رابطه کاری | ۱۱ روش برای ارتباط بهتر با همکاران در محیط کاری

نوشته شده برای at اکتبر 24, 2022
236 0

رابطه کاری و داشتن روحیه تیمی اهمیت زیادی در پیشرفت شعلی شما خواهد داشت. شما باید بلد باشید چگونه با همکاران خود رابطه برقرار کنید و در ادامه به روش هایی خواهیم پرداخت که این نوع رابطه را به شما یاد می دهد.

رابطه کاری چیست؟

رابطه کاری عبارتست از انواع ارتباطاتی که افراد با همکاران خود برقرار می‌کنند و شامل روابط بین فردی در محیط کار نیز می شود.

البته مسلم است روابطی که با همکاران خود برقرار می کنید به اندازه روابطی که با خانواده خود دارید صمیمی نخواهد بود, اما اهمیت خاص خود را دارد.

شما در هر صورت باید مهارت برقراری ارتباط موثر در امر تجارت را یاد بگیرید حتی اگر به صورت فریلنسر کار کنید باید با افراد مختلف ارتباط برقرار کنید.

دلیل اهمیت برقراری رابطه کاری

۱_کار تیمی کارآمد و موثر :

اگر بتوانید ارتباط خوبی با همکاران خود برقرار کنید به طبع در انجام پروژه های تیمی و گروهی نیز ماهرتر خواهید بود. در یک رابطه کاری خوب صداقت احترام و همکاری اهمیت زیادی دارد.

۲_ بهتر شدن روحیه ی کارکنان:

همکارانی که روابط خوبی با یکدیگر برقرار می کنند از بروز دعوا و مشاجرات کاری جلوگیری می‌کنند و سعی می‌کنند در هر موقعیتی احترام یکدیگر را حفظ کنند.

وقتی همه کارمندان به همین روال کار کنند محیط کاری بهتر و شادتری خواهند داشت.

۳_بالارفتن راندمان کاری کارمندان :

وقتی اعضای اداره در نهایت همدلی و صداقت با یکدیگر کار و با یکدیگر همکاری می کنند زودتر به نتیجه می رسند. این نتیجه دهی بهتر به نفع خودشان نیز خواهد بود چرا که زودتر ترفیع می گیرند و موقعیت شعلی خود را بهتر می کنند.

۴_رضایت مندی شغلی :

وقتی با همکاران خود رابطه ای صمیمانه برقرار کنید وقتی را برای کشمکش و جدال با همکاران تلف نخواهید کرد. پس در واقع تمرکز خود را در جهت از بین بردن نقاط ضعف خود و بهبود نقاط قوت می گذارید.

روش های برقراری ارتباط با همکاران در محیط کاری

۱_ همیشه با همکاران خود در ارتباط باشید:

گوش دادن فعال یکی از این روش های بهبود ارتباط می باشد. اگر شما شنونده ی خوبی برای رئیس خود باشید نزد او محبوب و مورد تایید خواهید شد.

اگر حس می کنید همکار یا رییستان در زندگی شخصی خود با چالشی روبرو شده است و تمایل دارد مشکلات خود را با شما در میان بگذارد بهتر است با حوصله به حرف های او گوش دهید و با زبان بدن خود به او بفهمانید در حال همدردی با او هستید.

۲_قابل اعتماد باشید :

در یک کار تیمی باید اعتماد همکارانتان را جلب کنید. وقتی شما به همکاران خود قول می‌دهید که در موعد مقرر پروژه ای را تحویل دهید باید مسئولیت‌پذیر باشید و وظایف خود را به‌ نحو احسن انجام دهید. آن‌ها در پروژه‌های بعدی نیز به شما اعتماد خواهند کرد و شما نیز باید مثل دفعات قبل کارهای خود را با عذاب وجدان کاری و کامل انجام دهید.

۳_از شایعات دور بشوید، تکنیک های مهم ارتباطی در محیط کار

اگر می‌خواهید راندمان کاری بالایی در محیط کار داشته باشید باید از حاشیه‌های به ‌وجود آمده کاملاً دوری کنید. برای این منظور نباید پشت کسی غیبت کنید و در جمع‌هایی که در آن غیبت صورت می‌گیرد شرکت نکنید. در این شرایط سعی کنید موضوع را عوض کرده و جو را آرام کنید.

سعی کنید از خصوصیات مثبت همکار خود در جمع‌ها بگویید. با این کار فرهنگ قدردانی را در آن محیط پرورش می‌دهید و همه اعضا می‌کوشند تا از آن‌ها به ‌نیکی نام‌ برده شود .

 

۴_از همکاران خود حمایت کنید

اگر مدیر هستید سعی کنید همواره به کارکنان خود روحیه دهید و به نقاط مثبت آن ها اشاره کنید و اگر کارمند هستید نیز سعی کنید همکارانتان را تشویق کنید و به دستاوردهای مثبت آنان اشاره کنید .

۵_از خوب بودن خود محافظت کنید

وقتی تیم شما دچار استرس و تنش می شود سعی کنید شرایط را مدیریت کنید و به گروه قوت قلب دهید همواره نظرات جدیدی بدهید و تلاش کنید همه ‌چیز را به روال عادی خود برگردانید.

۶_ به سایر کارکنان نشان دهید چقدر قدرشناس هستیم

اگر می‌خواهید روابط حسنه‌ای با همکارانتان برقرار کنید احترام را دست‌کم نگیرید. رعایت احترام و به کار بردن آن باعث می‌شود جو محیط کار آرام باشد و افراد همواره از یکدیگر قدردانی کنند .

۷_ نسبت به قوانین اداره منضبط باشید

هر اداره‌ای بنا بر قوانین مقررشده, جو خاص خود را دارد ممکن است در یک شرکت مدیر مجموعه به کارکنان این اجازه را بدهد تا جوی صمیمانه در شرکت برقرار کنند و در شرکتی دیگر مدیر مجموعه مقرر کند کارکنان باید رابطه در قالب رسمی برقرار کنند.

شما در هر اداره‌ای مشغول به کار باشید موظف هستید قوانین آن مجموعه را بلد باشید و نسبت ‌به آن رفتار کنید.

۸_وظایف خود را سروقت و به بهترین شکل ممکن انجام دهید .

وقتی شما کاری را سر موعد مقرر انجام دهید اطرافیان شما متوجه می‌شوند که شما در این زمینه مهارت کافی دارید, البته باید همان‌طور که در زمان تحویل پروژه دقت می‌کنید بر کیفیت پروژه نیز حساس باشید.

ارتباط مؤثر رابطه کاری یعنی چه 

شاید برای شما هم پیش‌ آمده باشد که از نحوه برقراری ارتباط با اطرافیان خود رضایت نداشته باشید. بسیاری از مردم به‌خوبی می‌توانند ارتباط مناسبی با اطرافیان برقرار کنند اما راز موفقیت آنان چیست؟

ارتباط مؤثر | تکنیک های مهم ارتباطی در محیط کار

هر انسانی به‌طور غریزی علاقه دارد با هم‌ نوع خود رابطه برقرار کند این ارتباط برقرار کردن ممکن است به وسیله زبان کلامی، زبان بدن و یا حالت صورت باشد. همه این پل‌های ارتباطی قابلیت تقویت دارد و شما می‌توانید آن‌ها را قدرت‌ مندتر کنید تا ارتباط مؤثرتری با افراد برقرار کنید.

هیچ‌کس زمان نوزادی اش را به ‌خاطر نمی‌آورد اما اطرافیان او شاهد تمرین و تکرار هایش برای یادگیری زبان مادری هستند. این تمرین و تکرار ها در واقع در نتیجه ی تلاش برای یادگیری انجام می شود که علتی غریزی نیز دارد.

شما درباره شخصیت خود با افراد ارتباط برقرار می‌کنید پس چه خوب است که آن را غنی کنید و در صدد از بین بردن نقاط ضعف شخصیتی خود برآیید.

فواید ارتباط مؤثر در رابطه کاری

برقراری ارتباط مؤثر مثل یک سنگ گران‌ بها و ارزشمندی باشد و هر کسی آرزو دارد تا این مهارت ارزشمند را بدست آورد.

۱_مورد اعتماد بودن

وقتی شما به صحبت‌های دیگران گوش می‌دهید و آن‌ها را به‌ طور کامل درک می‌کنید به افراد نشان می‌دهید که علاقه دارید تا با نظراتشان آشنا شوید و ارتباط مؤثر با آنان برقرار کنید این اعتماد ممکن است بین همکاران یا خانواده و یا حتی افراد غریبه به وجود بیاید .

۲_ بالا رفتن رضایت از زندگی

هنگامی‌که قادر باشید روابط خوبی با افراد مختلف برقرار کنید احساس رضایت بیشتری در زندگی خواهید داشت.

۳_بالا رفتن تعامل

هر کسی که می‌تواند ارتباط خود با اطرافیان خود برقرار کند تعامل خوبی نیز با افراد خواهد داشت. این تعامل باعث می‌شود کیفیت برقراری رابطه بهبود یابد و نتیجه بهتری داشته باشد. همین موضوع می‌تواند دلیلی برای بالا رفتن اعتماد به‌ نفس افراد باشد.

۵_توانایی حل مسئله، تکنیک های مهم ارتباطی در محیط کار

وقتی شما بتوانید رابطه خوبی با اطرافیان خود برقرار کنید به‌راحتی می‌توانید به آن‌ها برای حل مشکلاتشان کمک کنید. شما مشکلات و دغدغه‌های آنان را به‌خوبی می‌شنوید پس از جزئیات مشکل آنان باخبر هستید. سپس به وسیله این شنیده‌ها درست‌ترین راه‌حل را به آن‌ها ارائه خواهید داد.

۶_حل تعارضات

معمولاً وقتی مشاجره و مشکلی پیش می‌آید که افراد نتوانند ارتباط صمیمی با یکدیگر برقرار کنند. وقتی شما بتوانید ارتباط درستی با افراد برقرار کنید آمار بروز سوء‌تفاهم ‌ها نیز پایین می‌آید، البته باید توجه کنیم که شما هرچقدر هم در برقراری روابط حرفه‌ای باشید بازهم بروز سوء‌تفاهم‌ها صفر نخواهد شد اما کاهش چشمگیری خواهد یافت.

چگونه می‌توانید مهارت ارتباطی خود را قوی کنید؟

۱_مهارت گوش دادن فعال را در خود تقویت کنید

متأسفانه بعضی از افراد گوینده بودن را به شنونده بودن ترجیح می‌دهند و این اصلا خوب نیست. شما باید شنونده صحبت‌های اطرافیان باشید تا به‌درستی آنان را درک کنید و نیازهای آنان را بفهمانید. پس باید وقت بگذارید و به آنان به‌صورت فعال گوش بدهید.

وقتی کسی متوجه می‌شود که شما شنونده خوبی برای او هستید می‌تواند ارتباط بهتری با شما برقرار کند و احساسات واقعی خود را با شما درمیان بگذارد.

شما نیز با تعامل در گفت‌وشنود می‌توانید او را نسبت به صحبت کردن مشتاق ‌تر کنید و این ارتباط ایجاد شده را قوی‌تر کنید. شنیدن بیشتر اعتماد بیشتر را به‌دنبال خواهد داشت.

۲_ با افراد کنار بیاد

هیچ‌کس به دوستی احتیاج ندارد که دائماً او را سرکوب و سرزنش کند و در مقابل به دوستانی احتیاج دارد که همراه آنان در سختی و مشکلات باشند. حتی اگر کارهایش مورد تأیید تو نباشد پس قضاوت در این‌جا معنی نخواهد داشت گاهی اوقات فقط این‌که به فرد مقابل نشان دهید حمایتش می‌کنید و به او احترام گذارید کفایت می‌کند.

۳_ دست از نصیحت کردن بردارید

متأسفانه همیشه افرادی که نصیحت کننده هستند را دیده‌ایم و با آن‌ها مواجه شده‌ایم. بیشتر این افراد، قصد دلسوزی برای شما را دارند اما متوجه نمی‌شوند که شما به صحبت‌های آنان هیچ‌گونه تغییری نخواهید یافت. اگر دوست دارید توصیه‌ای به دوست خود بکنید بهتر است اجازه بدهید از شما درخواست شود و خودسرانه این کار را انجام ندهید.

معمولاً در چنین مواقعی می‌توانید از فرد بپرسید کمکی از دستتان برمی‌آید و اگر فرد درخواست کرد راه‌حلی ارائه دهید.

۴_زبان بدن

زبان بدن بیشتر از زبان کلامی شما می‌تواند معانی را منتقل کند، اگر درک زبان بدن ندارید و دوست دارید بیشتر با آن آشنا شوید در هنگام صحبت کردن به حالتی که دارید توجه کنید. نحوه ایستادن, حالت ابرو و چشمانتان, دستانتان و غیره از علامت‌هایی هستند که زبان بدن شما را بیان می‌کند .

۵_در رابطه کاری خود واقعی تان باشید

صداقت در برقراری ارتباطات بین فردی همیشه حرف اول را می‌زند همیشه سعی کنید به چیزی وانمود نکنید و خود واقعی‌تان را به افراد نشان دهید. همیشه احساس واقعی‌تان را به افراد منتقل کنید مثلاً اگر دوست ندارید که راجع ‌به موضوعی صحبت شود عدم رضایت خود را اعلام کنید.

در این زمینه باید کودکان را سرلوحه خود قرار دهیم چراکه معمولاً احساسات واقعی‌شان را بی‌پروا و بدون ترس از قضاوت شدن بیان می‌کنند .

۶_توجه به احساسات و افکار اطرافیان

ارتباط برقرار کردن باید کاملاً دو طرفه باشد و درک به‌ صورت متقابل صورت گیرد به‌ عنوان مثال وقتی کسی در حال صحبت کردن است چه خوب است که در میان صحبت‌های او سؤالی بکنید تا متوجه بشود به صحبت‌هایش بی‌اهمیت نیستید. تعامل برقرار کردن به‌صورت دو طرفه نتیجه بهتر و سریع‌تری به همراه خواهد داشت.

سخن آخر رابطه کاری

در این مقاله سعی کردیم مهارت‌ های ارتباطی مؤثر را به شما یادآوری کنیم تا متوجه شوید ارتباط برقرار کردن با دیگران چقدر راحت است. وقتی شما مهارت‌های ذکرشده را در زندگی خود به کار ببرید بهتر می‌توانید در جوامع ظاهر شوید و از بروز سوءتفاهم های احتمالی پیشگیری کنید.

منبع : رابطه کاری | ۱۱ روش برای ارتباط بهتر با همکاران در محیط کاری

بازنشر(Cite this article as):
دکتر ندا. تاپ نیوز: رابطه کاری | ۱۱ روش برای ارتباط بهتر با همکاران در محیط کاری. آخرین ویرایش: اکتبر 24, 2022. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=11492

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *