آیا کم خوابی باعث مرگ میشود؟ | تمام عوارض بی خوابی

نوشته شده برای at 9:30 ب.ظ
154 0

کم خوابی باعث مرگ میشود؟ آیا به مدت طولانی بی خوابی را تجربه می کنید؟ آیا شب ها نمی توانید راحت بخوابید؟ در این صورت این مقاله را از دست ندهید.

اگر تا به حال برای مدت طولانی کم خوابی را تجربه کرده اید احتمالا متوجه آسیب های آن شده اید. حتی یک شب بی‌خوابی می‌تواند روز بعد باعث مشکلاتی شود و اگر هفته ها این وضعیت ادامه پیدا کند می تواند باعث آسیب به شما، روابطتان و کارتان شود.

در حالی که کمبود خواب بدون شک برای شما مضر است، نمی توان دقیق گفت آسیب های آن در چه حدی می باشد. ما می دانیم که بی خوابی می تواند مشکلات سلامتی زیادی را هم در کوتاه مدت و هم در درازمدت ایجاد کند. اما آیا کم خوابی باعث مرگ می شود؟

کم خوابی باعث مرگ میشود

به گفته پروفسور جان گروگر از دانشگاه ناتینگهام ترنت، مرگ و میر ناشی از کم خوابی احتمالاً فقط به طور غیرمستقیم رخ می دهد. به گفته او هیچ‌کس به تنهایی از کم‌خوابی نمی‌میرد با این حال، کم خوابی خطرات و آسیب های دیگر را افزایش می‌دهد.

در صورت کم‌خوابی احتمال مرگ هنگام رانندگی است، لغزش ها و زمین خوردن ها در هنگام کمبود خواب بیشتر روی می دهد، علاوه بر آن احتمال سکته مغزی، فشار خون بالا، دیابت نوع ۲، چاقی، خطر خودکشی و غیره نیز با کم خوابی افزایش می یابند.

بی خوابی چیست؟

بی خوابی یک اصطلاح نسبتاً کلی است که به ناتوانی در به خواب رفتن، خواب ماندن یا خواب با کیفیت اشاره دارد. بی خوابی زمانی مزمن می شود که سه شب یا بیشتر در هفته رخ دهد و بیش از سه ماه طول بکشد،.

توجه داشته باشید که تنها زمانی تشخیص بی خوابی انجام می شود که زمان کافی برای خواب و محیط خوب داشته باشید. مثلاً اگر سگ همسایه‌تان ساعت ۵ صبح پارس کند و بیدار شوید دچار بی‌خوابی نیستید.

بسیاری از ما بی خوابی کوتاه مدتی را تجربه می کنیم که می تواند چند روز یا چند هفته طول بکشد که در نتیجه استرس یا تغییر در برنامه یا محیط ما ایجاد می شود.

علائم بی خوابی

به غیر از کم خوابی، بی خوابی می تواند علائم زیر را نیز در پی داشته باشد :

  • احساس خواب آلودگی در طول روز
  • احساس خستگی شدید
  • کمبود انرژی
  • اضطراب، افسردگی و تحریک پذیری

تاثیر نخوابیدن بر انسان | کم خوابی باعث مرگ میشود

مشکل در تمرکز و توجه

بی خوابی تنها زمانی باعث نگرانی واقعی می شود که مزمن شود در این صورت ممکن است به مرور به دلایلی که در ادامه بیان می کنیم کم خوابی باعث مرگ میشود.

انسان تا چند روز می تواند نخوابد

در واقع، به نظر می رسد که افراد می توانند برای مدت طولانی بدون خواب بمانند.

مشهورترین مطالعه در مورد محرومیت از خواب در سال ۱۹۶۴ انجام شود، زمانی که یک پسر ۱۷ ساله به نام رندی گاردنر داوطلبانه ۲۶۴ ساعت (۱۱ روز) بدون خواب ماند. اگرچه او در روز پنجم دچار توهم شده بود اما به نظر می‌رسید که هیچ عارضه‌ی طولانی‌مدتی نداشته و در عرض چند شب بعدی به‌طور طبیعی می‌خوابید.

آزمایش‌های حیوانی نشان می‌دهد که مرگ ناشی از کم‌خوابی می تواند روی دهد. در دهه ۱۹۸۰، دانشگاه شیکاگو مجموعه‌ای از آزمایش‌ها را روی موش‌ها انجام داد و متوجه شد که پس از ۳۲ روز محرومیت از خواب، همه موش‌ها مرده و مرگ را تجربه می کنند.

با این حال به نظر می رسد که مغز مکانیسم دفاعی در برابر بی خوابی طولانی مدت دارد. اگر به اندازه کافی بیدار بمانید مغز دوره های موقت و ناخواسته بیهوشی را تجربه می کند که ممکن است فقط کسری از ثانیه باشد.

کم خوابی باعث مرگ میشود؟

اگر انسان نخوابد چه میشود

از دست دادن فقط یک ساعت در شب در چند شب متوالی به تدریج بر خلق و خو، سلامت جسمانی و عملکرد شما تأثیر می گذارد. اثرات این خواب کوتاه‌مدت در هورمون‌ها، ضربان قلب، اشتها و هضم غذا آشکار می باشند.

در درازمدت، اثرات محرومیت از خواب شدیدتر می‌شود و از دست دادن خواب نقش واضحی در افزایش بیماری‌های جسمی و کاهش سلامت روان بازی می‌کند.

اخیراً تحقیقاتی شروع شده است تا نشان دهد که چگونه بهبودی عفونت یا التهاب تحت تأثیر کم‌خوابی مزمن قرار می‌گیرد.

در حالی که میزان خوابی که نیاز دارید کاملاً فردی است ( به سن، جنس، سلامت، سبک زندگی و غیره شما بستگی دارد ) اگر به اندازه کافی نخوابید متوجه این کمبود خواهید شد. اگر کمبود خواب طولانی مدت شما را آزار می دهد حتما به مشاور مراجعه کنید.

درمان قطعی بی خوابی تضمینی بدون عوارض در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان با دستگاه های نوین، جدید و تکنیک های روانشناسی. رزرو وقت با شماره های ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲و ۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰و ۰۹۰۳۵۶۷۳۰۵۰ و ۰۹۱۰۸۳۴۷۵۹۷ امکان پذیر است.

به هر حال، کمبود خواب ممکن است شما را نکشد، اما به محض اینکه کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار داد باید به دنبال درمان باشید.

کم خوابی باعث افزایش استرس می شود

تقریباً از هر ۳ نفر ۱ نفر کم خوابی را تجربه می کند و مطالعات نشان می دهند که حدود نیمی از بزرگسالان کمتر از شش ساعت در شب می‌خوابند.

محققان از ۱۶۵۴ بزرگسال که به طور متوسط ​​۴۸ سال سن داشتند، خواستند یک شب را در یک آزمایشگاه خواب سپری کنند. به طور کلی، شرکت کنندگان در آن شب به طور متوسط ​​۵٫۹ ساعت خواب داشتند و ۴۴ درصد از آن ها کمتر از ۶ ساعت خواب مفید را تجربه می کردند.

پس از حدود ۱۹ سال پیگیری از مجموع ۵۱۲ شرکت کننده یا حدود ۳۱ درصد جان خود را از دست دادند. این شامل ۲۰۹ نفر بود که بر اثر حوادثی مانند حمله قلبی یا سکته مغزی جان خود را از دست داده بودند علاوه بر این ۱۳۱ مرگ ناشی از سرطان مشاهده شد.

ایمنی بدن

تمام ازمایش هایی که انجام شد نشان می دهد که خواب خیلی کم سیستم ایمنی ما را سرکوب می‌کند و بدن ما را در حالت هوشیاری بالا برای رویدادهای استرس‌زا مانند حالت جنگ یا گریز قرار می‌دهد.

چنین فرآیندهایی به توسعه بیماری های قلبی عروقی و عروق مغزی کمک می کند. این امکان وجود دارد که بدن ما در این حالت آسیب پذیر بوده و پیشرفت بیماری مغزی و سرطان را تسریع کند.

طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) ، بزرگسالان ۱۸ تا ۶۰ ساله باید حداقل هفت ساعت در شب بخوابند .

به گفته CDC، خوابیدن در یک اتاق تاریک، ساکت و آرام در دمایی راحت نیز به خواب کمک می کند. همچنین بهتر است قبل از خواب از خوردن وعده های غذایی زیاد، کافئین و الکل خودداری کنید و هر روز کمی ورزش کنید.

آیا بی خوابی قابل درمان است؟

بله بی خوابی قابل درمان است. بی خوابی کوتاه مدت به طور کلی با استفاده از تغییرات سبک زندگی برای تشویق به خواب درمان می شود. اگر بی خوابی کوتاه مدت شما با استرس یا رویدادهای زندگی مرتبط باشد، جلسات مشاوره می تواند کمک کننده باشد.

از داروها نیز برای درمان بی خوابی استفاده می شود. با این حال، بسیاری از پزشکان تنها در صورتی دارو را تجویز می کنند که سایر تکنیک ها موثر واقع نشوند.

درمان قطعی بی خوابی تضمینی بدون عوارض در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان با دستگاه های نوین، جدید و تکنیک های روانشناسی بدون مصرف هیچ دارویی امکان پذیر است.

منبع : آیا کم خوابی باعث مرگ میشود؟ | تمام عوارض بی خوابی

بازنشر(Cite this article as):
دکتر ندا. تاپ نیوز: آیا کم خوابی باعث مرگ میشود؟ | تمام عوارض بی خوابی. آخرین ویرایش: ژانویه 19, 2023. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=12187

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *