ترمیم شکست عاطفی چگونه خواهد بود؟

نوشته شده برای at 11:59 ب.ظ
382 0

بسیاری از افراد هستند که درگیر وابستگی های عاطفی می شوند و هنگامی که خودشان را درگیر رابطه می کنند شدیدا وابسته شده و درگیر رابطه احساسی می شوند.

هنگامی که رابطه تمام شود، دیگر نمی توانند با یکدیگر در ارتباط باشند در این صورت دچار بیماری های روانی و آشفتگی های روحی و روانی خواهند شد.

فردی که از نظر احساسی شکست خورده است ابتدا باید از درون خودش را ملاقات کند و لایه لایه درون خود را مورد بررسی قرار دهد او باید ابتدا به نقاطی که در دسترس او می باشد دست پیدا کند و بتواند آن ها را به خوبی لمس کند.

او باید احساسات خود را مورد بررسی قرار دهد در زیر نمونه هایی ذکر شده است که مورد توجه قرار می دهیم.

  • تردید به خود
  • خشم
  • انکار
  • خود سرزنشی
  • شماتت
  • آشفتگی درونی
  • ترس
  • اضطراب
  • خیال پردازی

فرد بعد از آن که این موارد را بررسی کرد آنقدر پیش می رود تا به درون خود برسد و درونی ترین ترس ها، احساسات، عواطف، افکار و منطق فرو خفته هر فرد که در درون او قرار دارد که مورد بررسی قرار می دهد.

فرد با بررسی این موارد می تواند به ارزش های زندگی خود که نهفته بوده است دست یابد و با دیدن و خوب رصد کردنشان تحول بزرگ و عظیمی در زندگی خود به وجود آورند.

بر اساس نظر مشاوران شکست عاطفی برای هر فرد متفاوت است و شدت و ساختار متفاوتی دارد بسیاری از افراد شکست کوتاه مدت را تجربه می کنند و سریع به زندگی عادی خود بر می گردند اما بسیاری از افراد ممکن است سالیان سال با این تجربه تلخ دست و پنجه نرم کنند و نتوانند به راحتی با این شکست کنار بیایند.

عواملی بسیاری هستند که بر نوع شکست عاطفی تاثیر می گذارند، این عوامل عبارت اند از: عمق رابطه، ماهیت رابطه، شدت احساسات طرفین در رابطه، شرایط جدایی و تجربیات گذشته، مهم ترین این عوامل می باشند.

بر اساس موارد بیان شده نوع شکست خوردن متفاوت می باشد ولی این عوامل بین افراد شکست خورده تکرار می شود و بسته به شخصیت افراد ممکن است مدت شکست عاطفی کوتاه مدت و یا بلند مدت باشد.

کسی که شکست عاطفی را را تجربه می کند ممکن است بعضی از قسمت ها را بیشتر احساس کند و در بعضی از عوامل به سرعت عبور کند.

اگر فرد بتواند نسبت به شکست عاطفی خود شناخت دقیقی داشته باشد در این صورت می تواند هر لحظه احساسات خود را به خوبی مورد پایش قرار دهد و احساساتش را به خوبی بشناسد در این صورت بهتر خواهد توانست راهی بیابد که بتواند از احساسات ناخوشایندش عبور کند.

هنگامی که دچار احساسات درهم شکسته می شود می تواند راحت تر با این احساسات کنار بیاید و چیزهای بهتری را جایگزین احساسات شکست خورده خود کند در این هنگام زندگی او مورد تغییر و تحول قرار خواهد گرفت.

شکستن در خود:

هنگامی که فرد در رابطه احساسی خود دچار شکست عاطفی می شود به او شوک ناگهانی و شدیدی وارد می شود و احساس می کند از همه جا رها شده و احساس تنهایی و تهی شدن به سراغ او می آید.

او احساس می کند همه چیزهای که تا چند ساعت دیگر داشته است از دست داده است و نمی تواند با خودش کنار بیاید و خودش را قانع کند که همه چیز در رابطه آن ها تمام شده است و باید همه چیزهایی که تا دیروز داشته را رها کند و بدون آن در آینده او خللی ایجاد شود به زندگی خود ادامه دهد.

فرد شکست خورده به این راحتی ها شکست عاطفی خود را نمی پذیرد و با رفتار خود در حال انکار کردن است به طوری که هیچ اتفاقی نیفتاده است و او در این دوران احساس سردگمی و پریشانی می کند و این حس کاملا طبیعی می باشد.

فرد در این لحظه احساس خوبی ندارد و نمی داند باید چه انجام دهد و چه می خواهد اما او می داند که حال و هوای خوبی ندارد و شرایطش خوب نیست و نمی تواند آن را تحمل کند.

فرد هنگامی که دچار شکست عاطفی می شود احساسات متفاوتی را تجربه می کند لحظه ای ممکن است برای خود دلسوزی کند و لحظه دیگر نسبت به خود حس تنفر داشته باشد و خود را سرزنش کند.

او بسیار زودرنج خواهد بود و واکنش های افراطی بسیاری در این مورد خواهد داشت.

 

شکستن عادت ها:

هنگامی که فرد به شکست عشقی دچار می شود ممکن است واکنش های بسیاری در او دیده شود او ممکن است بهانه گیر و بی قرار شود.

او ممکن است دلتنگ عشق خود شود و آرزوی برگشت او را داشته باشد و بسیار رنج کشیده باشد به همین خاطر دچار سرآسیمگی و دل آشفتگی می شود.

او ممکن است احساسات متفاوتی را تجربه کند به طور مثال ممکن است احساس خستگی، بی حوصلگی مداوم، کم خونی، اضطراب و غیره را در پی داشته باشد.

فرد شکست خورده ممکن است دچار استرس و اضطراب شود و در این زمان بیش از هر زمان دیگری هورمون های استرس در بدن او تولید شود و باعث شود فرد کم غذا، کم خواب و احساس خستگی مفرط کند.

ذهن فرد شکست خورده درگیر خاطره های گذشته می باشد و ترس از دست دادن فرد را در بر می گیرد.

شکستن سرزنش:

در این مرحله فرد احساس می کند که خودش مقصر این جدایی می باشد و خودش را مورد سرزنش و انتقاد قرار می دهد و در ذهن خود طرف مقابل را خوب جلوه می دهد و خود را آدم بد قضیه در نظر می گیرد.

او با بزرگ کردن نقاط قوت طرف مقابل بیشتر از دست دادن او ناراحت می شود و فکر می کند فردی را از دست داده است که هیچ جایگزینی نخواهد داشت.

شکستن خشم :

در این مرحله فرد شکست خورده به این نتیجه می رسد که رابطه او به پایان رسیده است و هیچ راهی برای بازگشتش وجود ندارد و او هم چنان به دنبال مقصر می گرددو نسبت به آن شخص احساس عصبانیت می کند و از آن شخص متنفر می شود.

بهبودی:

بر اساس نظر مشاوران در این مرحله فرد شکست خورده به گونه ای پخته تر به ارتباط خود با گذشته نگاه می کند و سعی می کند نکات منفی رابطه قبل را در نظر بگیرد و دیگر خودش را درگیر آن رابطه نکند.

او تلاش می کند رابطه بعدی با انتخاب درستی به وجود آید تا بتواند آینده خود را به خوبی رقم بزند او سعی می کند زندگی خود را از نو شروع کند و برای آن تلاش کند.

فردی که شکست عاطفی را تجربه می کند دوران سختی را تجربه می کند و باید به خودش زمان بدهد تا بتواند با این قضیه به خوبی کنار بیاید و بر اساس توان خود احساسات منفی را از خود دور کند و تلاش می کند دیگر خودش را مورد سرزنش و انتقاد قرار ندهد و میزان سرزنش به خود را کاهش دهد.

او می تواند با انجام دادن کارهایی مانند آماده شدن برای سفر، ورزش کردن، گذراندن اوقات با خانواده و دوستان و کسانی که دوستشان دارد و برنامه ریزی اهداف های بلند مدت و کوتاه مدت که توانایی انجام دادن آن ها را دارد، حال خود را خوب کند و احساسات خوبی را تجربه کند.

بازنشر(Cite this article as):
دکتر ندا. تاپ نیوز: ترمیم شکست عاطفی چگونه خواهد بود؟. آخرین ویرایش: ژوئن 16, 2021. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=6292

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *