توکوفوبیا یک ترس عمیق و شدید از بارداری است و می تواند منجر به اجتناب از زایمان شود. ترس از زایمان می تواند در زنانی که تجربه بارداری نداشته اند می تواند ایجاد شود علاوه بر این ترس از زایمان می تواند پس از زایمان اول ایجاد شود.
برخی از زنان درگیر این فوبیا به سقط جنین، سزارین یا فرزندخواندگی راضی می شوند. به طور معمول، افسردگی دوران بارداری ممکن است همراه با ترس از زایمان باشد. حدود 20 تا 78 درصد از زنان باردار ترسهای مرتبط با بارداری و زایمان را تجربه می کنند، با این حال، 13 درصد از زنان که تجربه بارداری و زایمان را نداشته اند نیز درگیر این فوبیا می باشند.
علل توکوفوبیا
متاسفانه بسیاری از افراد فکر می کنند که تمام زنان تمایل به فرزندآوری و حاملگی دارند، اما اینگونه نمی باشد به همین دلیل گفته می شود پیش از ازدواج در مورد فرزندآوری سوال کرده و مطمن شوید که با همسر آینده خود تفاهم دارید. برخی از دلایلی که زنان ممکن است از فوبیا بارداری رنج ببرند عبارتند از:
- تغییرات هورمونی که کنترل اضطراب را سخت تر می کند.
- شنیدن داستان هایی از سایر زنان نزدیک که زایمان های آسیب زا را پشت سر گذاشته اند.
- ترس های مربوط به مراقبت های پزشکی مانند ترس از دست دادن کنترل یا مرگ، یا عدم اعتماد به دکتر
- عوامل اجتماعی مانند والد جوان بودن یا در آسیب اجتماعی قرار داشتن.
- عوامل روانی مانند عزت نفس پایین، خاطرات آسیب زا از دوران کودکی
- اختلالات روانپزشکی مانند افسردگی یا اضطراب.
- ترس از عوامل ناشناخته، از دست دادن کنترل و حریم خصوصی
- ترس از درد
- سابقه اضطراب، افسردگی یا سوء استفاده جنسی در دوران کودکی
- عدم اطمینان در مورد روند زایمان
- ترس از عوارض ناشی از تولد
- علاقه ای به درآغوش گرفتن کودکان ندارند.
اثرات فوبیا زایمان
بزرگترین اثر ترس از زایمان این است که زنان سعی می کنند با استفاده از روش های پیشگیری از بارداری، بارداری را به تاخیر بیاندازند یا از بارداری خودداری کنند. اگر این زنان باردار شوند، احتمال بیشتری وجود دارد که سقط جنین را انتخاب کنند. آنها همچنین ممکن است هنگام زایمان سزارین را انتخاب کنند و از زایمان طبیعی وحشت داشته باشند.
درمان فوبیا زایمان
اگر یک سیستم حمایتی قوی از جمله شریک زندگی، مادر، خواهر یا دوستان و همکاران داشته باشید، فوبیا زایمان را راحت تر پشت سر می گذارید. در طی بررسی ها کاهش 50 درصدی نرخ سزارین زمانی که زنان از حمایت روانشناختی و دوران بارداری دریافت کردند، گزارش شده است.
برخی از اشکال دیگر درمان فوبیا زایمان عبارتند از درمان شناختی رفتاری، روان درمانی و مصرف دارو برای کمک به مقابله با اضطراب و ترس شدید. همچنین برای درمان فوبیا می توانید تکنیک های هیپنوتیزم را امتحان کنید تا ببینید که آیا کاهش اضطراب کمک می کند یا خیر.
بسیاری از زنان مراجعه به زایشگاه و صحبت با ماماها و متخصصین زنان و زایمان را در دوران بارداری مفید می دانند. مطالعات نشان می دهد که زنانی که درگیر فوبیا زایمان هستند ممکن است بسیار منزوی باشند و احساس کنند که دیگران این ترس شدید را تجربه نمی کنند، حتی ممکن است درگیر عذاب وجدان و اضطراب بیش تر شوند. برای این زنان، صرف دانستن اینکه تنها نیستند، می تواند بسیار آرامش بخش و مفید باشد.
فوبیاهای مرتبط| ترس از زایمان طبیعی نی نی سایت
توکوفوبیا ممکن است از ترس های دیگر ناشی شود، از جمله:
- ترس از درد
- ترس از لمس شدن
- ترس از پزشک
- ترس از بیمارستان
- ترس از افزایش وزن
- ترس از کودکان
- ترس از مردن
- ترس از سوزن
علائم ترس از زایمان
ترس از زایمان یک نوع فوبیا خاص و اختلال اضطرابی است که در آن افراد نسبت به یک شی یا موقعیت خاص ترس غیرمنطقی و غیرمنطقی را احساس می کنند.
علائم فوبیا زایمان میتواند شامل موارد زیر باشد:
- اختلالات خواب
- حملات پانیک
- کابوسهای شبانه
- رفتارهای اجتنابی
علائم دیگر ترس از زایمان سزارین ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- اضطراب و افسردگی
- ترس شدید از نقایص مادرزادی یا مرگ مادر
- احساس ترس در مورد بارداری و تولد
- اصرار بر سزارین برای تولد
- احساس عدم ارتباط عاطفی با فرزند خود
- سعی در پنهان بارداری
- حملات پانیک. این حملات می توانند شامل تنگی نفس، خشکی دهان، تعریق، لرزش، حالت تهوع، بی حسی، احساس سرگیجه، سبکی سر یا ضعف و درد قفسه سینه باشد.
- دوری از رابطه جنسی
- ترس از اینکه شما یا پزشکتان به موقع به بیمارستان نرسید.
گاهی اوقات زنان ممکن است به دلیل ترس از بارداری از هرگونه فعالیت جنسی اجتناب کنند. آن هایی که باردار می شوند ممکن است بیشتر درخواست سزارین داشته باشند، آسیب بیشتری را احساس کنند و حتی در برقراری ارتباط با کودک خود مشکل داشته باشند.
برخلاف باور عمومی مردم، مردان نیز می توانند ترس از زایمان را تجربه کنند. محققان دریافته اند که مردان مبتلا به فوبیا زایمان اغلب ترس شدیدی در مورد سلامت و ایمنی همسر و فرزند خود دارند. این ترس بیش تر بر نگرانیهای مربوط به زایمان، درمانهای پزشکی، تصمیمگیری، امور مالی و تواناییهای والدین متمرکز است.
درمان فوبیا زایمان| ترس از زایمان سزارین نی نی سایت
درمان شناختی رفتاری و روان درمانی نیز می تواند در درمان فوبیا زایمان موثر باشد. درمان شناختی رفتاری به دلیل مدت کوتاه مدت بودن و تمرکز بر علائم خاص می تواند انتخاب خوبی باشد.
هر دو رویکرد منجر به کاهش ترس می شود اما افرادی که درمان شناختی رفتاری را تجربه می کنند کاهش بیشتری را در افسردگی و اضطراب پس از زایمان نشان می دهند
با این حال، تنها تعداد کمی از زنان درمان شناختی رفتاری را ادامه دادند، بنابراین نمی توان از تاثیرگذاری آن به طور قاطع صحبت کرد.
مقابله با فوبیا بارداری
اگر احساس می کنید که ترس از زایمان زندگی و رابطه جنسی شما را تحت تاثیر قرار می دهد باید به دنبال درمان آن بگردید، در ادامه مواردی ذکر شده است که می توانید در این کار به شما کمک کند:
در مورد احساسات خود بحث کنید
برخی از اضطراب ها طبیعی می باشند و پزشک یا ماما ممکن است بتواند اطمینان خاطر و کمک بیشتری به شما ارائه دهد. صحبت با دوستان مورد اعتماد یا عزیزان نیز می تواند به بهبود روحیه شما کمک کند. دانستن اینکه افرادی هستند که ترس های شما را درک می کنند و برای حمایت شما تلاش می کنند، می تواند به کاهش اضطراب کمک کند.
اجتناب از «داستان ها و فیلم های ترسناک»
شنیدن داستان هایی می تواند ترس از بارداری را تشدید کند. در عوض، به دنبال اطلاعات پزشکی خوب باشید و روی تجربیات مثبت زایمان تمرکز کنید. اگر دیگران سعی می کنند داستان هایی را به اشتراک بگذارند که شما نمی خواهید بشنوید، کاملا قابل قبول است که از آن ها درخواست کنید این کار را متوقف کنند و در صورتی که توجه نکردند رابطه خود را با آن ها کمرنگ کنید.
از تماشای فیلم های ترسناک به خصوص در مورد کودکان یا بارداری به شدت خودداری کنید زیرا باعث افزایش اضطراب و نگرانی شما می شوند.
در کلاس های بارداری شرکت کنید
یادگیری در مورد آنچه در حین زایمان اتفاق می افتد و کارهایی که می توانید برای مدیریت درد زایمان انجام دهید می تواند به شما کمک کند که با نزدیک شدن به زایمان احساس توانایی بیشتری داشته باشید و برای شرایط آماده شوید.
راه های کاهش استرس| ترس از زایمان طبیعی نی نی سایت
یوگا، مدیتیشن و سایر تکنیک های آرامش بخش ممکن است باعث شود در مورد زایمان احساس اطمینان بیشتری داشته باشید. ورزش و تغذیه سالم زیر نظر پزشک نیز می تواند به بهبود روحیه شما کمک کند.
با روانشناس صحبت کنید
اگر ترس شما در زندگی شما اختلال ایجاد کرده است، از پزشک خود بخواهید که شما را به یک روانپزشک، روانشناس، مشاور ارجاع دهد که می تواند مشاوره و کمک بیشتری ارائه دهد.