بد غذایی کودکان، دلیل و درمان بد غذایی کودک
یکی از مسائلی که ذهن والدین را درگیر خودش دارد، موضوع بد غذایی کودکان می باشد، برخی از کودکان دچار بی اشتهایی می باشند و هر گونه غذایی را نمی خورند و بیشتر به غذاهای مخصوص مانند شیرینی جات و یا آب میوه ها تمایل دارند و تمایلی به خوردن سبزیجات و گوشت نشان نمی دهند.
در صورتی که کودک از مواد مغذی و مفید استفاده نکند رشد طبیعی نخواهد داشت او باید در سن رشد از مواد غذایی تغذیه کند تا انرژی لازم برای فعالیت ها و سوخت و ساز بدن به دست آورد و رشد و وزن مناسب را داشته باشد، از طرف دیگر اگر والدین برخورد نامناسبی با کودک شان نداشته باشند و او را به اجبار و زور به غذا خوردن وادار کنند موجب لجبازی و تنفر آن ها از غذا خواهد شد.
البته قبل از هر چیزی برای تغذیه مناسب باید دید که کودک در چه مرحله رشدی قرار دارد، بعد از آن راهکارهای مناسبی را برای رفع بد غذایی کودک در نظر بگیرید و برای بد غذایی او اقداماتی را انجام دهید.
دلیل بد غذایی کودکان
برای این که بد غذایی کودکتان را درمان کنید باید ابتدا منشا آن را بیابید به طور معمول دلیلی که باعث بد غذایی کودکان می شود شیوه فرزند پروری می باشد.
یکی از دلایل بدغذایی کودکان، شیوه نادرستی است که والدین برای غذا دادن به کودک شان به کار می برند، به طور مثال برخی از والدین از غذا به عنوان تنبیه کودک استفاده می کنند و زمانی که کودک کار اشتباهی می کند او را مجبور می کنند تا غذایی که دوست ندارد را بخورد، در حالی برای تنبیه کودک باید از روش های سالم استفاده کرد و این روش مناسب تنبیه کودک نمی باشد.
در صورتی که ساعت دقیق غذا خوردن کودک رعایت نشود و کودک برنامه غذایی درستی نداشته باشد، کودک تمایلی به خوردن غذا نخواهد داشت و از اهمیت غذا خوردن برای کودک کم می شود، اگر در محیط های شلوغ و پر تنش کودک را مجبور به غذا خوردن کنید کودک آرامش کافی نخواهد داشت و اشتهای خود را از دست می دهد.
هم چنین بسیاری از مادران با ظرف غذا دنبال کودک شان می دوند توجه داشته باشید که اصرار بیش از حد، کودک را کلافه می کند و کودک دیگر اشتیاقی به غذا خوردن نخواهد داشت. از دیگر دلایلی که باعث بدغذایی کودک می شود می توان به استقلال طلبی کودک اشاره نمود زیرا بسیاری از آن ها دوست دارند قاشق را در دست بگیرند و خودشان به طور مستقل غذا بخورند.
برای این که روش های غذا خوردن کودک تان را اصلاح کنید باید از مشاوره کودک کمک بگیرید تا با استفاده از راهکارهای مناسب به شما کمک کند و تغییرات کاربردی ایجاد نماید.
توجه داشته باشید در برخی از موارد ممکن است کودک به دلیل اسهال، ورم گلو، عفونت ادراری و بی اشتهایی عصبی دچار بد غذایی شود که در این صورت باید به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات لازم را انجام دهد.
انواع بد غذایی در کودکان
ممکن است کودکتان به برخی از غذاها علاقه داشته باشد و با میل و اشتیاق بخورد اما برخی دیگر را دوست نداشته باشد و تمایلی به خوردن آن نشان ندهد.
در این مواقع با او به جر وبحث و جنگ نپردازید بلکه اگر به تغذیه کودک تان اهمیت می دهید غذاهای مختلفی را به او پیشنهاد دهید و توجه داشته باشید که تغذیه کودک بسیار مهم می باشد و از نیازهای اساسی و اولیه کودکان است.
در ادامه این مقاله به برخی از غذاهای مفیدی که کودکان تمایلی به آن ندارند را بیان می کنیم و بیان راهکارهای مناسبی برای خوردن آن ها توسط کودک می پردازیم.
نخوردن سبزیجات از انواع بد غذایی کودک
بسیاری از کودک در حالی که مزه سبزیجات را نچشیده اند و آن را امتحان نکرده اند به خاطر بوی بدشان آن ها را دوست ندارند و ممکن است آن ها را بخورند و تف کنند، در این شرایط والدین باید مواظب واکنش شان باشند و واکنش تندی نداشته باشند بلکه در روز دیگر به کودک تان پیشنهاد بدهید تا سبزیجات بخورد.
همیشه سعی کنید به کودکتان حق انتخاب بدهید و در مورد انتخاب سبزیجات با کودکتان مشورت کنید و نظر او را بپرسید، ممکن است کودکتان سبزیجات سبز را دوست نداشته باشد اما از سبزیجات نارنجی و قرمز در سالادها خوشش بیاید و بتواند به صورت خام از آن ها استفاده کند.
کودکی که تنها آب میوه می خورد
بسیاری از کودکان در طول روز غذا نمی خورند و تنها به مصرف آب میوه، شیر یا نوشابه می پردازند، این شرایط می تواند بسیار آسیب زا باشد، برای کودکان تا ۶ سالگی مصرف ۱۷۵ گرم نوشیدنی کافی است، نوشیدنی های صنعتی که به آن ها شکر اضافه می شود برای کودکان مضر می باشد.
به همین دلیل لازم است که نوشابه را از دسترس کودکان دور کنید هم چنین به مرور هر روز میزان آب را بیشتر کنید.
کودکی که تنها به شیرینی جات تمایل دارد
برخی از کودکان به خوردن غذاهای شیرین علاقه بسیاری دارند و بیشتر تمایل دارند تا شیرینی جات و شکلات بخورند، مواظب میزان شیرینی جاتی که مصرف می کنند باشید زیرا منجر به چاقی در کودک می شود، سعی کنید برای میان وعده ها از غذاهایی که به طور طبیعی شیرین هستند مانند ماست کم چرب، میوه، موز منجمد یا انگور، برش های سیب با کره بادوم زمینی استفاده کنید.
در صورتی که سلامتی کودکتان برای شما مهم می باشد که شیرینی جات در خانه نگه ندارید و سعی کنید از دسترس کودکتان دور باشد.