انواع نعوظ و درمان نگرانی جنسی

انواع نعوظ

90 0

با انواع نعوظ آشنا شوید. از سن 70 سالگی، حدود 50 درصد از مردان در آلمان از اختلالات نعوظ مانند اختلال نعوظ رنج می برند . مشکلات نعوظ هنوز یک موضوع تابو است و تعداد زیادی از موارد گزارش نشده مشکوک است.

  • دلایل اختلال نعوظ می تواند ارگانیک و روانی باشد .
  • علل مشکلات قدرت گاهی بسیار پیچیده و چند بعدی است و باید توسط پزشک مشخص شود.
  • عوامل خطر مختلفی وجود دارد که به ایجاد مشکلات نعوظ کمک می کند.

انواع نعوظ

وقتی در مورد اختلال نعوظ صحبت می شود، معمولاً به معنای اختلال نعوظ است، یعنی ناتوانی در دستیابی یا حفظ نعوظ کافی برای مقاربت جنسی نافذ. در زبان عامیانه، اغلب به آن ناتوانی جنسی گفته می شود . اما این کاملاً صحیح نیست، زیرا ناتوانی جنسی یک اصطلاح عمومی برای همه اختلالاتی است که با باروری محدود مرتبط هستند . بنابراین اختلال نعوظ نوعی ناتوانی جنسی است. علاوه بر اختلال نعوظ، اختلالات نعوظ دیگری نیز وجود دارد که می تواند علل مختلفی داشته باشد و بنابراین نیاز به درمان های متفاوتی دارد.

اختلال در انواع نعوظ

اختلال نعوظ به ناتوانی موقت یا دائمی در دستیابی یا حفظ نعوظ کافی برای مقاربت جنسی اشاره دارد . معمولاً فقط زمانی از یک اختلال صحبت می شود که در اکثر تلاش ها، مشکلات نعوظ در یک دوره حداقل 6 ماهه رخ دهد. شدت اختلال نعوظ را می توان با استفاده از شاخص بین المللی عملکرد نعوظ (IIEF) اندازه گیری کرد.تعیین شود. ابزاری برای بررسی مستقل در قالب پرسشنامه است. سوالات فردی مربوط به فعالیت جنسی، عملکرد نعوظ و ثبات است. به پاسخ ها امتیاز داده می شود. نمره پایین نشان دهنده اختلال نعوظ شدید است، در حالی که نمره افزایش نشان دهنده اختلال نعوظ متوسط، خفیف یا بدون اختلال است.

ناتوانی جنسی

ناتوانی جنسی اصطلاح عمومی برای تمام اختلالاتی است که به دلایل مختلف با محدودیت باروری همراه هستند . بنابراین زمانی که منظور از اختلال نعوظ است، اغلب از مشکلات قدرت صحبت می شود. اصطلاح ناتوانی جنسی شامل

  • اختلال نعوظ (impotentia coeundi)،
  • انزال (ناتوانی در انزال)
  • ناباروری (impotentia generandi).

بی انزالی به معنای ناتوانی یا ناتوانی کامل در انزال است، در حالی که impotentia generandi ناتوانی در بچه دار شدن را با وجود توانایی نعوظ و انزال کامل توصیف می کند.

پریاپیسم

پریاپیسم یک نعوظ دردناک است که بیش از 2 ساعت طول می کشد . پس زمینه تورم پاتولوژیک یا خروج اختلال خون از بافت نعوظ ( پریاپیسم کم جریان ) یا افزایش جریان خون ( پریاپیسم با جریان بالا ) است.

برخلاف ناتوانی جنسی یا اختلال نعوظ، پریاپیسم یک وضعیت حاد و یک اورژانس پزشکی است . به دلیل افزایش فشار بافتی، پس از نعوظ که بیش از 4 ساعت طول می کشد، خطر تامین ناکافی اکسیژن و مواد مغذی به بافت وجود دارد. اگر این اختلال گردش خون در عرض 4 تا 6 ساعت درمان نشود، آسیب های بعدی دائمی به بافت (به عنوان مثال اختلال نعوظ) ممکن است رخ دهد . بنابراین، درمان فوری پزشکی باید انجام شود.

دلایل مشکلات نعوظ چه می تواند باشد؟

اختلال نعوظ از کجا می آید؟ دلایل مشکلات نعوظ به علل ارگانیک و روانی تقسیم می شود . در حالی که علل روانی اختلال نعوظ در مردان جوان غالب است، بیماری های مزمن و اختلالات ارگانیک دلیل مشکلات نعوظ در مردان بالای 50 سال در حدود 80 درصد موارد است. عوامل چند بعدی اغلب علت اختلال نعوظ هستند، زیرا تجربه جنسی نشان دهنده تأثیر متقابل عوامل اجتماعی، روانی و بیولوژیکی است.

علل ارگانیک مشکلات نعوظ

شایع ترین علت فیزیکی اختلال نعوظ، اختلالات گردش خون شریانی یا وریدی است . در مورد اختلالات گردش خون شریانی، خون کافی به اندام های غاردار آلت تناسلی وارد نمی شود تا نعوظ را امکان پذیر کند. در مورد اختلالات وریدی، خون خیلی سریع تخلیه می شود. اختلال نعوظ نیز می تواند در ارتباط با دیابت رخ دهد. مناطق احتمالی و نمونه های خاص بیماری ها و سایر علل ارگانیک که می توانند باعث مشکلات نعوظ شوند در لیست های زیر آورده شده است. این فهرست کامل نیست زیرا دلایل اختلال نعوظ می تواند بسیار گسترده و پیچیده باشد.

بیماری های زمینه ای احتمالی:

  • بیماری های قلبی عروقی : بیماری عروق کرونر، آترواسکلروز، انفارکتوس میوکارد
  • بیماری های متابولیک : دیابت (سندرم متابولیک)، هیپرکلسترولمی ، نارسایی کلیوی
  • بیماری های هورمونی : تستوسترون پایین ، کم کاری تیروئید ، پرکاری تیروئید
  • بیماری های عصبی : مولتیپل اسکلروزیس، بیماری پارکینسون
  • ناهنجاری ها و بیماری های ناحیه تناسلی : فیموز، پروستاتیت ، تومورها

سایر علل ارگانیک:

  • صدمات و صدمات تصادفی : شکستگی لگن، آسیب نخاعی، پاراپلژی، شکستگی آلت تناسلی
  • عمل در ناحیه تناسلی : پروستات، بیضه ها، رگ های خونی در شکم، مثانه، روده ها
  • عوارض جانبی داروها : داروهای ضد افسردگی ، ضد فشار خون، داروهای ضد روان پریشی، مواد افیونی

عوامل خطر برای مشکلات نعوظ

اختلال نعوظ در مردان مسن بسیار بیشتر از مردان جوان رخ می دهد. اعتقاد بر این است که اختلال نعوظ در سنین بالا ارتباط نزدیکی با کاهش سطح تستوسترون دارد . علاوه بر این بیماری های مزمن مانند ب. سیستم قلبی عروقی. عوامل خطری که به طور قابل توجهی باعث ایجاد اختلال نعوظ می شوند و می توانند پیشرفت آن را تسریع کنند.

  • عدم ورزش
  • اعتیاد به الکل ،
  • سیگار کشیدن،
  • مصرف دارو و دارو،
  • اضافه وزن ،
  • دیابت قندی،
  • افزایش سطح چربی خون و
  • فشار خون بالا

 

درمان مشکلات نعوظ با علل ارگانیک

اگر بتوان بیماری زمینه ای را شناسایی کرد، باید درمان شود. اگر درمان موفقیت آمیز باشد، معمولاً مشکلات نعوظ بهبود می یابد. در مورد اختلال نعوظ، از قبل می تواند به جلوگیری و کاهش عوامل خطر کمک کند. استفاده از داروهایی مانند مهارکننده‌های PDE-5 (مواد فعال: سیلدنافیل ، تادالافیل ، واردنافیل ، آوانافیل ) معمولاً اولین انتخاب درمانی است. آنها به ویژه در اختلال نعوظ با دلایلی مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت یا کمبود تستوسترون موثر هستند. مهارکننده‌های PDE-5 را می‌توان منع مصرف کرد، برای مثال زمانی که بیماران از داروهای دیگری مانند داروهای ضد فشار خون، مسدودکننده‌های آلفا و نیترات‌ها نیز استفاده می‌کنند.

داروهای محبوب اختلال نعوظ:(بدون نسخه مصرف نشود)

جلوی بسته بندی قرص روکش دار سیلدنافیل AbZ
قرص سیلدنافیل AbZ روکش شده با فیلم
از 14.10 یورو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده
جلوی بسته بندی قرص روکش دار سیلدنافیل راتیوفارم
قرص سیلدنافیل راتیوفارم روکش دار
از 15.02 یورو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده
جلو بسته بندی قرص روکش دار تادالافیل راتیوفارم
قرص تادالافیل راتیوفارم روکش دار
از 28.94 یورو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده

به طور متناوب، می توان از تزریق های بدن غاردار یا کمک های مکانیکی نعوظ مانند پمپ های آلت تناسلی و حلقه های خروس استفاده کرد. اگر رویکردهای درمانی ذکر شده مؤثر نباشد، می توان اقدامات جراحی را در نظر گرفت.

علل روانی مشکلات نعوظ

به خصوص اگر مشکلات نعوظ به طور ناگهانی رخ دهد، به عنوان مثال با یک شریک جنسی جدید یا پس از یک رویداد شدید زندگی، مشکلات نعوظ می تواند یک علت روانی داشته باشد. سرنخ دیگر زمانی است که توانایی نعوظ در خارج از موقعیت مقاربت باقی می ماند (مثلاً خودارضایی یا نعوظ صبحگاهی ). علل روانشناختی اختلال نعوظ را می توان به مشکلات روانشناختی فوری، عوامل مؤثر در گذشته نزدیک و علل رشد تقسیم کرد.

علل روانی احتمالی مشکلات نعوظ:

  • بی میلی جنسی
  • استرس روانی
  • از دست دادن عزت نفس
  • شرم
  • ترس های عاطفی
  • مشکلات روابط، تعارضات بین فردی
  • ترس جنسی از شکست، فشار جنسی برای انجام

همچنین بیماری های روانی مرتبط با اختلال نعوظ مانند افسردگی ، اختلالات خوردن، اختلالات شخصیت مرزی، اختلالات اضطرابی و اسکیزوفرنی وجود دارد.

طبقه بندی روان زایی اختلال نعوظ

عدم پاسخگویی / بازداری عمومی

  1. فقدان اولیه تحریک پذیری جنسی
  2. کاهش علاقه جنسی مرتبط با سن
  3. اختلالات مزمن روابط صمیمانه

نوع موقعیتی

مرتبط با شریک

  1. عدم تحریک پذیری در یک رابطه خاص
  2. عدم تحریک پذیری به دلیل ترجیحات جنسی
  3. مهار مرکزی بالا به دلیل درگیری شریک یا تهدید

مربوط به عملکرد

  1. مرتبط با سایر اختلالات جنسی (مانند انزال سریع)
  2. اضطراب عملکرد موقعیتی (مثلا ترس از شکست)
  3. استرس ذهنی یا مشکلات سازگاری (مرتبط با خلق منفی)

درمان مشکلات نعوظ با دلایل روانی

سابقه جنسی به عنوان بخشی از تشخیص مشکلات نعوظ گرفته می شود . در گفتگو با یک پزشک، پیشینه بیولوژیکی و روانی اجتماعی چرایی بروز اختلال نعوظ مورد بحث قرار می گیرد. به عنوان مثال، سوالاتی در مورد شکل مشکلات نعوظ، جزئیات در مورد عوامل موقعیتی، سطح رابطه با شریک جنسی، وضعیت عاطفی در هنگام مقاربت جنسی و موارد دیگر پرسیده می شود. یک روش درمانی بر اساس عوامل استرس روانی اجتماعی انتخاب می شود.

مشاوره جنسی می تواند کمک کننده باشد . اغلب دلایل روانی اجتماعی و مرتبط با شریک زندگی برای مشکلات نعوظ وجود دارد. در اقدامات درمانی روان درمانی، از جمله، درمان شناختی رفتاری(به عنوان مثال در مورد اختلالات اضطرابی)، مدیریت استرس و تعارض ، آموزش عزت نفس یا زوج درمانی می تواند مفید باشد.

در مورد علل روانی، می توان از داروهایی مانند مهارکننده های PDE-5 نیز استفاده کرد. مراقبت های روان درمانی برای علل ارگانیک مشکلات قدرت نیز مفید است. اختلال نعوظ می تواند یک بار عاطفی بزرگ برای افراد مبتلا باشد و کیفیت زندگی آنها را به شدت محدود کند. بنابراین، سلامت روانی بیمار نیز باید در طول درمان تضمین شود.

آیا می توانید از مشکلات نعوظ جلوگیری کنید؟

 

تعدادی از اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از مشکلات نعوظ وجود دارد. تنظیم سبک زندگی همچنین می تواند مشکلات نعوظ موجود را بهبود بخشد.

  • خواب و استراحت:

به خصوص در مراحل پر استرس زندگی، باید به مراحل بهبودی و خواب کافی توجه کرد . ورزش‌های استقامتی، یوگا، مدیتیشن و سایر تکنیک‌های تمدد اعصاب می‌توانند تعادل سالمی را برای حجم کاری سنگین فراهم کنند.

  • حرکت کافی:

فعالیت بدنی منظم مهم است. تمرینات استقامتی یا وزنه برداری و همچنین پیاده روی باعث کاهش استرس، تحریک گردش خون و جلوگیری از چاقی می شود. عضلات قوی کف لگن تأثیر مثبتی بر توانایی نعوظ دارند.

  • تغذیه متعادل:

رژیم غذایی مدیترانه ای توصیه می شود. این شامل بسیاری از غذاهای تازه غنی از ویتامین ها و فیبر است، مانند میوه ها، سبزیجات، محصولات غلات کامل و حبوبات. غذاهای حاوی چربی و پروتئین حیوانی مانند گوشت و لبنیات باید تا حد امکان کاهش یابد. فقط مصرف متوسط ​​ماهی پیشنهاد می شود. یک رژیم غذایی سالم همچنین شامل مصرف مایعات کافی است. آب کافی برای تقویت قدرت بنوشید: هرکسی که روزانه 2 تا 3 لیتر آب یا چای گیاهی یا میوه ای شیرین نشده مصرف می کند، گردش خون را افزایش می دهد، متابولیسم را تحریک می کند و توانایی نعوظ را تقویت می کند.

  • پرهیز از نیکوتین، الکل و سایر داروها:

سیگار عوارض مختلفی دارد. مصرف نیکوتین منجر به رسوب در رگ‌های خونی می‌شود که جریان خون آلت تناسلی را مختل می‌کند و می‌تواند بر توانایی نعوظ تأثیر منفی بگذارد. مصرف بیش از حد الکل و مواد مخدر نیز تاثیر منفی بر قدرت قدرت دارد.

  • سلامت روان:

استرس، درگیری های بین فردی، ترس ها و سایر بارهای عاطفی می توانند خود را در مشکلات نعوظ نشان دهند. مدیریت خوب استرس و احساسات منفی، برقراری ارتباط سالم و تکنیک های آرامش بخشی می تواند به پیشگیری از اختلال نعوظ کمک کند.

سوالات متداول در مورد انواع و دلایل مشکلات نعوظ

در مورد اختلال نعوظ چه کاری می توانید انجام دهید؟

تنظیم سبک زندگی می تواند یکی از راه های مقابله با اختلال نعوظ باشد. اینها شامل خواب خوب، رژیم غذایی متعادل، مصرف مایعات کافی، ورزش منظم، اجتناب از نیکوتین، الکل و مواد مخدر و کاهش استرس است. هر فردی که از اختلال نعوظ رنج می برد نیز باید برای شروع درمان مناسب به دنبال مشاوره پزشکی باشد.

چه چیزی می تواند باعث مشکلات نعوظ شود؟

علل مشکلات نعوظ می تواند قلبی عروقی، عصبی، آناتومیکی، هورمونی یا روانی باشد. عوامل مختلفی اغلب نقش دارند.

چه چیزی باعث مشکلات نعوظ می شود؟

مشکلات نعوظ می تواند به دلایل ارگانیک یا روانی باشد. عوامل روانشناختی نقش مهمی در مردان جوان مبتلا به مشکلات نعوظ دارند. در سنین بالا، عمدتاً علل ارگانیک وجود دارد که می توان به کاهش سطح تستوسترون و افزایش بیماری های مزمن ردیابی کرد.

چرا مشکل نعوظ دارید؟

دلایل احتمالی متعددی وجود دارد که چرا مشکلات نعوظ رخ می دهد. یک علت شایع اختلالات گردش خون است. خون کافی به بافت نعوظ آلت تناسلی وارد نمی شود یا خیلی سریع از آن خارج می شود. اینها می توانند زمینه های مختلفی مانند بیماری های قلبی عروقی، مصرف نیکوتین، داروها یا بیماری های متابولیک داشته باشند. اما عوامل آناتومیکی، هورمونی، روانی و عصبی نیز می توانند باعث ایجاد مشکلات نعوظ شوند.

مشکلات نعوظ در مردان از کجا می آید؟

مشکلات نعوظ می تواند به قلب، گردش خون، اعصاب، هورمون ها، متابولیسم، آناتومی، روان یا تأثیرات خارجی مانند عوارض جانبی دارو مربوط باشد.

منابع:

  • Braun M, Wassmer G, Klotz T, et al.: Epidemiology of erectile dysfunction: results of the ‘Cologne male survey‘. Int J Imp Res 2020; 12: 305–11.
  • Deutsche Gesellschaft für Neurologie e.V. (DGN): S1-Leitlinie “Diagnostik und Therapie der erektilen Dysfunktion” Langversion. AMWF-Register Nr. 030-112. 2018.
  • Hartmann U: Serie: Sexual Funktionsstörungen – Psychosomatic Aspekte bei Erektionsstörungen. Dtsch Arztebl 2023; 97: A-615 / B-534 / C-488.
بازنشر(Cite this article as):
گروه محتوایی دکتر آزمندیان. تاپ نیوز: انواع نعوظ. آخرین ویرایش: جولای 17, 2023. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=13494

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *