راه حل مشکلات خانوادگی
راهکارهایی برای رفع کردن اختلافات خانوادگی
وقتی در خانواده مشکلی به وجود می آید، در واقع به این معنی است که یک نفر از اعضای خانواده، نسبت به شرایط حاکم بر خانواده رضایت ندارد و خواهان تغییر است. بنابراین دست به شورش و پرخاشگری می زند.
راه حل هایی برای جلوگیری از مشکلات خانوادگی:
اختلافات خانوادگی برای هر انسان، ممکن است موضوعات و دسته بندی های مختلفی داشته باشد. این مشکلات می توانند در زمینه های اخلاقی، احساسی، اقتصادی و … بروز پیدا کنند که سر منشا همه ی این موضوعات به ازدواج مربوط است. در واقع می توان گفت، وقتی زوجین با آگاهی و منطق شریک زندگی خود را انتخاب کنند در آینده به مشکل حاد و جدی برنخواهند خورد.
ممکن است شما نیز در زندگی خود تعارضات حل نشده بسیار زیادی داشته باشید و امید خود را نیز نسبت به حل آن ها در ادامه ی زندگی از دست داده باشید. پیشنهاد می کنیم در ادامه با ما همراه باشید.
معمولا در حین بروز تعارضات خانوادگی دو حالت اتفاق می افتد :
۱) با حفظ آرامش و خونسردی و همچنین حفظ حرمت ها، درباره حل تعارضات گفت و گو می کنید تا هر دو طرف به توافق و صلح نهایی برسید.
۲) هر دو طرفین دعوا شروع به داد زدن و فحاشی کرده و به هیچ نتیجه ای جز دلخوری و از بین بردن حریم یکدیگر نخواهید رسید.
قطعا حالت اول برای حل مشکلات، منطقی تر خواهد بود و بهتراست در هر حالتی از مشاجره و فحاشی جلوگیری کنید. اما شاید بیان کنید که در بعضی مواقع گفت و گوی محترمانه و منطقی به هیچ عنوان امکان پذیر نیست. پس باید چکار کنیم؟
در این مواقع گزینه ی سوم هم وجود دارد :
۳) تعارضات خانوادگی را به کلی نادیده بگیرید و به هیچ عنوان بحث آن را باز نکنید.
چه خوب بود اگر راه و رسم گفت و گوی موفقیت آمیز و منطقی برای حل تعارضات خانوادگی در زمان کودکی و مدرسه، در کنار سایر دروس پایه به کودکان آموزش داده می شد زیرا داشتن این مهارت لازمه ی یک زندگی شاد و موفق خواهد بود.
در نهایت تاسف، اکثر زوج های جوان دانش کافی برای حل تعارضات خانوادگی را ندارند و به همین علت سو تفاهم های جزئی را هم نمی توانند حل کنند. به این دلیل، بروز هر تعارضی به مشاجره و دعوا ختم خواهد شد.
در ادامه به نتایج و عوارض جلوگیری از حل کردن سریع تعارضات و راه حلی برای جلوگیری از مشکلات آن می پردازیم.
تصور کنید که شما و همسرتان قصد دارید برای تعطیلات به سفر بروید اما درباره انتخاب مقصد به تصمیم نهایی نرسیدید و هر کدام در ذهن خود شهر خاصی در نظر دارید، هر کدام دلایل خاص خود را برای انتخاب این شهر دارید.
در واقع و به ظاهر مشکل جدی متوجه رابطه شما نیست اما هنگامی که مهارت کافی برای گفت و گو و مذاکره ندارید، در نهایت تصمیم می گیرید سفر را کنسل کنید.
حالت دیگر به این صورت خواهد بود که هر کدام از زوجین از مقصد مورد نظر خود به نفع شخص مقابل منصرف شود.
در این مواقع ممکن است موقعیت صلح آمیز به نظر برسد، غافل از این که فردی که از نظر خود چشم پوشی کند، از سفر لذتی نمی برد و با جزئی ترین مشکل مثل انبار باروت منفجر می شود. استفاده از این روش عواقب بسیار بدی خواهد داشت.
حل تعارضات خانوادگی
وقتی شخصی در اکثر اوقات نسبت به خواسته های فرد مقابل تسلیم شود، در برابر اختلاف نظرها حساس خواهد بود.
اگر شما نیز چنین مشکلات مشابهی دارید و مشکلات حل نشده ی زیادی را به دوش می کشید. باید بدانید تنها چیزی که می تواند شما را از این منجلاب نجات دهد گفت و گو و مذاکره درباره تعارضات حل نشده است.
راهکارهای حل مشکلات خانواده
برای حل شدن این مشکلات خانوادگی راهکارهایی برای شما آماده کرده ایم :
۱) برای همسر خود نامه بنویسید : وقتی از بروز یک مشکلات خانوادگی حل نشده زمان بسیار زیادی می گذرد، پیش کشیدن دوباره و صحبت کردن درباره آن کمی ترسناک به نظر می رسد.
بهتر است در چنین مواقعی احساسات خود را روی کاغذ بیاورید و هر آن چه نمی توانید به زبان بیاورید را بنویسید. سعی کنید در نامه خود عباراتی که نشان از عصبانیت شما را دارند را حذف کنید و در مقابل از عبارات محبت آمیز استفاده کنید.
در ابتدای نامه می توانید درباره عللی بنویسید که نامه نوشتن را نسبت به گفت و گو ترجیح داده اید. در ادامه درباره مشکلات مفصلا توضیح دهید و نظر خود را نسبت به تعارضات بنویسید. به یاد داشته باشید که استفاده از عبارات دستوری و شرط گذاشتن نسبت به مسائل، مشکلات شما را حل نخواهند کرد و اوضاع را وخیم تر خواهند کرد.
پس از این که به تفصیل دیدگاه خود را شرح دادید از شریک زندگی خود بخواهید نظر خود را نسبت به تعارضات به وجود آمده بیان کند.
ممکن است راه حل نامه نوشتن کمی کلیشه ای یا غیر واقعی به نظر بیاید اما مطمئن باشید نوشتن نامه به حل تعارضات شما کمک زیادی خواهد کرد.
ممکن است همسرتان هم در جواب نامه ای به شما بنویسید و یا شاید نسبت به آن بی اهمیت باشد و آن را نادیده بگیرد. پاسخی که از همسر خود می گیرید ممکن است شامل موارد زیر شود:
۱)موثر و سازنده : ممکن است همسرتان نظری کاملا مثبت به شما ارائه دهد و با همدلی و دلسوزی راه حل هایی برای رفع مشکل شما ارائه دهد. معمولا در چنین مواقعی او بابت کوتاهی های خود عذرخواهی می کند و نسبت به حل مشکلات گذشته اشتیاق نشان می دهد.
اگر چنین واکنشی از فرد مقابل دیدید می توانید نسبت به نوشتن نامه بعدی اقدام کنید و در آن نسبت به تبیین مسائل جدی تر اقدام کنید.
وقتی هر دوی شما به تفاهم نسبی رسیدید و کمی آرام شدید می توانید رو در رو با یکدیگر گفت و گو کنید.
۲) جنگ جو و تدافعی : احتمال دارد همسر شما یک لیست از تقصیرات شما بنویسد و شما را درباره همه چیز مقصر بداند، در چنین نامه هایی مشکل حل نمی شود و تنها آتش اختلافات شعله ور تر می شود. در مقابل چنین پاسخ هایی، لازم است صبور باشید و با لحن کاملا محترمانه و صلح جویانه برای او نامه بنویسید.
۳) عدم پاسخ دهی : در موارد کمی ممکن است همسر شما هیچ واکنشی به نامه شما نشان ندهد و یا شاید نامه شما را پاره یا معدوم کند. اگر چنین اتفاقی افتاد به صلاح شماست که مدت کمی را از همدیگر جدا کباشید و نامه هایی با موضوعات متفاوت و مختلف برای او بنویسید و به او بگویید باید هرچه زودتر برای زندگی مان اقدامی جدی کنیم.
اگر همسرتان هیچ واکنشی به اصرارهای شما مبنی بر حل اختلاف نشان نمی دهد باید بگوییم که هیچ عشق و احساسی در زندگی شما باقی نمانده و به بن بست احساسی رسیده اید.
البته باید بدانید که حتی در چنین مواقعی راهی به سمت امیدواری وجود دارد و اگر همسر شما از اعماق قلب خود نسبت به شما علاقه داشته باشد می توانید گذشته را با مشکلاتش پشت سر بگذارید و برای ساختن آینده ای سرشار از آرامش تلاش کنید.
اگر هنوز به چنین مرحله ای نرسیده اید باید بدانید که پیشگیری بهتر از درمان است. اگر اختلافی هر چند کوچک با همسر خود دارید آن را حل نشده نگذارید.
حل کردن مشکلات کوچک از مراحلی که پیش تر ذکر کردیم، به مراتب راحت تر است. به یاد داشته باشید در صورت وقوع هر گونه اختلافی حرمت ها را نشکنید و به یکدیگر احترام بگذارید.
منبع : راه حل مشکلات خانوادگی