خون در ادرار دلایل خطرناک

وجود خون در ادراری خطرناک است؟

87 0

وجود خون در ادراری خطرناک است؟ ادرار یک ترشح مایع آبکی مایل به زرد است که در کلیه ها به منظور تصفیه و تصفیه خون متمرکز می شود. در شرایط عادی، این مایع از 95% آب و سایر مواد زائد مانند اوره (2%)، کراتینین (0.1%)، اسید اوریک (0.3%)، کلرید، سدیم، پتاسیم، سولفات، آمونیوم، فسفات و یون‌های دیگر تشکیل شده است. وظیفه اصلی ادرار انتقال مواد سمی تولید شده توسط متابولیسم سلولی برای دفع بعدی آنها است.

عفونت ادراری

ادرار چندین جزء مشترک دارد، اما خون یکی از آنها نیست. هنگامی که خون همراه با این مایع به هر دلیل پزشکی دفع می شود، ادرار رنگ صورتی، قرمز یا قهوه ای به خود می گیرد. دیدن این بدون هیچ زمینه ای در هنگام رفتن به دستشویی حداقل هشدار دهنده است و البته نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. با این حال، همه محرک های پزشکی برای این رویداد جدی نیستند. در خطوط زیر 7 دلیلی که ممکن است خون در ادرار ظاهر شود را به شما نشان می دهیم.

1. عفونت های دستگاه ادراری

عفونت های دستگاه ادراری برخی از شایع ترین بیماری های عفونی در سراسر جهان هستند. بر اساس مطالعات ، بروز آن در زنان بالغ به 50 تا 60 درصد می رسد، اگرچه در مردان بسیار کمتر است. این به این دلیل است که مجرای ادرار مردانه بسیار بزرگتر از مجرای ادراری زنانه است (حدود 20 سانتی متر در مقابل 3-4 سانتی متر) که ورود عوامل بیماری زا و کلونیزه کردن آن به محیط تناسلی را دشوار می کند.

علاوه بر احتمال وجود خون در ادرار، عفونت‌های دستگاه ادراری می‌توانند با علائمی مانند میل بیش از حد به ادرار کردن، درد و سوزش هنگام ادرار و فشار در کشاله ران بروز کنند. اگر تصویر به کلیه ها گسترش یابد، ممکن است تب، لرز، درد در پهلوها، حالت تهوع و استفراغ را تجربه کنید. مانند هر بیماری با منشاء باکتریایی، باید با آنتی بیوتیک هایی که توسط پزشک متخصص در فواصل زمانی دقیق تجویز شده، درمان شود.

2. هیپرپلازی خوش خیم پروستات

پروستات یک عضو شاه بلوط شکل از دستگاه تناسلی مردان است که در جلوی راست روده و زیر مثانه قرار دارد. وظیفه اصلی آن تولید مایعی است که بخشی از مایع منی است. علیرغم اهمیت این ساختار، اغلب مشکلاتی را در افراد مسن ایجاد می کند، زیرا با افزایش سن مردان، اندازه آن افزایش می یابد. این تصویر به عنوان هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) شناخته می شود و بیش از 80 درصد از مردان بالای 80 سال را تحت تاثیر قرار می دهد.

نیاز به تکرر ادرار، افزایش دفعات ادرار شبانه (شب ادراری)، مشکل در شروع ادرار کردن، و ناتوانی در تخلیه کامل مثانه برخی از شایع ترین علائم BPH هستند. وجود خون در ادرار نیز می تواند یکی از علائم بالینی آن باشد، اما بسیار کمتر دیده می شود. بسته به شدت بیماری، می توان آن را با دارو، درمان کم تهاجمی یا روش های جراحی درمان کرد.

3. سیستیت

سیستیت نوعی عفونت ادراری است که به طور خاص مثانه را تحت تاثیر قرار می دهد. حدود 50 درصد از زنان حداقل یک بار در طول زندگی خود دچار سیستیت می شوند و این خطر با داشتن فعالیت جنسی بسیار افزایش می یابد. بیشتر موارد در اثر عفونت با باکتری اشریشیا کلی (E. coli) ایجاد می شود، اگرچه بسیاری از عوامل احتمالی دیگر نیز وجود دارند. جنس های پروتئوس ، کلبسیلا ، انتروباکتر و سیتروباکتر چند نمونه هستند.

علاوه بر رابطه جنسی، عوامل خطر مختلفی وجود دارد که باعث ایجاد سیستیت می شود: دیابت، بارداری، لیتیازیس و انسداد برخی از آنها هستند. مانند سایر عفونت‌های مجاری ادراری، این بیماری نیز باید با آنتی‌بیوتیک‌های انتخابی برای میکروارگانیسم تشخیص داده شده درمان شود.

4. بیماری مزمن کلیه

بیماری مزمن کلیه به از دست دادن عملکرد کلیه در طول زمان اشاره دارد. این می تواند به دلایل متعددی باشد، اما دیابت و فشار خون بالا کنترل نشده 2 محرک اصلی برای ایجاد آن هستند. تخمین زده می شود که این وضعیت 10 درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می دهد که به بیش از 800 میلیون بیمار تبدیل می شود. با این ارقام، تعجب آور نیست که باعث 15.6 مرگ در هر 100000 نفر می شود.

هماچوری با بیماری مزمن کلیوی مرتبط است، اما به ندرت به عنوان پارامتری برای نشان دادن پیشرفت آن استفاده می شود. با پیشرفت بیماری، علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، خستگی، مشکلات خواب، از دست دادن عملکرد ذهنی، گرفتگی عضلات و موارد دیگر ممکن است رخ دهد. این آسیب شناسی درمان ندارد، اما می توان با دارو از عوارض جلوگیری کرد. در شدیدترین موارد، رویکردهایی مانند دیالیز یا پیوند کلیه مورد نیاز است.

5. پیلونفریت

پیلونفریت نوعی عفونت مجاری ادراری است که زمانی که باکتری ها (یا به طور استثنای سایر پاتوژن ها) خود را در یک یا هر دو کلیه مستقر می کنند، در نظر گرفته می شود. این تصویر می‌تواند منجر به سپسیس و نارسایی‌های متعدد ارگانی شود، بنابراین لازم است در صورت وجود هرگونه شک تشخیصی در اسرع وقت به آن رسیدگی شود. خوشبختانه اکثر موارد در صورت تجویز به موقع آنتی بیوتیک ها به خوبی به تجویز آنتی بیوتیک ها پاسخ می دهند.

6. قاعدگی

در طول دوره، همیشه مقدار کمی خون قاعدگی در ادرار وجود دارد. این چیزی کاملا طبیعی است و به عنوان هماچوری کاذب شناخته می شود، زیرا علت بالینی مرتبطی ندارد. مگر اینکه توسط یک متخصص پزشکی تجویز شود، این وضعیت نیاز به توجه بیشتری ندارد.

7. سرطان

وجود خون در ادرار یکی از اولین علائم سرطان مثانه است. این بدان معنا نیست که همه موارد هماچوری به دلیل سرطان است، اما باید به آن توجه کرد. این نوع سرطان با 430000 مورد جدید در سال و 165000 مرگ و میر، نهمین سرطان شایع در سراسر جهان است. در حدود 9 نفر از هر 10 نفر بیش از 55 سال سن تشخیص داده می شود، به همین دلیل است که به عنوان یک بدخیمی معمولی در افراد مسن در نظر گرفته می شود.

سرطان مثانه همچنین می تواند با علائم بالینی مانند ادرار دردناک، تکرر ادرار، شب ادراری، درد در قسمت پایین کمر در یک طرف بدن و سایر مشکلات مرتبط با ادرار تظاهر کند. لازم به ذکر است که میزان بقای این نوع سرطان 5 سال پس از تشخیص در صورت تشخیص در مرحله موضعی 95 درصد است.

وجود خون در ادرار همیشه جدی نیست، اما باید این علامت بالینی را در نظر گرفت و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرد. اگرچه به احتمال زیاد عفونت دستگاه ادراری است، اما برای رد شرایط جدی تر مانند بیماری مزمن کلیوی یا سرطان، ارزیابی لازم است.

بازنشر(Cite this article as):
گروه محتوایی دکتر آزمندیان. تاپ نیوز: وجود خون در ادراری خطرناک است؟. آخرین ویرایش: جولای 22, 2023. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=13528

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *