چرا برخی مجرد می مانند؟ دلایل روانشناختی

نوشته شده برای at 8:41 ب.ظ
417 0

افرادی که مجرد هستند باید از نظر احساسی و روحی آمادگی لازم برای ازدواج را پیدا کنند تا بتوانند رابطه ای صمیمی را تشکیل دهند، در غیر اینصورت آن ها نخواهند فهمید که علل مجرد ماندن آن ها چیست و آیا می توانند شخص مناسبی را برای ازدواج پیدا کنند یا نه.

در ابتدا باید بدانید که مجرد بودن عیب نیست بنابراین نباید با افراد مجرد به شکل متفاوتی رفتار کرد. اما اگر افراد مجرد دوست دارند دلیل تنهایی خود را بدانند و از آن رهایی یابند بهتر است که این مقاله را از دست ندهند.

اگر شرایط روحی و احساسی خوبی نداشته باشید هرگز نخواهید توانست با همسر و نامزد خود به تفاهم برسید و احساس خوبی نسبت به رابطه تان نخواهید داشت، این اختلافات معمولا به دلیل مشکلات شخصی خودتان به وجود می آید.

عدم ترک رابطه قبلی

ممکن است شما عاشق همسر قبلی خود باشید اما چون از او جدا شده، خشم و عصبانیت فوق العاده ای نسبت به همسر و نامزد خود دارید و احساس هایی در شما به وجود می آید که آمادگی رابطه عاطفی و صمیمی با کس دیگری را نخواهید داشت. این احساسات عبارت اند از :

  • احساس خلا درونی
  • دوست نداشتن خود
  • اعتیاد
  • احساس تنهایی و استیصال که نیاز به داشتن رابطه مداوم برای فرار از آن دارید
  • عدم تمایل به بیان احساسات
  • ناتوانی در حس کردن عواطف و احساسات
  • حس این که کسی نمی خواهد با شما رابطه داشته باشد

این احساسات نشان می دهد که شما نتواسته اید با جدا شدن همسرتان کنار بیایید و از رابطه قبلی خود التیام نیافته اید و قادر نخواهید بود کسی دیگر را دوست داشته باشید و قلب خود را به فرد دیگری هدیه کنید یا اعتماد به نفس شما انقدر پایین می باشد که نمی توانید به کسی دیگری عشق بورزید و رابطه عاشقانه با فردی دیگر تشکیل دهید.

علاوه بر این، شما توانایی عشق ورزیدن را از دست داده اید ممکن است از دورن احساس خلا کرده و احساس کنید که به یک نفر محتاج هستید.

 

در زندگی افراد شرایط مختلفی به وجود می آید، در برخی برهه های زندگی فرد آمادگی این را دارد که شخص دیگری را وارد زندگی اش کند و خودش را با یک فرد دیگری درگیر کند، اما زمان هایی هست که تنها بودن حالمان بهتر می کند و دوست داریم تنها باشیم و به این تنهایی نیاز داریم.

بر اساس مطالعاتی که در زمینه ازدواج صورت گرفته است، اگر آمادگی لازم برای عشق ورزیدن و ازدواج را ندارید، باید دست نگه دارید و سعی کنید رابطه تان را اصلاح کنید و به خودتان فرصت بدهید تا در موقعیت مناسب انتخاب درستی داشته باشید.

در این صورت می توانید ازدواج موفقی داشته باشید و با آمادگی های لازم برای ازدواج اقدام کنید تا بتوانید فرد مناسبی برای زندگی مشترک برگزینید.

اما بعضی اوقات شرایطی به وجود می آید که فرد به دلیل مشکلات شخصی خودش هیچ آمادگی برای ازدواج ندارند در این مقاله به بررسی این موضوع از دید روانشناختی می پردازیم.

ترس از این که ازدواجی شبیه والدینتان داشته باشید

بر اساس نظر روانشناسان، تعداد معدودی از کودکان در کودکی توانسته اند شاهد یک ازدواج موفق باشند. این صحنه ها در ذهن فرد باقی می ماند و از ازدواج و تاهل تصویر خوبی در ذهن او نقش نمی بندد به همین دلیل نسبت به موضوع ازدواج اکراه دارد و سکوت اختیار می کنند.

این موضوع در خانواده هایی که کودکشان شاهد طلاق و جدایی بوده است حادتر می باشد. کودکان طلاق نسبت به ازدواج شرایط سخت تری را در خود احساس می کنند.

این مشکل به این دلیل به وجود می آید که تعریف و تصویر ذهنی خود را از والدینشان به ارث برده اند و هرگز وقت نکرده اند این تصویر ذهنی را از ذهنشان پاک کنند و به همین خاطر نسبت به ازدواج دید خوبی نداشته زیرا از شرایط ازدواج پدر و مادرشان راضی نبوده اند.

اما افراد باید این نکته را در نظر بگیرند که هر فرد خودش تعیین کننده چگونگی زندگی اش می باشد.

ترس از صدمه دیدن

بر اساس نظر روانشناسان عاشق شدن درد و رنجی را به همراه ندارد و حتی باعث می شود تا فرد به آینده امید پیدا کند و برای رسیدن به خواسته خود تلاش کند. آن چه باعث می شود تا فرد مورد رنج قرار بگیرد، انتخاب نادرست با دلایل نامناسب می باشد.

برای این که انتخاب درستی در ازدواج داشته باشید باید معیارهای مهمی که برای ازدواج ضروری می باشد را در نظر بگیرید و بررسی کنید که آیا فرد مورد نظر شما، معیارهایی که برای شما مهم می باشد را دارد یا نه.

در این صورت خواهید توانست ازدواج بهتری داشته باشید، اگر هدف شما از ازدواج معیارهای منطقی و عاقلانه باشد، در این صورت انتخاب بهتر و منطقی تری خواهید داشت.

البته علاوه بر تعیین معیارهای صحیح، فردی که قصد ازدواج دارد باید از نظر عاطفی، مالی و عقلی آمادگی های لازم را داشته باشد و طرف مقابل هم باید برای ازدواج آمادگی های لازم را داشته باشد تا دو طرف بتوانند انتخاب درستی را انجام دهند.

فرد باید مهارت های ارتباطی را به خوبی فرا بگیرد و از آن ها به درستی استفاده کند تا بتواند فردی مناسبی را برای ازدواج پیدا کرده و از ترس های خود رهایی یابد. در این صورت فرد ازدواج موفقی خواهد داشت و اگر شریک زندگی خوبی داشته باشد از هر گونه آسیب در امان خواهد بود.

چرا برخی مجرد می مانند؟ دلایل روانشناختی

عدم شناخت کافی نسبت به خود

افرادی هستند که خود را به خوبی نمی شناسند و نمی دانند که هستند و از زندگی چه می خواهند، آن ها در مورد خود هویت مشخصی ندارند به همین دلیل نمی توانند در مورد ازدواج به درستی تصمیم بگیرند.

آن ها قبل از این که به ازدواج فکر کنند باید در مورد خود به شناخت کافی برسند و هویت خود را به خوبی بشناسند، سپس شریک زندگی مناسبی با شخصیت خود انتخاب کنند.

منظور از این شناخت این نیست که چه رنگی دوست دارم یا از چه غذایی متنفر هستم؟ بلکه این بدین معنی است که فرد نسبت به اهداف و هویت خود اطلاع کافی ندارد و بنابراین نمی تواند برای آینده خود تصمیم بگیرد.

نداشتن مهارت های ارتباطی کافی

داشتن مهارت های ارتباطی بسیار مهم می باشد، زیرا فرد به کمک آن ها می تواند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کند، ارتباط موثری با آن ها داشته باشند و اعتماد به نفس بالایی به دست بیاورد.

اما اگر فرد اعتماد به نفس کافی نداشته باشد و عزت نفس او کاهش یابد در این صورت نخواهد توانست با دیگران ارتباط مناسبی داشته باشد و در این امر موفق نخواهد بود.

مهارت های ارتباطی بسیار مهم است و باید به مهارت ارتباطی کلامی و غیر کلامی نیز توجه شود تا فرد به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کند.

تصمیم شخصی

گاهی اوقات پیش می آید که فرد از همه نظر اوکی می باشد، شرایط لازم برای ازدواج را دارد، در هیچ موردی احساس کمبود ندارد، در زمینه ازدواج آگاهی و اطلاعات لازم را داشته و مهارت های لازم را نیز فرا گرفته است اما خودش مجرد بودن را انتخاب کرده و به متاهلی و زندگی مشترک فکر نمی کند.

این شرایط به عوامل زیادی بستگی دارد و ممکن است تحت تاثیر عواملی مانند موقعیت شغلی و … باشد.

منزوی بودن

برخی از افراد ممکن است با انسان ها ارتباط نداشته و تنهایی را ترجیح داده اند در این صورت فرد منزوی شده و دیگر دوست ندارد با یک نفر صمیمی شود و به ازدواج فکر نمی کند.

ملاک های کمال گرایانه

امروزه جوانان برای ازدواج ملاک های بسیار سختی را در نظر می گیرند که بسیاری از این ملاک ها غیرواقع بینانه و بلند پروازانه می باشد و چون فرد مورد نظر با ملاک های آن ها متناسب نیست او را رد می کنند در حالی که ممکن است مورد مناسبی باشد.

این افراد باید بدانند که هیچ فردی در زندگی کامل نیست و برای ازدواج باید معیارهای منطقی و عاقلانه ای در نظر بگیرند تا بتوانند فردی صحیحی را برای ازدواج انتخاب کنند.

ترس از صمیمیت

ترس از صمیمیت ممکن است دلیل منطقی نداشته باشد. اما بسیاری از افراد نمی توانند با دیگران صمیمی شوند زیرا از آن می ترسند.

این افراد معمولا رفتارهای بدی نشان می دهند تا دیگران به آن ها وابسته نشوند.

ترس از صمیمت معمولا ریشه در کودکی افراد دارد بنابراین برای درمان آن مشاور معمولا به دنبال ریشه این ترس می گردد

اعتیاد به فضای مجازی

اعتیاد به فضای مجازی باعث افزایش افسردگی و اضطراب در بین جوانان شده است.

علاوه بر این اعتیاد به فضای مجازی کیفیت خواب را کاهش می دهد، این امر خود به خود باعث افزایش افسردگی و اضطراب می شود.

متاسفانه برخی از تحقیقات نشان داده است که اعتیاد به فضای مجازی و خودکشی با یکدیگر ارتباط دارد.

امروزه اعتیاد به فضای مجازی در بین هر قشری به خصوص جوانان دیده می شود. این امر بر کیفیت زندگی افراد تاثیر زیادی می گذارد و امید به زندگی را کاهش می دهد.

مشاهده افراد موفق، خوش قیافه و پرانرژی می تواند روحیه فرد را تخریب ساخته و او را ناامید کند.

تمام نشدن رابطه قبلی

ما غالباً توجه نمی کنیم که یک رابطه قبلی چقدر می تواند روی نحوه زندگی و تفکر افراد تأثیر بگذارد.

تمام نشدن رابطه قبلی به این معنی است که هنوز با نامزد یا همسر قبلی خود دوست هستید یا با او ارتباط دارید، ممکن است او را در شبکه های مجازی دنبال کنید. تمام این کارها به این معنی است که رابطه قبلی شما هنوز به پایان نرسیده است.

در این شرایط بسیاری از افراد متوجه نمی شوند که این روابط قدیمی آن ها را عقب می کشد.

صبر کردن

بسیاری از افراد مجرد هستند زیرا نمی توانند همسر مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

افراد کمالگرا همیشه به دنبال بهترین شرایط، بهترین موقعیت و بهترین فرد می گردند. اما انقدر به دنبال بهترین شرایط می گردند که دیگر دیر می شود و فرصت های خود را از دست داده اند.

به خاطر داشته باشید که هیچ کس کامل نیست و نمی توان فردی را پیدا کرد که ایرادی نداشته باشد.

ترس از مسئولیت

بسیاری از افراد از مسئولیت وحشت دارند و ترجیح می دهند که تنها باشند تا مسئولیت یک خانواده را به عهده بگیرند.

ترس از مسئولیت به طور معمول عادی است و بیش تر افراد این ترس را تجربه می کنند. اما اگر این ترس تبدیل به فوبیا شود و فرد را از موفقیت و ازدواج دور کند باید درمان گردد.

مشکل جنسی

بسیاری از افراد به دلیل مشکلات جنسی از ازدواج دوری می کنند.

به خاطر داشته باشید که مسائل جنسی در ازدواج اهمیت زیادی دارد اما نباید فراموش کنید که برای هر مشکلی درمانی وجود دارد و مشکلات جنسی نیز قابل درمان است.

هر فرد مشکلی دارد و مشکل جنسی نباید باعث شود که همیشه مجرد بمانید.

وابستگی به والدین

در برخی موارد دیده می شود که فرزندان( به خصوص فرزندان آخر) وابستگی شدیدی به والدین خود دارند. این مشکل باعث می شود که فرزندان مجرد بمانند.

برخی از والدین از فرزندان خود انتطار دارند که عصای پیری آن ها باشند، به همین دلیل است که فرزندان خود را در قبال پدر و مادر خود مسئول می دانند.

البته این بدین معنی نیست که فرزندان وظیفه ای در مقابل والدین خود ندارند اما نباید به دلیل والدین خود مجرد بمانند.

درونگرایی

معمولا برای افراد درونگرا آشنایی با دیگران دشوار است به خصوص اگر فرد درونگرا و خجالتی باشد.

البته این بدین معنی نیست که افراد درونگرا تنها می مانند اما باید تلاش بیش تری برای اشنایی با دیگران داشته باشند. البته خوشبختانه افراد درونگرا دقت بیش تری هنگام آشنایی با دیگران دارند.

منبع : چرا برخی مجرد می مانند؟ دلایل روانشناختی

بازنشر(Cite this article as):
دکتر ندا. تاپ نیوز: چرا برخی مجرد می مانند؟ دلایل روانشناختی. آخرین ویرایش: مارس 6, 2021. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=5496

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *