مکانیسم تحریف | به جای مکانیسم دفاعی تحریف چه روشی باید به کار برد؟

نوشته شده برای at 12:39 ب.ظ
245 0

مکانیسم تحریف، به جای مکانیسم دفاعی تحریف چه روشی باید به کار برد؟

مکانیسم تحریف چیست و عملکرد آن چطور می باشد؟ مکانیسم تحریف یکی از ساز و کارهای دفاعی می باشد که افراد به وسیله آن تلاش می کنند خودشان را از تنش ها، اضطراب ها و تمایلات ناخوشایند دور کنند و رها سازند.

در این مکانیسم فرد به چیزهایی باور دارد که در واقعیت وجود ندارد و این واقعیت ها در ذهن او و برای رفع نیازهای روانی او خلق شده اند، در این مقاله اطلاعاتی در مورد مکانیسم تحریف بیان می کنیم و توضیحات بیشتری را در مورد آن ارائه می کنیم تا بیشتر با آن آشنا شوید پس تا انتها این مطلب را مورد مطالعه قرار دهید.

مکانیسم تحریف؛ آشنایی با مکانیسم های دفاعی

برای آن که بتوانید درک دقیق تری از مکانیسم تحریف در سطح روان داشته باشید ابتدا باید با مکانیسم های دفاعی به خوبی آشنا شوید ، مکانیسم های دفاعی مفاهیمی می باشند که توسط زیگموند فروید در نظریه پردازی روان کاوی مطرح شده است.

بر اساس نظریه فروید ساختار روان انسان از سه جزء متفاوت تشکیل شده است که شامل اید، ایگو و سوپر ایگو می باشند، میزان سلامت روانی فرد به ایگو بستگی دارد زیرا ایگو بین غرایز ابتدایی اید و سوپرایگو نوعی تعادل به وجود می آورد.

ایگو در این راه از استراتژی های گوناگونی استفاده می کند که یکی از آن ها مکانیسم های دفاعی می باشد این مکانیسم ها به صورت رفتار ناخودآگاه به وجود می آیند و به طور ناخودآگاه در برابر افکار، احساسات و تمایلات فرد محافظت می کنند.

در این خصوص فروید و روانکاوان پسافرویدی انواع مختلفی از این ساز و کارهای دفاعی را مطرح نموده اند که یکی از آنها مکانیسم تحریف می باشد.

مکانیسم تحریف چیست؟

مکانیسم تحریف به معنی باور داشتن چیزی است که در واقعیت وجود ندارد در واقع در این ساز و کار دفاعی فرد واقعیت های گوناگونی را متناسب با نیاز و خواسته های خودش درک می کند و به طریقی آن ها را در ذهنش تغییر می دهد.

به طوری که یک نوع حقیقت خیالی را به وجود می آورد، در بسیاری از این موقعیت ها استفاده از این مکانیسم دفاعی اتفاق می افتد.

به طور مثال شخصی که در امتحانش موفق نشده است بیش از دیگران سوالات را سخت برداشت می کند و کم تر این موضوع را ناشی از عدم آمادگی خودش می داند و بیشتر به مسائل دیگر ربط می دهد.

استفاده مفرط از مکانیسم تحریف

بر اساس نظریه فروید استفاده کردن از نظریه فروید امری طبیعی می باشد اما در صورتی که به صورت افراطی و مکرر از آن استفاده شود زمینه ساز روان رنجوری و بروز اختلالات روان شناختی خواهد شد، این موضوع باعث می شود تا فرد با واقعیت های زندگی اش به درستی کنار نیاید و به طور ناپخته و غیر بالغانه در زندگی رفتار کند.

مکانیسم تحریف و اختلالات روان شناختی

استفاده از مکانیسم تحریف مشخصه بارز اختلالات اضطرابی و افسردگی می باشد و در صورتی که به طور افراطی از این ساز و کار دفاعی استفاده شود اختلالاتی مانند پرخوری عصبی، بی اشتهایی عصبی و اختلالات بدریخت انگاری بدن تا حد زیادی در فرد دیده خواهد شد.

 

افرادی که دچار این اختلال می شوند برداشت تحریف شده ای از ظاهر بیرونی شان دارند و همین مسئله باعث می شود تا از چهره و اندام شان ناراضی باشند و با موضوعاتی مانند چاقی، لاغری، زشتی و زیبایی مشغولیت ذهنی بسیار زیادی را برای خود به وجود آورند.

مکانیسم دفاعی تحریف و درمان های روان شناختی

پرداختن به تحریف های شناختی تنها به رویکردهای روان کاوی اختصاص ندارد بلکه امروزه درمانگران از رویکردهای دیگری مانند رویکرد شناختی رفتاری به طور گسترده به شناسایی آن می پردازند.

بر اساس نظر درمانگران این تحریف ها به صورت ناخودآگاه و خودکار اتفاق می افتد و ذهنی که بیمار باشد نمی تواند این تحریف ها را بشناسد و آن ها را اصلاح نماید زیرا اصلاح این تحریف ها را از دست می دهد، در این شرایط فرد باید به روانشناس مراجعه کند تا بتواند باورهای تحریف شده خود را با باورهای سالم جایگزین نماید.

منبع : مکانیسم تحریف | به جای مکانیسم دفاعی تحریف چه روشی باید به کار برد؟

بازنشر(Cite this article as):
دکتر ندا. تاپ نیوز: مکانیسم تحریف | به جای مکانیسم دفاعی تحریف چه روشی باید به کار برد؟. آخرین ویرایش: فوریه 8, 2022. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=8571

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *