برخی از افراد درونگرا در برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارند، 13 راه برای اجتماعی شدن افراد درونگرا در ادامه ذکر شده است که به این کار کمک می کند.
درون گرایی و برون گرایی غالباً در مقابل یکدیگر قرار می گیرند، اما حقیقت این است که اکثر مردم جایی در وسط این نمودار قرار دارند و به ندرت می توان گفت که فردی صد در صد درونگرا یا صد در صد برونگرا است.
یادآوری دوباره این نکته نیز مهم است که درونگرایی با کمرویی متفاوت است و صرفا درون گرا بودن به معنای اضطراب اجتماعی یا خجالت نیست.
خصوصیت اخلاقی و اجتماعی شدن افراد درونگرا
13 نکته ای که در متن زیر ذکر شده است به افراد درونگرا کمک می کند تا روابط اجتماعی خود را بهبود ببخشند.
1.برخلاف میل خود عمل نکنید
به یاد داشته باشید که شما مجبور نیستید برخلاف میل خود عمل کنید و پذیرفتن دعوت دیگران نباید از روی اجبار باشد. در حقیقت شما هیچ تعهدی در زمینه تحقق انتظارات دیگران ندارید. اگر مطمئن نیستید که چه جوابی می خواهید به دعوت دیگران بدهید سوالات زیر را از خود بپرسید.
- آیا من منتظر وقت گذراندن با این شخص یا رفتن به این مکان هستم؟
- آیا نگران هستم که با رد کردن این درخواست توسط دیگران طرد شوم؟
- آیا این ملاقات باعث خوشحالی من خواهد شد؟
2.مکالمه را شروع کنید
شاید شما علاقه داشته باشید که دیگران سر صحبت را با شما باز کنند ولی این کار همیشه جوابگو نیست، خیلی از اوقات این شما هستید که باید مکالمه را آغاز و مدیریت کنید.
برای این کار بهتر است چند عبارت یا موضوع خاص در ذهن داشته باشید، به این شکل شروع کردن بحث آسان تر می شود. به طور مثال اگر از قبل اطلاع داشتید که گربه رئیس شما بیمار است می توانید سلامت و بهبود او را جویا شوید و سپس بحث را به سلامتی حیوانات بکشانید.
برای این کار شما باید اطلاعات کمی در مورد سلیقه و فعالیت های فرد داشته باشید. البته این امر یک الزام نیست شما می توانید با نگاه به ظاهر دیگران نیز بحث را شروع کنید به طور مثال می توانید از رنگ موی طرف مقابلتان تعریف کنید، شماره آرایشگاه او را بگیرید و برای او تعریف کنید که آرایشگر شما چقدر افتضاح است.
در هنگام این کار باید به چهره افراد دقت کنید، اگر احساس کردید که فرد از این بحث خسته شده است یا مدام به ساعت خود نگاه می کند بحث را سریع تمام کنید.
3.شنونده خوبی باشید
همه ی ما دوست داریم که دیده و شنیده شویم، این یکی از عادت های بشر است. افراد درونگرا به راحتی می توانند از این راه استفاده کرده و روابط اجتماعی خوبی با دیگران برقرار کنند.
البته مهارت گوش دادن به این آسانی نیست. برای این کار لازم است که با دقت به حرف های طرف مقابل خود گوش دهید و در بین آن از او سوالاتی بپرسید که نشان دهد با تمام وجود به او گوش می دهید.
در این هنگام حرکات صورت شما نیز بسیار مهم است، چرخاندن چشم ها، نگاه به نقاط مختلف، نگاه به ساعت و چک کردن تلفن همراه همه به این معنی است که بحث برای شما کسالت آور است.
هیچ گاه وسط صحبت دیگران نپرید و صبر کنید تا حرف های آن ها تمام شود.
4.از دیگران تعریف کنید
هیچ کس از قدرت واقعی کلمات باخبر نیست. قدرت کلمات می تواند روز فرد را به طور چشمگیری بهبود ببخشند و در عین حال این قدرت را دارند که روحیه فرد را در تمام طول روز یا حتی هفته نابود کند.
به همکلاسی خود بگویید که ارائه فوق العاده ای داشته، از مدل موی همسر خود تعریف کنید ونحوه لباس پوشیدن دوستتان را ستایش کنید.
تعریف کردن نیز یک مهارت است و باید آن را به موقع استفاده کرد، برای این کار بهتر است موارد زیر را رعایت کنید.
- به اندازه تعریف کنید. تعریف بیش از حد ممکن است مصنوعی به نظر برسد در حالی که تعریف واقعی تنها باعث نزدیک تر شدن افراد به یکدیگر می شود.
- هیچ گاه برای این کار از سخنان لوس و کلیشه ای استفاده نکنید.
- سعی کنید تعریف شما از شخصیت او باشد نه ظاهر او.
- سعی کنید که تعریف شما واقعی و از ته دل باشد.
5.فعالیت های اجتماعی
شرکت در فعالیت ها و کارهای گروهی می تواند باعث شود که فرد بیش تر در ارتباط با دیگران قرار بگیرد. سعی کنید فعالیت هایی را انتخاب کنید که از آن ها لذت می برید، این کار ممکن است در ابتدا سخت باشد ولی به مرور راحت تر می شود.
این کارها می تواند شامل اسب سواری، تیر اندازی، تورهای گردشگری و کارهای گروهی دیگر باشد. در طی این فعالیت ها سعی کنید با دیگران در تعامل قرار بگیرید.
6.دعوت
سعی کنید مواقعی که می توانید دیگران را به رستوران یا خانه خود دعوت کنید، این کار می تواند باعث بهبود رابطه شما و دیگران شود.
اگر نمی دانید که چگونه مهمان داری کنید و می ترسید فضا خشک و جدی شود می توانید از بازی های مهیج مانند مونوپولی، اسم فامیل، پانتومیم، مشاعره یا فعالیت هایی مانند فیلم دیدن، بحث کردن یا کارهای دیگر، استفاده کنید.
7.تغییر باورها
برخی از افراد تصور می کنند که نمی توانند دوستی پیدا کنند، آن ها به طور مداوم با خود تکرار می کنند که
- هیچکس مرا دوست ندارد.
- نمی توانم با دیگران به درستی ارتباط برقرار کنم.
- مهارت های ارتباطی سخت هستند.
این باورها باید تغییر کنند، همان طور که گفته شد شما مجبور نیستید با دیگران ارتباط برقرار کنید ولی اگر قصد این کار را داشته باشید حتما می توانید.
8.برای خود هدف تعیین کنید
فقط اینکه بگویید “من می خواهم اجتماعی تر باشم” کافی نیست این کار مانند این است که بگویید ” می خواهم لاغر تر شوم”. صرف گفتن باعث نمی شود که اجتماعی تر بشوید.
برای هر فعالیتی فرد باید هدف هایی در ذهن داشته باشد. این هدف می تواند پیدا کردن دوست جدید، حضور بیش تر در جمع دوستان یا موارد دیگری باشد که برای فرد اهمیت دارد.
9.ویژگی های مشترک
معمولا هر فرد دوستی را انتخاب می کند که بیش ترین شباهت را به خودش دارد، برای افراد درونگرا هم بهتر است دوستانی با ویژگی های مشابه خودشان پیدا کنند. این امر باعث می شود که بهتر بتوانند یکدیگر را درک کنند و با یک دیگر ارتباط برقرار کنند.
به احتمال زیاد افراد درونگرا فعالیت های مشترک بیش تری دارند و زمان بیش تری را می توانند با یکدیگر بگذرانند.