نکات مهم در جلسه خواستگاری

نوشته شده برای at 8:47 ب.ظ
439 0

بسیاری از زوجین در هنگام ازدواج در مورد معیارها و نکات خواستگاری سوالات زیادی دارند که نمی توانند پاسخ مناسبی برای آن ها فراهم کنند، این مقاله به معیارهای ازدواج و نکات خواستگاری پرداخته شده است.

بعد از اینکه معیارهای خود را انتخاب کردید ممکن است با این سوال مواجه شوید که چگونه می توان قبل از ازدواج به خصوصیات اخلاقی و روحی روانی همسر پی‌برد؟ آیا می‌توان با رعایت اصول شرعی شخصی را شناخت؟

یکی از اصول مهم در امر ازدواج احترام به جنس مخالف است. توصیه ما به پسران این است که قبل از ازدواج دقت داشته باشند شخصی که برای ازدواج انتخاب می کنند آیا از لحاظ اجتماعی، اقتصادی و آداب و معاشرت با عقاید شما همخوانی دارد یا ندارد.

اگر فردی که در نظر دارید از نظر اجتماعی، اقتصادی با معیارهای شما همخوانی داشت می توانید تحقیقات خود را آغاز کنید و اطلاعاتی جزئی در مورد او و خانواده پیدا کنید و خانواده خود را با خانواده‌ طرف مقابل مقایسه کنید.

اگر در یک رده و ردیف بودید و خانواده شما از نظرهای مختلف باهم تفاوتی نداشت می توانید به خواستگاری بروید.

معمولاً دختر خانم ها اطلاعات کلی در مورد خواستگارشان پیدا می کنند مثلاً در مورد وضعیت اقتصادی، اجتماعی، شغلی و تحصیلی و اگر با آن ها همخوانی داشت اجازه می دهند خواستگار به خانه آن ها بیاید.

این کار باعث می شود که پیش از این که زوجین به یکدیگر احساس پیدا کنند ملاک های مختلف را بسنجند. در هنگام سنجش این ملاک ها منطقی باشید، به یاد داشته باشید که آدم کامل وجود ندارد اما این بدین معنی نیست که باید ملاک های خود را فراموش کنید.

 تاریخچه خواستگاری

تاریخچه خواستگاری بسیار قدیمی بوده و به قبل از میلاد مسیح برمی گردد. این روند در طول تاریخ نیز از سوی مردان انجام می شد یعنی مرد به خواستگاری زن می رود، علت این امر این می باشد که زن و مرد تفاوت‌های روان شناختی با یکدیگر دارند.

در برخی از کشورها خواستگاری زنان از مردان نیز دیده می شود و جا افتاده است اما در کشورهای سنتی مانند ایران خواستگاری به وسیله مرد از زن انجام می شود.

نقش ظاهر در هنگام خواستگاری

زمانی که به خواستگاری می روید و یا برای شما خواستگار می آید باید از لحاظ ظاهری مرتب باشید. لباس های تمیز بر تن داشته باشید و پوششی شیک و مناسب داشته باشید زیرا اولین دیدار به یاد هر دو طرف می ماند.

برخی از افراد با لباس های نامناسب در جلسات خواستگاری حضور پیدا می‌کنند و تصورشان این است که باید مرا همان گونه که هستم بپذیرند در تمام طول خواستگاری باید متانت و وقار از طرف هر دو خانواده مراعات شود زیرا رفتارهای نامناسب ذهنیت بدی را به جا می گذارد.

هنگام صحبت کردن فرد، سر و پا گوش باشید، با دقت به حرف های او گوش کنید و مطالب را به خاطر بسپارید. زمانی که خود صحبت می کنید سنجیده حرف بزنید بعد از اینکه از گذشته و حال طرف مقابل مطلع شدید می توانید اعتقادات او را مورد ارزیابی قرار بدهید.

نقش ظاهر در هنگام خواستگاری

نقش صداقت در جلسات خواستگاری

در جلسه اول بنا را روی صداقت بگذارید و هر آنچه را که می‌گویید از سر صداقت و صفا باشد.

برای اولین سوال بهتر است از طرف مقابل بخواهید که خود را کامل برای شما معرفی کند و خلاصه ای از گذشته و زندگی اش برای شما بگوید و بعد شما هم خود را معرفی کنید و خلاصه‌ای از گذشته خود بگویید.

منظور از ما از معرفی این است که نام و نام خانوادگی، شغل، سن، شغل پدر و مادر، میزان تحصیلات و میزان اشتغال هر یک از اعضای خانواده را بگویید.

اینکه شما در چه خانواده ای و در چه شرایطی بزرگ شده اید را بیان کنید. وقتی هر دو طرف صحبت می کنید باید سر و پا گوش باشید و مطالب را به خاطر بسپارید بعد از این می توانید از اعتقادات او سوال کنید مثلاً نظر شما در مورد مذهب چیست؟

مذهب تا چه اندازه روی زندگی شما تاثیر گذار است؟ آیا به واجبات عمل می‌کنید؟

در کشورهایی مانند ایران که پایبندی بالایی به سنت ها دارند باید در مورد سنت ها و آداب رسوم خانوادگی نیز سوالات زیادی بپرسید.

و بعد خانواده خود را با خانواده خواستگار خود مقایسه کنید.

سوالات خواستگاری

خانم ها در جلسه خواستگاری باید این سوال را از خواستگار شان بپرسند که به نظر شما زن و همسر ایده آل چه ویژگی هایی دارد و بعد ویژگی های گفته شده را با خود مقایسه کنید، اگر ناهمخوانی داشت بگویید ما با یکدیگر همخوانی نداریم و ساختمان روانی ما کاملا بیگانه است.

همچنین خانم‌ها باید بپرسند که نظر شما در مورد پوشش خانم ها در جامعه چیست؟ چگونه باید با مردم رفت و آمد داشته باشد؟ یا نظرتان در مورد شاغل بودن زن چیست؟

اگر خانم شاغل باشد و به شغلش علاقه مند باشد یعنی کار کردن برای او اهمیت داشته باشد ولی بفهمد خواستگارش نظر مثبتی به شاغل بودن همسر ندارد باید روی این موضوع تاکید شدید کند و حتی اگر لازم شد آن را شرط ضمن عقد قرار دهد، اگر خواستگار او این مورد را نپذیرد بهتر است که به مشاور مراجعه کنند.

به یاد داشته باشید که بسیاری از افراد در ابتدا تصور می کنند که می توانند همسر خود را تغییر دهند و او را باب میل خود سازند اما این تصور بسیار مخرب و اشتباه می باشد.

هیچکس نمی تواند دیگری را تغییر دهد یا او را مجبور کند که از علایق خود دست بکشد، بنابراین توصیه می شود فردی را پیدا کنید که باورهای شما را پذیرفته باشد.

لیستی از ملاک های خود تهیه کرده و ملاک هایی که خواستگارتان دارد را با آن مقایسه کنید.

مسائل مالی و اقتصادی

از طرف دیگر آقایان باید امکانات مالی خود را توضیح دهند، اگر توان مالی آن ها در حدی نیست که بتوانید زندگی مرفهی را در ابتدا برقرار کنند باید آن را توضیح دهید. همچنین باید مشخص شود که چه مقدار پول پس انداز دارد و همچنین از دختر خانم بپرسد چه مقدار هزینه ای را برای رفاه مناسب می بیند؟ اگر خواسته او با درآمد شما همخوانی نداشت باید آن را ذکر کنید به او قول بیخود ندهید.

همیشه از همان ابتدا صداقت داشته باشید، دروغ و تظاهر همیشه نتایج مخرب و بدی را به دنبال دارد بنابراین صداقت را فراموش نکنید.

بنابراین، اگر شما از لحاظ مالی در وضعیتی نبودید که به تمام خواسته های دختر پاسخ دهید به او وعده وعید ندهید.

هردو طرف باید برای بهتر شدن زندگی تلاش کنند و قول های نابجا به یکدیگر ندهند، علاوه بر نگرش دختر و پسر باید به نگرش خانواده ها هم توجه کرد و خانواده‌ ها را با هم مقایسه کرد.

نکته مهم این است که دختر و پسر از یک ردیف اقتصادی با یکدیگر ازدواج کنند و تضاد طبقاتی اصلا صلاح نیست.

ارزش های خانوادگی

یکی از مهم ترین مسائلی که در جلسات خواستگاری باید به آن پرداخته شود، ارزش های خانوادگی است یعنی باید فهمید چه چیزهایی در مقابل فرد با ارزش است.

در برخی خانواده‌ها تحصیل دارای ارزش و جایگاه مهمی است و خانواده برای تحصیلات فرد ارزش  زیادی قائل هستند اما ممکن است در خانواده مقابل هیچ ارزشی نداشته باشد.

حتی ممکن است حجاب و رعایت کردن آن در خانواده ای مهم باشد و یکی از ارزش های مهم و حساس شمرده شود ولی در خانواده مقابل حجاب موضوعی کم رنگی باشد و یا اصلا جایگاهی نداشته باشد در عوض پول جایگاه مهم تری در زندگی آن ها داشته باشد، در این شرایط شما با یکدیگر همخوانی ندارید.

شما می توانید فرد مورد نظر خود را مورد بررسی قرار بدهید ویژگی‌های مثبت و منفی او را در دو ستون زیر هم قرار دهید و سپس آن ها را مورد سنجش قرار دهید.

یکی از موضوعاتی که در جلسه خواستگاری مطرح می شود برنامه های شما در آینده است، شما باید برنامه های خود را به صورت واضح بیان کنید.

به هیچ عنوان در پرسش سوالات و بیان شرایط خود احساس خجالت نکشید، به خاطر داشته باشید که آینده شما به این مسئله بستگی دارد و کوتاهی در بیان یا پرسش باعث صدمات جبران ناپذیری به آینده رابطه شما می شود.

اگر قصد ادامه تحصیل دارید باید آن را تذکر بدهید. اگر قصد جابجایی و یا مسافرت خارج از کشور دارید یا دچار بیماری و مشکلی هستید و یا در گذشته شما،  اتفاقی مثل عقد یا نامزدی به هم خورده باشد نباید آن را پنهان کنید و قبل ازدواج باید آن را بگویید.

شاید تمام این مطالب را نتوان در چند جلسه خواستگاری مطرح کرد پس اشکالی ندارد تعداد جلسات خواستگاری را اضافه کنید.

بعد از اینکه جلسات را طی کردید و و اطلاعات لازم در مورد محل زندگی، کار و رفت و آمد با دوستان را به دست آوردید و به نتیجه رسید می توانید نظر خود را بیان کنید.

پشتوانه تمامی مسائل توکل به خدا است، در صورتی که شما با خواستگار هم ردیف بودید با توکل به خدا ازدواج کنید انشالله زندگی خوب و سعادتمندی را خواهید داشت.

در اینجا یک نکته قابل ذکر است که در برخی مواقع با وجود دقت هایی که می شود و با رعایت تمام معیارها و ملاک ها باز هم حدود ۲۰ درصد ریسک وجود دارد.

یعنی همه چیز بر خلاف تصور بوده است یا طرفین به سوالات پاسخ درستی نداده اند و یا نگاه دقیقی به مسائل نداشته اند. البته باید توجه شود که هیچ وقت نمی توان صد در صد به موفقیت یا شکست یک رابطه نظر داد.

 سخنی با خانواده ها

برخی از خانواده ها معتقدند که بعد از یک جلسه خواستگاری باید تکلیف دختر و پسر مشخص شود و نمی پسندند که خواستگاری در چند جلسه برقرار شود.

لازم است به این خانواده‌ها بگوییم که انتخاب همسر درست و مناسب نیاز به شناخت و مطالعه دارد و این شناخت در یک ساعت و در یک جلسه خواستگاری امکان پذیر نیست.

پس اگر دختر و پسری قصد ازدواج داشتند باید ساعاتی را به صحبت کردن و شناخت یکدیگر بپردازند، شناخت لازمه زندگی مشترک است.

پسری که به قصد خواستگاری به منزل شما می آید حریم خانه برایش اخلاقی را ایجاد می‌کند اما اگر دختر و پسری خارج از خانه با هم رفت و آمد داشته باشند ممکن است تصمیم های نسنجیده بگیرند و دچار معضلات اخلاقی شوند پس اگر رفت و آمد در منزل و زیر نظر خانواده ها اتفاق بیفتد بهتر خواهد بود.

حتما در تحقیقات دقت کنید، تحقیقات در شناخت خانواده و خواستگار اهمیت بسیار زیادی دارد و به هیچ عنوان نباید در آن غفلت کنید.

رویا پردازی و کمالگرایی

این مورد که بیش تر در زنان دیده می شود، معمولا به دلیل باورها و ملاک های ازدواج است. این افراد تصور می کنند که همه چیز باید در بهترین حالت خود قرار داشته باشد.

اما زندگی مشترک مانند داستان و فیلم نیست، نمی توان زوجی را پیدا کرد که مشکلی نداشته باشند. به یاد داشته باشید که این سختی ها است که باعث می شود شیرینی معنی پیدا کند.

در هنگام سختی ها و مشکلات است که شما می توانید خلوص و نیت همسر خود را بسنجید.

مشاوره پیش از ازدواج

موضوعی که در موفقیت ازدواج اهمیت بسیار زیادی دارد مشاوره پیش از ازدواج است.

اگر فردی مشکوک به بیماری جسمی باشد حتما به متخصص یا پزشک عمومی مراجعه می کند. اما بسیاری از کسانی که می خواهند ازدواج کنند از مشاور ازدواج کمک نمی گیرند زیرا احساس می کنند که خود توانایی تشخیص بیماری های روانی، اختلالات و مشکلات را دارند.

اما اینگونه نیست، بسیاری از زوجین پس از ازدواج متوجه می شوند که همسر آن ها افسرده، وسواسی، پرخاشگر یا شکاک است.

به خاطر داشته باشید که مشاور روزانه موردهای زیادی را مشاهده می کند و میداند که شما و خواستگارتان چقدر بهم شباهت و تفاوت دارید و آیا می توانید باهم یک زندگی موفق را شکل دهید یا خیر.

منبع : نکات مهم در جلسه خواستگاری

بازنشر(Cite this article as):
دکتر ندا. تاپ نیوز: نکات مهم در جلسه خواستگاری. آخرین ویرایش: مارس 5, 2021. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=5490

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *