انتخاب همسر یکی از تصمیمات مهم زندگی هر فرد برای تشکیل خانواده موفق می باشد که می تواند آینده فرد را رقم بزند. تشکیل خانواده موفق ، پایدار ، وفادار و متعادل نیازمند تفکر منطقی ، تلاش و کوشش می باشد. با انجام مشاوره تلفنی ، مشاوره ازدواج و مشاوره خانواده می توانید انتخاب مناسب تری را داشته باشید.
هدف اصلی ازدواج و تشکیل خانواده موفق
متاسفانه امروزه ۸۰ درصد ازدواج ها به دلیل انگیزه های غلط و خودخواهانه رخ می دهند. انگیزه های غلط ازدواج عبارتند از :
-
فشار اطرافیان
خانواده ، دوستان و جامعه تاثیراتی در این مضمون که ” شما باید با جنس مخالف خود در ارتباط باشید یا ازدواج کنید ، در غیر این صورت حتما مشکلی دارید.” متاسفانه در جامعه فشار زیادی به افراد مجرد وارد می شود. اما بهتر است آنها را به حال خود رها کنید زیرا هر فردی خود مختار است که مجرد بماند یا ازدواج کند.
-
رهایی از تنهایی و افسردگی
بسیاری از افراد به دلیل اینکه تنها هستند یا از تنهایی گریزانند ، با این تفکر که ازدواج مشکل انها را حل می کند تن به ازدواج می دهند . اما در چنین شرایطی ممکن است فرد گزینه مناسبی را انتخاب نکند و ازدواج ناموفقی داشته باشد. یک انسان نا امید و تنها پس از ازدواج هم تنها خواهد ماند و در نتیجه گرفتار روابط غم انگیزی خواهد شد. برخی افراد به قدری از لحاظ عاطفی کمبود دارند که امیدی به ازدواج موفق ندارند .
-
عطش جنسی
برخی افراد به قدری به غریضه های جنسی خود اهمیت می دهند که تنها به روابط جنسی فکر می کنند. اینگونه افراد روابط جنسی را به یک رابطه صمیمی و دراز مدت ترجیح می دهند و تنها بدنبال هم خواب می باشند تا یک همسر. متاسفانه اینگونه ازدواج ها پس از مدتی به سردی کشیده می شوند و منجر به طلاق عاطفی میشود.
-
فرار از واقعیت های زندگی خود
برخی افراد به دلیل فرار از مشکلات و واقعیت های زندگیشان به جای آنکه راه حلی برای برطرف کردن مشکلاتشان پیدا کنند ، ازدواج می کنند. زندگی این گونه افرد کسالت آور خواهد بود.
-
فرار از رشد و بالندگی
افرادی هستند که برای اینکه فرد دیگری مسئولیت زندگی آن ها به عهده بگیرد ازدواج می کنند. این گونه افراد از لحاظ عاطفی وابسته شریک زندگی خود می شوند. این گونه ازدواج در موارد زیر اتفاق میوفتد :
- وجود اختلاف سنی بسیار میان دو فرد
- تفاوت در سبک زندگی دو فرد
- اختلاف در قدرت مالی و موفقیت شغلی دو فرد
-
احساس گناه
افرادی که قبل از ازدواج با فردی رابطه داشته اند به دلیل ترس از ترک کردن شریک خود که چه بلایی بر سر شریکشان خواهد آمد تن به ازدواج با فرد مورد نظر می دهند. اگر فردی به دلیل احساس گناه نه از روی عشق واقعی ازدواج کند سرانجام زندگی شان به ناکامی و نابودی کشیده خواهد شد و منجر به تشکیل خانواده موفق نخواهد شد.
-
پر کردن خلاء احساسی
افرادی که از لحاظ احساسی و معنوی احساس پوچی می کنند و می خواهند این خلاء را با فرد دیگری پر کنند ، باید آگاه باشند که هر چقدر که فرد مورد نظرشان آنها را دوست داشته باشند خلاء عاطفی شان پر نخواهد شد.
-
پذیرش اجتماعی
متاسفانه جامعه به چشم یک انسان متهم به افراد مجرد می نگرد. بنابراین ازدواج انگیزه برای افراد مجرد می شود تا جوانان در جامعه مورد قبول واقع شوند. اما این انگیزه ممکن است منجر به تشکیل خانواده موفق نشود.
-
تامین مخارج زندگی
متاسفانه این انگیزه در خانم ها بیشتر دیده می شود که تن به ازدواج با مرد ثروتمند می دهند. اما باید آگاه باشند که ثروت دلیلی برای تشکیل خانواده موفق و خوشبخت نمی باشد.
-
اخذ تابعیت کشور دیگر
اینگونه ازدواج مصلحتی می باشد و تنها به دلیل اخذ تابعیت کشور دیگری صورت می گیرد.
معیارهای یک ازدواج موفق
جوانان باید برای تشکیل خانواده موفق براساس معیارهای اصلی و منطقی تصمیم بگیرند. به طور کلی داشتن اصالت خانوادگی یکی از اساسی ترین معیارهای انتخاب همسر و ازدواج موفق می باشد. در عین حال ایمان ، اخلاق و رفتار نیکو ، روان سالم ، تناسب زوجیین ، ویژگی های ظاهری ، فرهنگی ، اعتقادی و…از جمله موارد اساس برای تشکیل خانواده موفق می باشد.
معیارهای یک ازدواج موفق عبارتند از :
- سلامت جسمی و روانی
- داشتن اراده برای تشکیل خانواده موفق
- سن مناسب
- زمان مناسب بچه دار شدن
- معنویات
- احترام به همسر
- منبع درآمد و شغل مناسب
- و…