از دیدگاه مشاور ازدواج چرا شکست در ازدواج اتفاق می افتد؟
بسیاری از زوجین مهارت های ارتباطی لازم را بلد نیستند و به دلیل نداشتن مهارت های ارتباطی نمی توانند مشکلاتشان را حل کنند، در نتیجه کوچک ترین مشکلات و مسائل برای آن حل نشده باقی می ماند.
بر اساس آمارهای به دست آمده بسیاری از ازدواج ها پس از مدت کوتاهی به جدایی یا سردی زوجین می انجامند.
مشکلات زندگی و شکست ازدواج ها
عوامل بسیار زیادی در این امر دخیل هستند، که از آن ها می توان به مسائل مالی، مسائل اخلاقی، عدم تفاهم، دخالت خانواده ها و شرایط سخت زندگی اشاره کرد.
بر اساس نظر مشاوران و روانشناسان، مشکلات عضوی جدا نشدنی از زندگی زناشویی را تشکیل می دهند و ازدواج های سالم و پایدار نیز در گیر این مسائل و مشکلات می شوند.
اما آن چه مهم است نوع رسیدگی به مسائل و حل آن ها به صورت صحیح می باشد. همان طور که گفته شد اگر به مشکلات به خوبی رسیدگی نشود، زندگی زوجین رو به سردی یا طلاق می رود.
ارتباط چیست و چه نقشی در ازدواج دارد ؟
ارتباط سالم برای داشتن ازدواجی موفق بسیار لازم می باشد. به طوری که اگر افراد نتوانند با یکدیگر ارتباط درست و صحیحی برقرار کنند، درگیر مشکلات و تعارضاتی پیچیده ای می شوند و کوچک ترین مشکل بین آن ها حل نشدنی باقی می ماند. این موضوع اثرات منفی زیادی بر روی زندگی آن ها می گذارد.
مهارت های ارتباطی
زوجین باید مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنند تا بتوانند به راحتی با یکدیگر صحبت کرده و مسائل و مشکلات خود را با یکدیگر در میان بگذارند. اگر آن ها ارتباط صحیح و مفیدی داشته باشند به راحتی می توانند در مورد نگرانی ها، علایق، امید ها و آرزوهای خود صحبت کنند.
گفت و گوی میان زوجین می تواند در مورد هر موضوعی باشد.
این نوع تعامل باعث می شود که زوجین هنگام تصمیم گیری در مورد مسائل زندگی مشارکت لازم را با یکدیگر داشته باشند و به این شکل روابطشان به درستی رشد کند و شکوفا شود.
زوجین باید تمام مهارت های ارتباطی را به خوبی یاد بگیرند، در غیر این صورت نخواهند توانست در مورد مسائل زندگی به نتیجه درستی برسند و با یکدیگر صمیمی نخواهند شد.
در صورتی که زوجین فاقد مهارت های ارتباطی باشند، نمی توانند یکدیگر را درک کنند. در نتیجه مشکلات و تعارضات بین آن ها باقی می ماند و این امر اثرات بدی بر روی زندگی آن ها می گذارد.
آیا مشکلات مالی منجر به شکست ازدواج می شود ؟
در زندگی مشترک ممکن است برای افراد مشکلات مالی به وجود بیاید و نگرانی هایی در زمینه مالی پیدا کنند، شاید نگرانی های مالی علت اصلی طلاق نباشد، اما باعث ایجاد تنش ها و تعارضات پی در پی می شود که در نهایت ممکن است منجر به شکست در ازدواج شود.
بر اساس نظر مشاوران هنگام ایجاد مشکلات مالی زوجین تلاش می کنند تا با کمک یکدیگر این بحران را پشت سر بگذارند و تنش ها و نگرانی های مالی را رفع کنند، بعضی اوقات فشار های مالی به قدری زیاد است که حتی به ازدواج سالم نیز آسیب وارد کند و آن را به خطر بیندازد.
مثلا ممکن است اگر یک همسر با مشکلات مالی رو به رو شود تمام فشارها و تنش های مالی را یک نفره به دوش بکشد و به این دلیل در جنبه های دیگر زندگی نتواند وظیفه اش را به خوبی انجام دهد و در انجام بعضی امور کوتاهی کند. این رفتار او تاثیرات منفی بر همسر می گذارد و احساس تنهایی و بی مهری پیدا می کند و باعث می شود آسیب هایی در زندگی و ازدواج برای فرد به وجود بیاید.
هنگامی که زوجین در چنین شرایطی قرار می گیرند، احتمال دارد که یکی از آن ها از نظر روحی تحلیل پیدا کند و ازدواج آن ها با خطرات و مشکلاتی رو به رو شود.
شرایط نامناسب ازدواج چیست ؟
بر اساس نظر روانشناسان اگر ازدواجی بدون فکر و دور از عقلانیت باشد فرد نمی تواند انتخاب درستی داشته باشد و بنابراین ازدواج وی سالم و موفقیت آمیز نخواهد بود. در ازدواج علاوه بر عشق حقیقی باید به مسائل دیگری نیز توجه شود.
به عبارت دیگر برای داشتن ازدواج موفق وجود عشق به تنهایی کافی نیست و معیارها و موارد دیگری نیز وجود دارد که باید در ازدواج مورد بررسی قرار بگیرد.
این موارد به معنی ایجاد شرایط سخت و دشوار و توقعات غیر واقع بینانه در جامعه امروزی نمی باشد، بلکه به این معنی است که ازدواج امری مهم می باشد و پیش از ازدواج باید به خوبی در مورد آن فکر و بررسی شود.
بسیاری از ازدواج ها به دلایل اصرار پدر و مادر یا دوستان و آشنایان و یا تصمیم خود فرد تنها به دلیل اینکه قبلا طلاق گرفته است، شکل می گیرد.
این دلایل برای ازدواج مناسب نمی باشند و معمولا به طلاق و جدایی می شوند. بنابراین در ابتدا باید هدف خود را از ازدواج مشخص کنید.
مورد دیگری که در موارد طلاق زیادی دیده می شود، ازدواج در سن پایین است. این امر معمولا باعث شکست ازدواج و جدایی می شوند، زیرا در این سن دختر و پسر اطلاعات لازم در زمینه ازدواج را ندارند و برنابراین ممکن است با شکست رو به رو شوند.
سن ازدواج
سن ازدواج بسیار متفاوت و متغیر می باشد و بستگی به فرد و شرایط او دارد. در مواردی هم دیده شده که افرادی که در سن کم ازدواج کرده اند موفق شده اند. اما در حالت کلی ازدواج در سن کم و نوجوانی، نادرست می باشد.
در سن کم ازدواج فرصت لذت بردن از زندگی را از فرد می گیرد و این امر باعث می شود که از ازدواج متنفر شود و سرانجام آن ازدواج به طلاق ختم شود.
بر اساس نظر مشاوران هنگام بروز مشکلات زوجین باید برای حل این مشکلات تلاش کنند. بنابراین لازم است که مهارت های ارتباطی را به درستی فرا بگیرند. علاوه بر این زوجین باید با یکدیگر متعد شوند تا به درستی این مشکلات را ریشه یابی و حل کنند.
اگر زوجین مهارت های ارتباطی و تکنیک های ارتباطی را یاد نگیرد زندگی و آینده رابطه خود را به خطر می اندازد.
در زندگی مشترک وجود عشق بسیار مهم می باشد، اما در کنار عشق مهارت های دیگری نیز باید وجود داشته باشد. زیرا عشق هنگام مواجهه با مشکلات غیرقابل حل، کمکی به شما نمی کند و در بهترین حالت باعث می شود که صبور تر با مشکلات برخورد کنید.
امروزه زوجین باید پیش از ازدواج برای این که شناخت دقیقی از یکدیگر داشته باشند به مشاوره و روانشناس مراجعه کنند و با توجه به پیشرفت دانش و آگاهی، مهارت ها ارتباطی را به درستی فرا بگیرند تا بتوانند زندگی خوبی را با یکدیگر داشته باشند.
یادگیری مهارت های ارتباطی برای زوجین بسیار مفید و لازم است. شاید در ابتدا همه چیز خوب و عالی به نظر برسد اما در طول زندگی زوجین با مشکلات و بحران های زیادی رو به رو می شوند، در این هنگام است که زوجین با استفاده از مهارت های ارتباطی مشکلات را شناسایی کرده و آن ها را حل می کنند.