری طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
اما اگر اختلاف و درگیری باعث برخوردهای پرخاشگرانه شود باید برای حل و برطرف کردن آن تلاش کرد.
اختلافات خانوادگی رایج
اختلافات ممکن است در هر خانوادهای اتفاق بیافتد و این امری کاملاً طبیعی است مثلاً اختلاف بین والدین، اختلاف بین والدین و فرزندان و بین خواهر و برادر نمونهای از این اختلافات میباشد.
اما آنچه که دارای اهمیت است این است که چگونه با این اختلافات برخورد کنیم؟
برای برطرف کردن این اختلافات باید مهارت های ارتباطی مناسبی داشته باشیم.
-
اختلاف بین والدین
یکی از مهم ترین اختلافات، اختلاف والدین است که می تواند به دلیل مشکلات مالی، اختلاف عقیده و مسائل تربیت فرزندان باشد.
اگر دعوای بین والدین زیاد باشد تاثیر نامطلوبی بر فرزندان می گذارد به خصوص اگر فرزند کوچکی در خانه باشد زیرا این فرزندان آسیب بیشتری می بینند.
فرزندانی که شاهد دعوا و درگیری بین والدین هستند دچار افسردگی، اضطراب و پرخاشگری می شوند و همچنین ممکن است است والدین خود را الگو قرار داده و با همسالان خود درگیر شوند.
-
دعوای والدین و فرزندان
ممکن است گاهی دعواهای شدیدی بین والدین و فرزندان رخ دهد که باعث استرس شود.
دعوای بین والدین و فرزندان در دوران نوجوانی بیشتر است چرا که در این سن وسال نوجوانان علاقه به استقلال دارند و دوست دارند از خانواده جدا شوند و هویتی مستقل داشته باشند اما اگر والدین این نوجوانان تمام رفتارهای فرزندشان را کنترل کنند و رفتاری نادرست از خود نشان دهند مانع استقلال فرزندشان می شوند.
همچنین گاهی والدین به هنگام دعوا به تحقیر و سرزنش فرزندان می پردازند که تاثیر منفی روی آن ها می گذارد و باعث کاهش عزت نفس آن ها می شود.
اگر والدین به دعوا با یکی از فرزندان بپردازند سایر فرزندان هم دچار آسیب میشوند زیرا آن ها فکر میکنند که شما تمام توجه خود را معطوف به او کردهاید.
اختلافات ارثی
از دست دادن یکی از عزیزان اغلب ناراحت کننده است و یک اختلاف ارثی می تواند شرایط را حتی بیشتر استرس زا کند. پس از فوت یکی از بستگان، اغلب در مورد پرداخت دارایی اختلافاتی رخ می دهد، به ویژه زمانی که یکی از اعضای خانواده از وصیت خارج می شود و دیگران ارث می برند. اختلافات ارثی نیز پس از فوت یکی از والدین رخ می دهد، که در آن خواهر و برادر همه از دارایی یکسان بهره نمی برند.
در برخی موارد که متوفی بدون وصیت می میرد، در جایی که وصیت نامه تنظیم نشده است، به قوانین جانشینی استناد می شود و این می تواند باعث اختلاف شود که فرزندان متوفی به همان نسبت از ترکه دریافت می کنند که می تواند باعث رنجش شود، به ویژه در مواردی که خیریه ای که به طور خودکار شامل می شود، در طول زندگی خود با متوفی ارتباط چندانی نداشته یا نداشته است.
علاوه بر این، وصیت نامه زمانی مورد اعتراض قرار می گیرد که طرفین معتقد باشند که متوفی قادر به اتخاذ تصمیمات شفاف نبوده است، به عنوان مثال، ممکن است متوفی در زمان تنظیم وصیت نامه خود دچار نقص شناختی شده باشد یا تحت تأثیر نامناسب شخص ثالث قرار گرفته باشد. .
اختلافات طلاق
نرخ طلاق در ۵۰ سال گذشته به طور پیوسته افزایش یافته است. بدیهی است که طلاق یک موضوع حساس برای اکثر مردم است و در صورت امکان، باید از برخورد متخاصم در هنگام حل اختلاف اجتناب کرد. بهترین راه برای مدیریت اختلافاتی که در طول یک طلاق شدید به وجود می آیند، استفاده از میانجیگری یا حل اختلاف جایگزین است – این می تواند به شما کمک کند از طولانی شدن پرونده دادگاه جلوگیری کنید و امیدواریم منجر به پایان ناپایدار ازدواج شما شود.
اختلافات مربوط به کودکان
اختلافات مربوط به کودکان بعد از طلاق می تواند به طور استثنایی چالش برانگیز باشد و به دلایل مختلفی ایجاد شود. دلایل رایج اختلافات در مورد کودکان عبارتند از:
- ترتیبات ملاقات کودک
- حذف کودک از والدین تحت حضانت، پدربزرگ و مادربزرگ یا مراقب دیگری
- عدم بازگرداندن کودک به والدین حضانت، پدربزرگ و مادربزرگ یا مراقب دیگری
- کودک ربایی
- مسائل مربوط به مسئولیت والدین(منبع)
اختلاف بین خواهر و برادرها
عوامل مختلفی باعث اختلاف و درگیری بین فرزندان می شود یکی از عواملی که باعث اختلاف می شود تبعیض بین فرزندان است.
اگر فرزندان احساس کنند که شما نسبت به یکی از آن ها توجه بیشتری دارید عصبانی می شوند و حس حسادت آن ها باعث درگیری بین آن ها میشود.
حل ریشه ای اختلافات خانوادگی
در یک مطالعه کوچک در کانادا ، محققان بررسی کردند که چگونه والدین کودکان چهار تا هفت ساله روابط خود را با فرزندانشان تقویت، آسیب میرسانند یا ترمیم میکنند. والدین گفتند که روابط آنها با فرزندانشان با مبادلات “افقی” یا برابری طلبانه مانند بازی با هم، مذاکره، نوبت گرفتن، سازش، تفریح یا به اشتراک گذاشتن صمیمیت روانی – به عبارت دیگر، احترام گذاشتن به یکدیگر و لذت بردن از یکدیگر تقویت می شود. روابط آنها به دلیل اتکای بیش از حد به قدرت و اقتدار، و به ویژه با تاکتیک های سنگ اندازی مانند «رفتار خاموش» آسیب دید. وقتی اشتباهاتی رخ می داد، والدین با ابراز صمیمیت و محبت، صحبت در مورد اتفاقات و عذرخواهی صمیمیت را ترمیم و احیا می کردند.
این مدل تقویت، آسیب رساندن و ترمیم می تواند به شما کمک کند تا در مورد تعاملات خود فکر کنید. هنگامی که یک رابطه خانوادگی از قبل مثبت است، پایه و اساس اعتماد و اعتقاد به نیت خوب دیگری وجود دارد که به همه کمک می کند تا راحت تر از گسستگی های جزئی ترمیم شوند. به همین دلیل، کمک می کند تا به طور فعال ساختار روابط خانوادگی را مد نظر قرار دهیم.
این می تواند با ایجاد سرمایه گذاری از تعاملات مثبت شروع شود:
- “زمان ویژه” را با هر کودک جداگانه اختصاص دهید تا فضای بیشتری برای تعمیق روابط یک به یک خود ایجاد کنید. اجازه دهید آنها برنامه را کنترل کنند و تصمیم بگیرند که چه مدت با هم سپری می کنید.
- با صدای بلند قدردانی کنید، بازتاب های سپاسگزاری را به اشتراک بگذارید و به طور متناوب در طول روز یا هفته به خوبی های فرزندان خود توجه کنید.
شما همچنین می خواهید مراقب راه هایی باشید که ممکن است به رابطه آسیب برساند. اگر در مورد انگیزه های کودک مطمئن نیستید، نیت او را در پشت رفتارهایش بررسی کنید و تصور نکنید که قصد بدی داشته است. زبانی مانند: “من متوجه شدم که …” یا “به من بگو چه اتفاقی افتاد …” یا “و بعد چه اتفاقی افتاد؟” می تواند به شما کمک کند تا یک تجربه را از دیدگاه کودک درک کنید(منبع).