بررسی اجمالی
خونریزی از گوش چرا رخ می دهد؟
خونریزی گوش هر نشانه ای از وجود خون در گوش یا خارج شدن از آن است. این نشانه بسیاری از آسیب ها و شرایط است. بسته به علت، ممکن است علائم دیگری مانند درد، تب، کاهش شنوایی، فلج صورت، سرگیجه یا صدای زنگ نیز داشته باشید .
در بیشتر مواقع، پزشکان می توانند عفونت گوش و سایر شرایط پزشکی را که باعث خونریزی می شوند، درمان کنند. خونریزی از سیستم شنوایی معمولاً به عوارضی منجر نمی شود، اما دلایل زمینه ای برای خونریزی می تواند منجر به مشکلات طولانی مدت شود. اگر اخیراً به سرتان ضربه زده اید و از گوش هایتان خون خارج می شود، باید با 115 تماس بگیرید یا فوراً به اورژانس مراجعه کنید. خونریزی در گوش پس از ضربه به سر می تواند نشان دهنده یک مشکل بالقوه کشنده باشد.
فهرست مطالب:
- خونریزی گوش در اثر سرماخوردگی
- علت خونریزی از گوش در خواب
- درمان خانگی خونریزی گوش
- علت خونریزی از گوش راست یا چپ
- خونریزی در اثر گوش پاک کن
علل احتمالی
چه چیزی باعث خونریزی گوش می شود؟
ممکن است به دلایل زیر خونریزی کنند:
- آسیب یا بریدگی جزئی: اگر مجرای گوش خود را با ناخن خراش دهید یا از یک گوش پاک کن پنبه ای به شدت استفاده کنید (یا آن را بیش از حد وارد کنید)، می توانید باعث خونریزی گوش خود شوید. این نوع آسیب معمولاً جدی نیست. برش را تمیز نگه دارید تا از عفونت جلوگیری کنید.
- پرده گوش پاره شده: پرده گوش غشایی است که از گوش میانی در برابر باکتری ها محافظت می کند. هنگامی که این غشاء پاره می شود، ممکن است خونریزی کند. صداهای بلند، عفونت های شدید گوش و ضربه همگی می توانند باعث سوراخ شدن یا پارگی پرده گوش شوند. پرده گوش همچنین ممکن است در اثر تغییر ناگهانی فشار هوا (باروتروما) هنگام پرواز با هواپیما یا غواصی پاره شود.
- ضربه: تصادف یا ضربه به سر می تواند باعث خونریزی داخلی و ضربه به گوش شود . اگر این آسیب تهدید کننده زندگی را دارید، باید فوراً کمک پزشکی دریافت کنید.
- عفونت شدید گوش: عفونت گوش میانی می تواند باعث درد، کاهش موقت شنوایی و ترشح مایع از گوش شود. خونریزی یکی از علائم شایع عفونت گوش است. پرده گوش ممکن است در نتیجه عفونت گوش پاره شود زیرا عفونت می تواند باعث تجمع مایع یا چرک در گوش شما شود.
- اجسام خارجی در گوش: کودکانی که اشیای کوچک را در گوش خود فرو می کنند ممکن است درد و خونریزی را تجربه کنند.
- سرطان گوش: اگرچه بسیار نادر است، اما سرطان گوش می تواند باعث خونریزی، بی حسی و کاهش شنوایی شود.
مراقبت و درمان
راه های درمان خونریزی گوش چیست؟
درمان بسته به علت خونریزی متفاوت است:
- عفونت گوش: پزشک قطره گوش آنتی بیوتیک یا یک آنتی بیوتیک خوراکی (که از طریق دهان مصرف می شود) تجویز می کند. اگر شما یا فرزندتان دچار عفونت های مکرر گوش هستید، پزشک ممکن است لوله های گوش را توصیه کند. در طی این عمل جراحی سرپایی، پزشکان لوله های مصنوعی کوچک (به اندازه یک دانه برنج) را برای تخلیه مایع و جلوگیری از عفونت گوش وارد گوش می کنند.
- پارگی پرده گوش: سوراخ شدن یا پارگی پرده گوش می تواند باعث خونریزی از گوش شود. پرده گوش معمولاً طی 8 تا 10 هفته بهبود می یابد. اگر پرده گوش شما به خودی خود خوب نشود، ممکن است پزشک جراحی به نام تمپانوپلاستی را برای ترمیم پرده گوش شما توصیه کند.
- فرو رفتن چیزی در گوش: اگر جسمی در گوش شما یا گوش فرزندتان گیر کرده است، ممکن است بتوانید آن را با یک موچین بردارید. اگر نمی توانید به راحتی آن را بردارید، باید از پزشک بخواهید آن را خارج کند. در گوش فرو نروید (مخصوصاً با ابزار تیز). ممکن است به گوش آسیب برسانید یا جسم را حتی بیشتر به داخل مجرای گوش فشار دهید.
چه زمانی با دکتر تماس بگیرید
در مورد خونریزی از گوش چه زمانی باید با پزشک تماس گرفت؟
اگر گوش شما خونریزی دارد، باید برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. مهم است که علت خروج خون را پیدا کنید تا پزشک شما را درمان کند.
اگر پس از تصادف یا ضربه ای به سر، گوش های شما خونریزی کرد، ممکن است آسیبی تهدید کننده زندگی داشته باشید. اگر موارد زیر را نیز دارید، فوراً با 115 تماس بگیرید یا به اورژانس مراجعه کنید:
- سرگیجه.
- خونریزی از بینی.
- استفراغ.
- مشکلات بینایی.
- گیجی یا از دست دادن هوشیاری.
- از دست دادن شنوایی.