11 واقعیت عجیب که باید در مورد افسردگی بدانید

نوشته شده برای at 7:57 ب.ظ
463 0

باورهای نادرست در مورد عوارض و خطرات افسردگی وجود دارد. برخی غم و اندوه را با افسردگی اشتباه می گیرند. باورهای اشتباه در مورد افسردگی می تواند به شدت آن بیافزاید. اطلاع از این موارد می تواند به بهبود زودتر روحیه شما کمک کند.

دانستنی های افسردگی

1.افسردگی همیشه دلیل ندارد

بسیاری از افراد همیشه به دنبال دلیل افسردگی می گردند، اما بیش تر اوقات می توان گفت که افسردگی دلیل مشخصی ندارد. در این شرایط هورمون ها و تعادل مواد شیمیایی در مغز بهم میریزد و به همین دلایل است که فرد احساس افسردگی پیدا می کند.

ژنتیک، ساختار مغز، استفاده مواد مخدر، عوامل محیطی، رژیم غذایی، اختلالات روانی دیگر و مصرف دارو در ایجاد و شدت افسردگی تاثیر دارد.

تغییرات فصلی

اختلال افسردگی ممکن است وابسته به الگوهای فصلی (اختلال عاطفی فصلی) باشد. این افسردگی در اثر اختلال در ریتم شبانه روزی بدن ایجاد می شود.

تغییر فصل همچنین می تواند باعث ایجاد اختلال در خواب و تشدید افسردگی شود.

2. افسردگی بیش از غم و اندوه معمولی است

غم و اندوه بخشی از انسان بودن می باشد. در حقیقت غم یک واکنش طبیعی در برابر شرایط دردناک است. همه ما در مقطعی از زندگی خود غم و اندوه را تجربه خواهیم کرد. اما افسردگی تنها شامل این غم و اندوه نیست.

از بارزترین این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییر در اشتها، وزن و الگوی خواب
  • کاهش میل جنسی
  • احساس اضطراب، ناامیدی یا درماندگی
  • احساس تحریک پذیری و بی قراری
  • احساس پایدار غم
  • علائم جسمی (مانند سردرد، مشکلات گوارشی، بدن درد)
  • از دست دادن علاقه به فعالیت هایی که زمانی از آن ها لذت می بردید.
  • انرژی کم یا احساس خستگی
  • مشکل در تمرکز، حافظه و تصمیم گیری

3. کودکان در برابر افسردگی ایمن نیستند.

بسیاری از افراد تصور می کنند که کودکان درگیر افسردگی نمی شوند و دغدغه های فکری را تجربه نمی کنند. اما این بدین معنی نیست که این افراد افسردگی را تجربه نمی کنند. کودکان نیز استرس زیادی را ممکن است به دلیل تغییر شرایط یا قلدری در مدرسه تجربه کنند.

کودکان خردسال اغلب توضیح احساس خود را دشوار می دانند، برای همین درک افسردگی آن ها می تواند دشوار باشد. برای تشخیص افسردگی کودکان حتما از مشاور باید کمک گرفته شود

4. افسردگی برای افراد مختلف علائم متفاوتی دارد.

علائم افسردگی در سنین ، جنسیت و شرایط مختلف، متفاوت ظاهر می شود. بنابراین نمی توان یک الگو برای درمان را به همه معرفی کرد.

به طور کلی نمی توان بدون نظر روانپزشک و متخصص در مورد درمان افسردگی نظر داد.

5. ژنتیک در افسردگی نقش دارد

بسیاری از افراد هنوز نپذیرفته اند که ژنتیک نقش بسیار مهمی در افسردگی دارد. تحقیقات نشان داده است که اگر کسی سابقه در خانواده خود داشته باشد، بیش تر احتمال دارد که درگیر افسردگی گردد.

اگر فرد دارای مادر یا پدر مبتلا به افسردگی باشد، احتمال ابتلا به افسردگی به 30٪ می رسد و اگر فرد در خانواده خود سابقه بیماری دو قطبی داشته باشد، این احتمال حدود 50 تا 60٪ می شود.

از آنجایی که الگوهای ژنتیکی بسیار پیچیده هستند، دانشمندان هنوز موفق به شناسایی این ژن ها نشده اند. البته این بدین معنی نیست که این افراد حتما درگیر افسردگی می شوند، اما نسبت به وقایع استرس زا شدید تر از دیگران واکنش نشان می دهند.

6. افسردگی می تواند منجر به تغییرات فیزیکی در مغز شود.

علاوه بر مشکلات خواب و خستگی، افسردگی می تواند باعث تغییر در الگوی گفتاری فرد نیز شود و بسیاری از افراد در مناطق مختلف بدن درد جسمانی را تجربه می کنند.

ناهنجاری های مغزی نیز ممکن است بر افسردگی تاثیر بگذارند یا از آن تاثیر بگیرند. دارو درمانی باعث می شود که ناهنجاری ها به مرور بهبود پیدا کنند.

7. افسردگی بیشتر در خانم ها دیده می شود.

خطر افسردگی در دختران و پسران تقریباً یکسان است، اما پس از بلوغ، خطر ابتلا به افسردگی در دختران تقریباً دو برابر پسران می شود.

به نظر می رسد که این موضوع به این دلیل است که وقتی افراد به سن بلوغ می رسند، تغییرات بیولوژیکی دختران را بیش تر در معرض افسردگی قرار می دهد.

زنان همچنین در معرض افسردگی قائدگی، پس از بارداری و یائسگی قرار می گیرند. این هورمون ها تأثیر عمده ای بر عملکرد مغز نیز دارند.

8. افسردگی می تواند خطر ابتلا به سایر بیماری ها را افزایش دهد.

افسردگی در صورت عدم درمان با بیماری های دیگری از جمله بیماری های قلبی در ارتباط است. بر اساس تحقیقات انجام شده افراد افسرده دو تا سه برابر بیش تر معرض بیماری های قلبی قرار دارند.

افسردگی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود و همین موضوع می تواند احتمال ابتلا به بیماری ها را در فرد افزایش دهد.

9. هر افسرده ای خودکشی نمی کند

بسیاری از افراد تصور می کنند که افسردگی به خودکشی ختم نمی شود و رفتارهای فرد افسرده فقط برای جلب توجه است. اما اینگونه نیست مشاهده شده است که رابطه اساسی بین افسردگی و خودکشی وجود دارد که نمی توان آن را انکار کرد.

در حقیقت افسردگی عامل اصلی خودکشی شناخته شده است، بنابراین نباید از اهمیت افسردگی غافل شد. افراد افسرده همواره باید تحت حمایت خانواده و جامعه قرار بگیرند.

10. افسردگی به آب و هوا ربط دارد

افسردگی فصلی نیز در بسیاری از افراد دیده می شود، در این نوع افسردگی فرد با تغییر فصل دچار افسردگی می شود، از علائم بارز این افسردگی می توان به از بین رفتن آن با تغییر فصل اشاره کرد.

11.دارو درمانی، بهترین راه درمان افسردگی نیست

در درمان افسردگی های شدید به طور معمول از دارودرمانی استفاده می شود، برعکس اعتقاد اشتباه بسیاری از افراد که مصرف دارو را باعث وابستگی به دارو می دانند، دارو درمانی زیر نظر روانپزشک های باتجربه باعث کاهش استرس و اضطراب و علائم افسردگی فرد می شود و بدون هیچگونه وابستگی، به درمان فرد کمک می کند.

آگاهی از موارد گفته شده روند درمان را تسریع می بخشد و به اطرافیان نیز کمک می کند تا بهتر بتوانند افراد افسرده را درک کنند.

منبع : 11 واقعیت عجیب که باید در مورد افسردگی بدانید

بازنشر(Cite this article as):
دکتر ندا. تاپ نیوز: 11 واقعیت عجیب که باید در مورد افسردگی بدانید. آخرین ویرایش: ژانویه 18, 2021. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=5170

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *