اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ این یک وضعیت روانی است که در آن فرد یک الگوی مادام العمر بی تفاوتی نسبت به دیگران و انزوای اجتماعی دارد.
علل اختلال شخصیت اسکیزوئید
علت این اختلال ناشناخته است. ممکن است با اسکیزوفرنی مرتبط باشد و بسیاری از عوامل خطر مشابه را به اشتراک بگذارد.
اختلال شخصیت اسکیزوئید به اندازه اسکیزوفرنی ناتوان کننده نیست. این باعث قطع ارتباط با واقعیت (به شکل توهم یا هذیان) که در اسکیزوفرنی رخ می دهد، نمی شود.
علائم اختلال شخصیت اسکیزوئید
فرد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید اغلب:
- به نظر دور و جدا شده است.
- از فعالیت های اجتماعی که شامل صمیمیت عاطفی با افراد دیگر است، خودداری کنید.
- تمایلی ندارد یا از روابط نزدیک حتی با اعضای خانواده لذت نمی برد.
تست ها
این اختلال بر اساس ارزیابی روانشناختی تشخیص داده می شود. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مدت طولانی و شدید بودن علائم فرد را در نظر می گیرد.
درمان شخصیت اسکیزوئید
افراد مبتلا به این اختلال اغلب به دنبال درمان نیستند. به همین دلیل، در مورد اینکه کدام درمان ها موثر هستند، اطلاعات کمی وجود دارد. روان درمانی ممکن است موثر نباشد. این به این دلیل است که افراد مبتلا به این نوع اختلال می توانند در ایجاد یک رابطه کاری خوب با یک درمانگر با مشکلات زیادی روبرو شوند.
یکی از روش هایی که به نظر می رسد کمک کننده باشد این است که خواسته های کمتری برای صمیمیت یا نزدیکی عاطفی از فرد ایجاد کند.
افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید اغلب در روابطی که بر نزدیکی عاطفی تمرکز نمی کنند، خوب عمل می کنند. آنها تمایل دارند در مدیریت روابطی که بر موارد زیر تمرکز دارند بهتر عمل کنند:
- کار
- فعالیت های فکری
- انتظارات
انتظارات (پیش بینی)
این اختلال یک بیماری طولانی مدت (مزمن) است که معمولاً با گذشت زمان خیلی بهتر نمی شود. انزوای اجتماعی اغلب باعث می شود که فرد از جستجوی کمک یا حمایت جلوگیری کند.
محدود کردن انتظارات از صمیمیت عاطفی می تواند به افراد مبتلا به این بیماری کمک کند تا با دیگران ارتباط برقرار کنند و حفظ کنند.
نام های جایگزین
اختلال شخصیت – اسکیزوئید
منبع : اختلال شخصیت اسکیزوئید