چگونه کودکانی شاد داشته باشیم ✔️ ۲۱ راز که نمی دانید

نوشته شده برای at 10:57 ب.ظ
41 0

چگونه کودکانی شاد داشته باشیم؟ کودک شاد اغلب سالم تر و موفق تر از کودکانی هستند که شاد نیستند. آنها کمتر مستعد ابتلا به بیماری های جسمی و روانی هستند و در مدرسه و زندگی شخصی خود عملکرد بهتری دارند.

در اینجا چند نکته برای کمک به کودکان برای شاد بودن آورده شده است:

  • با آنها وقت بگذرانید و به آنها توجه کنید.
  • از آنها حمایت کنید و به آنها احساس امنیت و حمایت دهید.
  • به آنها فرصت هایی برای یادگیری و رشد بدهید.
  • به آنها فرصت هایی برای بازی و سرگرمی بدهید.

با کمک والدین و سایر بزرگسالان، کودکان می توانند یاد بگیرند که چگونه شاد باشند و زندگی را با تمام وجود لذت ببرند.

چگونه کودکانی شاد داشته باشیم

چگونه کودکانی شاد داشته باشیم؟ کودک شاد آرزوی هر خانواده ای است. والدین می‌توانند با ایجاد یک محیط سالم و حمایت‌کننده در خانه، به کودکان خود کمک کنند تا از این عوامل به نفع خود استفاده کنند و زندگی شادتری داشته باشند.

۱. از تقویت مثبت استفاده کنید

برای کودکان، والدین اولین حمایت اخلاقی هستند که باید بدانند آیا کار خاصی را درست انجام می دهند یا خیر. تقویت مثبت برای تربیت کودکی با اعتماد به نفس و شاد ضروری است. به همین دلیل مهم است که هر زمان که فرزندتان کاری را درست انجام می دهد از او قدردانی کنید. اما وقتی اشتباه می کند او را تحسین نکنید. تمجید نادرست می تواند مضر باشد. او ممکن است همیشه به دنبال کلمات قدردانی باشد، که می تواند باعث ایجاد مسائل مربوط به انگیزه در آینده در زندگی شود.

۲. به کودک خود بیاموزید که صبور باشد

بچه‌ها آماده شده‌اند که با لذت آنی انرژی بگیرند. و در دنیای امروز که همه چیز با یک انگشت در دسترس است، نیاز به ارضای هر نیازی در لحظه در حال افزایش است. مهم است که به فرزندان خود اجازه دهید مزایای لذت طولانی مدت و این واقعیت اساسی را درک کنند که هر چیزی زمان خودش را می گیرد. با تلقین ارزش‌های صبر، فرزندانتان دیگر دشمن خودشان نیستند و احساس غم و اندوه نمی‌کنند.

۳. به فرزندتان کمک کنید تا روابط خوب برقرار کند

خانواده و دوستان شادی فراوان و همچنین لحظات به یاد ماندنی را برای همیشه به ارمغان می آورند. بچه ها ممکن است به راحتی با خانواده و حتی با دوستان خود ارتباط برقرار کنند. اما والدین باید به آنها یاد بدهند که این کار را با آشنایان یا حتی همسایگان انجام دهند.

۴. به فرزند خود بیاموزید که مهربان باشد

بچه‌ها ممکن است در روزهای اول مالکیت داشته باشند و ممکن است به دیگران در زندگی خود تنها به خانواده نزدیک خود اهمیت دهند. با گذشت زمان، لازم است فرزندان شما بدانند که در زندگی آنها چیزی بیش از خودشان وجود دارد. با پرورش همدلی و مهربانی نسبت به دیگران، آنها شروع به کشف شادی نوع منحصر به فردی خواهند کرد.

چگونه کودکانی شاد داشته باشیم

۵. فرزند خود را مستقل تربیت کنید

برخی از والدین بیش از حد از فرزندان خود محافظت می کنند و تمایل دارند والدین هلیکوپتری باشند. این رفتار می تواند بچه ها را عصبانی کند یا آنها را بیش از حد به والدین خود وابسته کند. عجله برای متوقف کردن فرزندتان از انجام کاری نادرست می تواند در دراز مدت برای او مضر باشد، تا زمانی که این فعالیت عواقبی نداشته باشد. اگر کودکتان در حین بازی زمین خورد، بگذارید بیفتد و برای مدتی گریه کند. او به تدریج یاد می گیرد که گرد و غبار خود را پاک کند و دوباره شروع به بازی کند.

۶. مطمئن شوید که به حرف فرزندتان گوش می دهید

بسیاری از کودکان احساسات خود را به والدین خود منتقل می کنند. با این حال، اینها عمدتاً به‌عنوان  عصبانیت‌های معمول دوران کودکی تلقی می‌شوند و به راحتی نادیده گرفته می‌شوند. پس از آن ممکن است کودک شما شروع به ایجاد احساس خواستن نشدن یا عقده حقارت کند. او باید بداند که می تواند در مورد هر چیزی با شما صحبت کند و شما واقعاً متوجه خواهید شد که او چه می گذرد. به او زمان بدهید، کاری را که انجام می دهید برای لحظه ای رها کنید و حتی زمانی که به شما می گوید در قسمت کارتونی مورد علاقه اش چه اتفاقی افتاده است، به او گوش دهید.

۷. بگذارید فرزندتان ببیند که شما هم خوشحال هستید

اگر خودتان فردی ناراضی باشید، هیچ بازی، مهمانی، فعالیتی کارساز نخواهد بود. بچه‌ها خیلی سریع‌تر از دیگران آن را احساس می‌کنند و معمولاً فکر می‌کنند که زندگی اینطور است. شادی مسری است، پس اگر شما شاد باشید فرزندتان نیز از شما خوشحال خواهد شد. پس خوشحال بمانید و بگذارید فرزندتان ببیند که با وجود مشکلات مختلفی که زندگی در بزرگ‌تر شدن بر سر او ایجاد می‌کند، همیشه می‌تواند دلیلی برای خوشحالی پیدا کند.

 

نشانه های کودک شاد

  1. آنها از نظر جسمانی فعال هستند و والدین آنها نیز فعال هستند. کودکان سالم و فعال از نظر بدنی در هر سنی شادتر هستند و به احتمال زیاد بیرون می‌روند و به فعالیت بدنی می‌پردازند. یک مطالعه رابطه مستقیم بین والدین کم تحرک و بچه های کم تحرک را نشان داد.
  2. زیاد تلویزیون تماشا نمی کنند. تحقیقات در مورد سلامت و زندگی کودکان نشان می‌دهد که چند عامل به شدت بر چاقی تأثیر می‌گذارند که به نوبه خود می‌تواند بر شادی نیز تأثیر بگذارد. مهمترین عاملی که محققان دریافتند، در دسترس بودن تلویزیون است به این معنی که تماشا زیاد تلویزیون بر چاقی و ناراحتی کودک تاثیر مستقیم می گذارد.
  3. خواب کافی دارند. کودکانی که به خوبی استراحت می‌کنند از نظر جسمی سالم‌تر هستند و استرس کمتری دارند و علاوه بر این در طول روز خسته می شوند و تمایل دارند که بخوابند.
  4. خانواده آنها با هم غذا می خورند.  روندهای مداوم زندگی مانند زمان صرف غذا در خانواده نیز باعث افزایش شادی کودکان می شود. البته، غذا خوردن به تنهایی زندگی بچه ها را تغییر نمی دهد، اما ایجاد عادات سالم و اجتماعی با هم می تواند در سلامت کودک نقش زیادی دارد.
  5. آنها به دنبال علایق خود هستند. یک مطالعه نشان داد که کودک شاد، احتمالاً یک ویژگی کلیدی دارند: تمایل به تعقیب علایق با وجود موانع ممکن است مهمترین عامل در دستیابی کودک به آنچه از زندگی در دراز مدت می خواهد باشد.

چرا کودکم شاد نیست

دلایل متعددی وجود دارد که ممکن است کودک شما شاد نباشد. برخی از این دلایل عبارتند از:

عوامل محیطی، مانند:

  • مشکلات خانوادگی، مانند طلاق، مرگ عزیزان، یا اختلافات بین والدین
  • مشکلات مدرسه، مانند آزار و اذیت، افت تحصیلی، یا احساس ناامنی در مدرسه
  • مشکلات اجتماعی، مانند مشکلات دوستیابی، یا احساس تنهایی
  • مشکلات سلامتی، مانند بیماری یا اختلالات رشد

عوامل درونی، مانند:

  • عزت نفس پایین
  • هوش هیجانی پایین
  • مشکلات رفتاری، مانند پرخاشگری یا گوش نکردن به والدین
  • اختلالات روانی، مانند افسردگی یا اضطراب

پیشنهاد مشاور: چرا کودکان گاز می گیرند✔️ علت و درمان گاز گرفتن کودکان

اگر نگران شاد نبودن کودک خود هستید، مهم است که با او صحبت کنید و سعی کنید بفهمید که چه چیزی باعث ناراحتی او می شود. همچنین می توانید از یک متخصص بهداشت روان کمک بگیرید تا در شناسایی و درمان عواملی که باعث شادی کودک شما می شوند، به شما کمک کند.

در اینجا چند نکته برای کمک به کودک شما برای شادتر شدن آورده شده است:

  • از او حمایت کنید. به او نشان دهید که دوستش دارید و همیشه در کنار او هستید.
  • با او ارتباط برقرار کنید. وقت خود را با او بگذرانید و به حرف هایش گوش دهید.
  • به او کمک کنید تا مهارت های اجتماعی خود را توسعه دهد. به او کمک کنید تا با دیگران ارتباط برقرار کند و دوست پیدا کند.
  • به او فرصت دهید تا به فعالیت هایی که از آنها لذت می برد، بپردازد.
  • به او کمک کنید تا احساس مفید بودن کند. به او مسئولیت هایی بدهید که احساس کند می تواند آنها را انجام دهد.

شاد بودن یک کودک مهم است زیرا به او کمک می کند تا رشد و شکوفا شود. با کمک و حمایت شما، کودک شما می تواند شادی را در زندگی خود پیدا کند.

چگونه کودکانی شاد داشته باشیم

چگونه نوجوانی شاد تربیت کنیم

در اینجا چند راهکار برای تربیت نوجوانی شاد ارائه می شود:

  • رابطه صمیمی با نوجوان خود برقرار کنید. مهم ترین عامل در تربیت نوجوان شاد، داشتن رابطه صمیمی و حمایت کننده با او است. نوجوانان به محبت، توجه و حمایت والدین خود نیاز دارند. با نوجوان خود صحبت کنید، به او گوش دهید و به او نشان دهید که برای او اهمیت قائل هستید.
  • به نوجوان خود استقلال و آزادی بدهید. نوجوانان به استقلال و آزادی نیاز دارند تا بتوانند به رشد و بلوغ خود ادامه دهند. با این حال، مهم است که این استقلال را به تدریج و در چارچوب قوانین و مقررات منطقی به آنها بدهید.
  • به نوجوان خود فرصت تجربه های جدید بدهید. نوجوانان باید فرصت داشته باشند تا چیزهای جدید را تجربه کنند و مهارت های جدیدی بیاموزند. این تجربه ها می تواند شامل فعالیت های ورزشی، هنری، اجتماعی و فرهنگی باشد.
  • به نوجوان خود کمک کنید تا اهداف و آرزوهای خود را دنبال کند. نوجوانان باید احساس کنند که آینده ای در پیش دارند. با آنها در مورد اهداف و آرزوهایشان صحبت کنید و به آنها کمک کنید تا برای رسیدن به آنها تلاش کنند.
  • به نوجوان خود کمک کنید تا با چالش های زندگی کنار بیاید. نوجوانان در زندگی با چالش های زیادی روبرو می شوند. با آنها در مورد این چالش ها صحبت کنید و به آنها کمک کنید تا راهکارهای سالمی برای مقابله با آنها پیدا کنند.

منبع : چگونه کودکانی شاد داشته باشیم ✔️ ۲۱ راز که نمی دانید

بازنشر(Cite this article as):
دکتر ندا. تاپ نیوز: چگونه کودکانی شاد داشته باشیم ✔️ ۲۱ راز که نمی دانید. آخرین ویرایش: ژانویه 30, 2024. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=14735

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *