هموگلوبین پایین

هموگلوبین پایین

855 0
هموگلوبین پایین: هموگلوبین پروتئینی در گلبول های قرمز شماست. گلبول های قرمز خون شما اکسیژن را در سراسر بدن شما حمل می کنند. اگر شرایطی دارید که بر توانایی بدن شما در ساخت گلبول های قرمز تأثیر می گذارد، سطح هموگلوبین شما ممکن است کاهش یابد. سطوح پایین هموگلوبین ممکن است نشانه ای از چندین بیماری از جمله انواع مختلف کم خونی و سرطان باشد.

هموگلوبین پایین چیست؟

پروتئینی در گلبول های قرمز شماست . گلبول های قرمز خون شما اکسیژن را در سراسر بدن شما حمل می کنند. اکسیژن به سلول های شما نیرو می دهد و به شما انرژی می دهد. سطح پایین هموگلوبین ممکن است نشانه ای از چندین بیماری از جمله انواع مختلف کم خونی و سرطان باشد.

وقتی هموگلوبین پایین باشد چه اتفاقی می افتد؟

اگر بیماری یا شرایطی بر توانایی بدن شما در تولید گلبول های قرمز تأثیر بگذارد، سطح هموگلوبین شما ممکن است کاهش یابد. هنگامی که سطح هموگلوبین شما پایین است، به این معنی است که بدن شما اکسیژن کافی دریافت نمی کند و باعث می شود احساس خستگی و ضعف کنید.

هموگلوبین 8 خطرناک است؟

سطح طبیعی هموگلوبین بسته به سن و جنسیت شما بین 11 تا 18 گرم در دسی لیتر (گرم در دسی لیتر) است. اما 7 تا 8 گرم در دسی لیتر سطح ایمن است. پزشک شما باید به اندازه کافی خون استفاده کند تا به این سطح برسد. اغلب یک واحد خون کافی است.

هموگلوبین ۱۰ خطرناک است

برخی از پزشکان معتقدند که بیماران بیمارستانی که کمتر از 10 گرم در دسی لیتر هستند باید تزریق خون دریافت کنند. اما تحقیقات اخیر نشان داد که:

  • بسیاری از بیماران با سطوح بین 7 تا 10 گرم در دسی لیتر ممکن است نیازی به تزریق خون نداشته باشند.
  • یک واحد خون معمولاً به اندازه دو واحد است و حتی ممکن است بی خطرتر باشد.
  • برخی از بیماران تحت مراقبت های ویژه زمانی که خون کمتری دریافت می کنند ممکن است بهتر عمل کنند.

استفاده از واحدهای خونی بیشتر ممکن است خطرات را افزایش دهد.

در ایالات متحده، خون به طور کلی بسیار ایمن است (به ستون توصیه مراجعه کنید). خطرات هنگام دریافت خون بسیار ناچیز است. آنها عبارتند از:

  • اضافه بار قلبی – تنگی نفس شدید ناشی از بارگیری بیش از حد قلب با مایعات
  • آسیب ریه
  • عفونت ها

این مشکلات با هر تزریقی ممکن است رخ دهد. اما اگر خون بیشتری دریافت کنید، خطرات آن بیشتر است.

انتقال خون می تواند هزینه زیادی داشته باشد.

یک واحد خون معمولاً حدود 200 تا 300 دلار قیمت دارد. هزینه های اضافی برای ذخیره سازی و پردازش، و همچنین هزینه های بیمارستان و تجهیزات وجود دارد. اگر انتقال خون باعث عفونت یا مشکل جدی شود، هزینه ها می تواند بسیار بیشتر باشد. همچنین، اگر فقط از خون مورد نیاز خود استفاده کنید، به حفظ خون برای افراد دیگر کمک می کنید.

آیا بیماران هرگز به بیش از یک واحد نیاز دارند؟

اکثر بیماران تنها با یک واحد خون خوب عمل می کنند، در صورتی که تزریق برای اورژانس نباشد. اما برخی افراد ممکن است به خون بیشتری نیاز داشته باشند. این موضوع را با دکتر خود در میان بگزار.

ممکن است به بیش از یک واحد نیاز داشته باشید اگر:

  • شما خونریزی دارید که به خوبی کنترل نشده است، مانند خونریزی که در طول جراحی ادامه دارد.
  • کم خونی شدید و درد ناپایدار قفسه سینه دارید. (“ناپایدار” به این معنی است که علائم شما مدام تغییر می کند.)

این گزارش برای شما است که می توانید هنگام صحبت با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود از آن استفاده کنید. این جایگزینی برای مشاوره و درمان پزشکی نیست(منبع:  American Society of Hematology).

هموگلوبین در چه سطحی به طور خطرناکی پایین است؟

سطوح طبیعی هموگلوبین برای مردان و زنان متفاوت است. برای مردان، سطح نرمال بین 14.0 گرم در دسی لیتر (gm/dL) و 17.5 گرم در دسی لیتر است. برای زنان، سطح نرمال بین 12.3 گرم در دسی لیتر تا 15.3 گرم در دسی لیتر است. سطح هموگلوبین پایین شدید برای مردان 13.5 گرم در دسی لیتر یا کمتر است. برای زنان، سطح هموگلوبین پایین شدید 12 گرم در دسی لیتر است.

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی از چه آزمایش هایی برای تشخیص هموگلوبین پایین استفاده می کنند؟

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی با نمونه گیری از خون شما و اندازه گیری میزان هموگلوبین موجود در آن، هموگلوبین پایین را تشخیص می دهند. این آزمایش هموگلوبین است. آنها همچنین ممکن است انواع مختلف هموگلوبین را در گلبول های قرمز خون یا الکتروفورز هموگلوبین را تجزیه و تحلیل کنند

 

هموگلوبین پایین

علل احتمالی

چه چیزی باعث پایین آمدن سطح هموگلوبین می شود؟

عوامل متعددی بر سطح هموگلوبین تأثیر می گذارد:

  • بدن شما گلبول های قرمز کافی نمی سازد. بدن شما گلبول های قرمز و گلبول های سفید خون را در مغز استخوان شما تولید می کند. گاهی اوقات، شرایط و بیماری ها بر توانایی مغز استخوان شما برای تولید یا حمایت از گلبول های قرمز کافی تأثیر می گذارد.
  • بدن شما گلبول‌های قرمز خون کافی تولید می‌کند، اما سلول‌ها سریع‌تر از آنچه بدن شما می‌تواند جایگزین آنها شود، می‌میرند.
  • شما در حال از دست دادن خون در اثر جراحت یا بیماری هستید. هر زمان که خون از دست می دهید آهن از دست می دهید. گاهی اوقات، زنان هنگام قاعدگی سطح هموگلوبین پایینی دارند. همچنین در صورت داشتن خونریزی داخلی، مانند زخم خونریزی، ممکن است خون از دست بدهید.
  • بدن شما نمی تواند آهن را جذب کند، که بر توانایی بدن شما برای ایجاد گلبول های قرمز تأثیر می گذارد.
  • شما به اندازه کافی مواد مغذی ضروری مانند آهن و ویتامین های B12 و B9 دریافت نمی کنید.

چه چیزی بر تولید گلبول های قرمز تأثیر می گذارد؟

مغز استخوان شما گلبول های قرمز تولید می کند. بیماری ها، شرایط و سایر عواملی که بر تولید گلبول های قرمز تأثیر می گذارند عبارتند از:

  • لنفوم . لنفوم اصطلاحی برای سرطان های سیستم لنفاوی شما است. اگر سلول‌های لنفوم در مغز استخوان خود دارید، آن سلول‌ها می‌توانند گلبول‌های قرمز خون را از بین ببرند و تعداد گلبول‌های قرمز خون را کاهش دهند.
  • سرطان خون . لوسمی سرطان خون و مغز استخوان شماست. سلول های سرطان خون در مغز استخوان شما می توانند تعداد گلبول های قرمز تولید شده توسط مغز استخوان را محدود کنند.
  • کم خونی . انواع مختلفی از کم خونی ها شامل سطوح پایین هموگلوبین هستند. به عنوان مثال، اگر کم خونی آپلاستیک دارید ، سلول های بنیادی در مغز استخوان شما سلول های خونی کافی ایجاد نمی کنند. در کم خونی خطرناک ، یک اختلال خود ایمنی بدن شما را از جذب ویتامین B12 باز می دارد. بدون B12 کافی، بدن شما گلبول های قرمز کمتری تولید می کند.
  • مولتیپل میلوما . مولتیپل میلوما باعث می شود بدن شما سلول های پلاسما غیر طبیعی ایجاد کند که ممکن است گلبول های قرمز را جابجا کنند.
  • سندرم های میلودیسپلاستیک این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که سلول های بنیادی خون شما به سلول های خونی سالم تبدیل نمی شوند.
  • بیماری مزمن کلیوی. کلیه های شما هورمونی می سازند که به مغز استخوان شما سیگنال می دهد تا گلبول های قرمز بسازد. بیماری مزمن کلیه بر این روند تأثیر می گذارد.
  • داروهای ضد رتروویروسی این داروها ویروس های خاصی را درمان می کنند. گاهی اوقات، این داروها به مغز استخوان شما آسیب می‌رسانند و بر توانایی آن در ساخت گلبول‌های قرمز کافی تأثیر می‌گذارند.
  • شیمی درمانی . شیمی درمانی ممکن است بر سلول های مغز استخوان تأثیر بگذارد و تعداد گلبول های قرمز تولید شده توسط مغز استخوان شما را کاهش دهد.

چه چیزی بر طول عمر گلبول های قرمز تأثیر می گذارد ؟

مغز استخوان شما دائما گلبول های قرمز تولید می کند. گلبول های قرمز حدود 120 روز در جریان خون شما زندگی می کنند.

برخی از عوامل موثر بر طول عمر عبارتند از:

  • طحال بزرگ شده (سپلنومگالی ). طحال شما گلبول های قرمز خون را فیلتر می کند، زیرا سلول ها در بدن شما حرکت می کنند. گلبول های قرمز آسیب دیده یا در حال مرگ را به دام می اندازد و از بین می برد. برخی از بیماری ها باعث می شوند طحال شما بزرگ شود. وقتی این اتفاق می‌افتد، طحال شما گلبول‌های قرمز بیشتری را نسبت به معمول به دام می‌اندازد و اساساً عمر آن سلول‌ها زودتر از حد معمول به پایان می‌رسد.
  • کم خونی سلول داسی شکل . این یک بیماری خونی است که هموگلوبین شما را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • تالاسمی ها اینها اختلالات خونی هستند که بر توانایی بدن شما در ساخت هموگلوبین و گلبول های قرمز تأثیر می گذارد.

چگونه هموگلوبین پایین را رفع کنیم؟

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی با تشخیص علت زمینه ای هموگلوبین پایین را درمان می کنند. به عنوان مثال، اگر سطح پایین است، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است آزمایشاتی انجام دهد که نشان دهد شما کم خونی فقر آهن دارید. اگر وضعیت شما اینطور باشد، کم خونی شما را با مکمل ها درمان می کنند. آنها ممکن است به شما توصیه کنند که از یک رژیم غذایی غنی از آهن پیروی کنید. در بیشتر موارد، درمان علت زمینه‌ای کم خونی سطح هموگلوبین را بالا می‌برد.

برای درمان هموگلوبین پایین در خانه چه کاری می توانم انجام دهم؟

بسیاری از چیزها می توانند باعث کاهش هموگلوبین شوند و اغلب اوقات شما نمی توانید به تنهایی هموگلوبین پایین را مدیریت کنید. اما خوردن یک رژیم غذایی غنی از ویتامین می تواند به حفظ گلبول های قرمز خون شما کمک کند. به طور کلی، یک رژیم غذایی متعادل با تمرکز بر مواد مغذی مهم بهترین راه برای حفظ سلامت گلبول های قرمز خون و هموگلوبین است. در اینجا چند پیشنهاد وجود دارد:

  • گوشت قرمز (گوشت گاو) و گوشت از اندام ها مانند جگر.
  • ماهی.
  • سبزیجات برگ دار، مانند کلم پیچ و اسفناج.
  • عدس، لوبیا و نخود.
  • آجیل و توت خشک.

چه زمانی با دکتر تماس بگیرید

چه زمانی باید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرم؟

اگر بیماری یا شرایطی دارید که بر سطح هموگلوبین شما تأثیر می گذارد، باید هر زمان که علائم شما بدتر شد با پزشک خود تماس بگیرید.

یادداشتی از تاپ نیوز

اگر نتایج آزمایش خون دارید که نشان می‌دهد سطح هموگلوبین شما کمتر از حد طبیعی است، به این معنی است که گلبول‌های قرمز کمتری دارید که کارهای ضروری را انجام می‌دهند – یعنی حمل اکسیژن در سراسر بدن. سطح هموگلوبین پایین ممکن است دلیلی برای هشدار نباشد. چیزهای زیادی بر سطح هموگلوبین تأثیر می گذارد. اگر نتایج آزمایش شما سطوح پایین هموگلوبین را نشان دهد، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی توضیح می دهد که چرا این علامت را دارید، معنی آن چیست و چگونه درمان می شود.

بازنشر(Cite this article as):
گروه محتوایی دکتر آزمندیان. تاپ نیوز: هموگلوبین پایین. آخرین ویرایش: مارس 6, 2023. https://psychology.e-teb.com/?post_type=post&p=10037

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *