ماساژ نوزاد

نوشته شده برای at 10:12 ب.ظ
71 0

ماساژ نوزاد می تواند به کودک کمک کند تا آرام شود و به خواب برود و به بهبود سلامت و روحیه آن ها کمک زیادی بکند.

مطمئن شوید که در طول ماساژ با او صحبت می کنید و به او اجازه می دهید تا بداند شما کنار او هستید. صدای آرامش بخش صدای شما محرکی برای آرامش او می شود.

موارد بسیار اندکی وجود دارد که آرام بخش تر از ماساژ باشد. ثابت شده است که ماساژ دادن به کودکان نه تنها باعث می شود آن ها آرام شوند، بلکه باعث بهبود عادت های خواب آن ها نیز می شود. با آرام کردن کودکان قبل از خواب، آن ها می توانند زودتر به خوابی عمیق بروند. این کار به کودکان بد خلق هم می تواند کمک کند. مطالعات نشان داده است که ماساژ دادن به کودکان نابالغ می تواند به افزایش وزن سریع تر آن ها نیز کمک کند. 

آموزش ماساژ نوزاد

با توجه به یک پژوهش، نوزادانی که سه بار در روز به مدت ده روز ماساژ داده می شدند، نسبت به دیگر نوزادان ۵۰ درصد بیشتر وزن داشتند و فعال تر و هوشیارتر بوده و قادر به این بودند که شش روز زودتر از نوزادان دیگر بیمارستان را ترک کنند (نلسون- راین). تماس فیزیکی بسیار مهم است، به ویژه در هفته های اول که کودکان نمی توانند به خوبی ببینند.

مکان هایی وجود دارد که در آن ها می توانید ماساژ کودک را یاد بگیرید و در این زمینه فیلم های آموزشی نیز وجود دارد. با این حال، چیزی که برای شروع به آن نیاز دارید، یادگیری چند تکنیک ساده است. مثلا می توانید از لوسیون نوزاد ، و یا روغن های طبیعی مانند روغن بادام و یا روغن گیاهی با رایحه های طبیعی استفاده کنید. همچنین نباید از روغن ها در منطقه سر و صورت استفاده کنید.

ماساژ نوزاد

ورزش و ماساژ نوزاد

در ابتدا، مطمئن شوید که کودک یک ساعت بعد از غذا سرو صدا نمی کند و آرام است. برخی توصیه می کنند همه چیز از جمله پوشک را از کودک جدا کنیم. با این حال، ممکن است بخواهید پوشک را برای جلوگیری از هر گونه حادثه ای تا زمانی که شما شکم او را ماساژ می دهید، از او جدا نکنید.

جایی امن و نرم که در آن نوزاد بر روی زمین نیفتد را پیدا کنید. مطمئن شوید که اتاق درجه حرارت مناسبی دارد. نوزاد را به پشت بخوابانید و در حالی که او را ماساژ می دهید، به آرامی صحبت کنید و لبخند بزنید.

با سر و صورت شروع کنید. به اندازه ای فشار بیاورید که مانند مالیدن پلک چشمتان باشد که ناراحتی ایجاد نکند. ماساژ پیشانی تا بالای سر باعث رنج کودک می شود. از مرکز سر به سمت بیرون و پشت سر ماساژ دهید.

با دقت، پایین گردن و شانه ها را با فشار بسیار کمی ماساژ دهید. هر کدام از بازو های کودک را به این صورت ماساژ دهید که انگشت اشاره و شصت خود را حلقه کرده و از بالا تا پایین بازو بکشید. بازو را به آرامی در دستانتان بچرخانید.

دست ها و انگشت ها را نیز ماساژ دهید. سپس ناحیه شکم را به طور دایره ای ماساژ دهید. اگر کودک پوشک دارد پوشک او را باز کنید تا بتوانید کامل ناحیه شکم را ماساژ دهید. پوشک را به کودک ببندید و پا ها را ماساژ دهید. به همان گونه ای که بازوان را ماساژ دادید، پاها  را هم ماساژ دهید. به آرامی پا ها را به سمت شکم خم کنید. این کار موجب رها شدن گازهای معده کودک شده و همچنین به کودکان کولیکی (کودکانی که احتمالا به دلیل مشکلات معده زیاد گریه می کنند) کمک می کند.

وقتی که ماساژ پا ها تمام شد، کودک را برگردانید و از پشت سر تا پا ها را ماساژ دهید. ستون فقرات را به هیچ وجه ماساژ ندهید. به آرامی با نوک انگشتانتان به صورت دایره ای پشت کودک را ماساژ دهید و تا نوک انگشتان پا این عمل را ادامه دهید.

برخی از کودکان در ابتدا چند دقیقه ماساژ می خواهند. هنگامی که کودک به ماساژ عادت کرد، شما می توانید زمان ماساژ را بیشتر کنید. به زودی این کار یکی از قسمت های مورد علاقه کودک در روز می شود. ماساژ دادن عملی است که هم پدر و هم مادر برای ایجاد یک پیوند خاص با کودک می توانند انجام دهند.

نقاط خواب اور بدن نوزاد هنگام ماساژ نوزاد

نقاط خواب اور بدن نوزاد یک راه عالی برای درمان بیماری است، نه تنها در بزرگسالان بلکه در کودکان نیز. به نزدیکی مادر و کودک کمک می کند:

  1. ماساژ نوزاد برای رفع یبوست

    برای درمان یبوست نوزاد با ماساژ تنها کاری که باید انجام دهید این است که انگشتان خود را دور ناف قرار دهید و به آرامی با انگشتان خود به ناحیه معده ضربه بزنید. پس از این کار، اجازه دهید انگشتتان به صورت دایره ای دور ناف بچرخد تا به او کمک کنید درد کم تری را احساس کند.

  2. بهبود خواب با ماساژ نوزاد

    برای خواباندن کودک، نقطه فشاری که باید فشار دهید بین ابروهای اوست. به آرامی انگشتان سبابه خود را در این نقطه به مدت ۱۰ تا ۲۰ ثانیه نوازش کنید.

  3. بدن درد

ماساژ خوب بدن به دنبال حمام آب گرم نیز به تسکین درد بدن کمک می کند. می تواند به کودک کمک کند تا آرام شود و خوب بخوابد علاوه بر این کودک شما خوش اخلاق تر می شود و به دلیل تماس بدنی با شما بهتر می تواند با شرایط کنار بیاید و روحیه بهتری خواهد داشت.

منبع : ماساژ نوزاد

بازنشر(Cite this article as):
دکتر ندا. تاپ نیوز: ماساژ نوزاد. آخرین ویرایش: می 30, 2023. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=12953

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *